עתודה רפואית

Light Spark

New member
עתודה רפואית

יש לי פסיכומטרי של 703 וממוצע של 11.31 בעברית...אני יודעת שזה לא מספיק לרפואה אבל שמעתי שעתודה מורידים את הסכם טיפה ואז נותנים יותר אפשרות להיכנס. מה אתם חושבים? יש סיכוי שאני אצליח להיכנס? ושאלה נוספת...שמתי לב שלפני האתר של האוניבסיטה העברית, ע"פ בגרויות ופסיכומטרי יותר קל להתקבל לרפואת שיניים מאשר לרוקחות. האם זה הגיוני?

kontsy

New member
תראה...

זה נכון שהסכם לעתודאים קצת יותר נמוך. אבל זה לא (!!!!) סיבה טובה ללכת לעתודה. אני מציעה שתקרא את מה שכתוב בטאגליינס על עתודה ותראה אם זה באמת מתאים לך. אני מאוד מעריכה אנשים שהולכים לעתודה כי הם רוצים לתרום, ולהיות רופאים צבאיים זה בדם שלהם, אבל פגשתי גם המון רופאים שהלכו בגלל תנאי קבלה קלים יותר, עזרה כלכלית, או סיבות אחרות שונות ומשונות ומאוד התאכזבו. אם אתה רוצה עתודה מלחתחילה - נושא הסכם זה יתרון, אם לא, זה לא סיבה.

Light Spark

New member
אני רוצה עתודה..

קודם כל אני בת...התלבטות היחידה שלי בעתודה היא הנושא שאני לא בטוחה שאני סגורה על המקצוע אותו אני רוצה. אני בטוחה שאני רוצה משהו בכיוון רפואה-ביולוגיה אבל אני לא בטוחה בדיוק מה. בעדיפויות בחרתי רפואה רפואת שיניים ורוקחות. עתודה נראית לי טובה במיוחד בגלל העובדה שאני כבר ב"שוונג" של לימודים ולא צריכה הפסקה של 3 שנים בערך..כמובן יש את הפן הכלכלי שמאוד יעזור לי וכמו כן, ההתחייבות לצבא לא מרתיעה אותי במיוחד למרות שקראתי הרבה דעות בפורום "עתודה". בכל אופן מעניין לי אם נתונים כמו שלי אני אוכל להתקבל לרפואה. וכמו כן מעניין אותי למה הסכם לרוקחות גבוה יחסית? לפי האתר של ירושליים אני ממש בקושיעוברת את הסף. תודה.

אם את לא בטוחה בדיוק איזה מקצוע

את רוצה, אפילו שיש לך תחום מוגדר, לא הייתי ממליצה להיכנס לעתודה. קחי גם בחשבון שהתנאים של עתודה משתנים ממקצוע למקצוע.

לא רק זה.

עתודה זה מסלול ארוך במיוחד עם התחייבות לקבע, זוהי מסגרת נוקשה ובצבא מאוד לא אוהבים שינויים והתלבטויות. לדעתי יהיה מסוכן מאוד להרשם לעתודה בלי 'הסגרות' גבוהה יחסית על מקצוע מסויים. אחרי זה להתעסק עם פרישה ומעבר מסלול, זה כאב ראש מאוד גדול, שהסיכוי להצליח לעבור למקום שרוצים הוא ממש נמוך.

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

יכול להיות שכן תקבלי זימון למיונים עם הציונים שיש לך, אבל לא בטוח. עדד כמה שידוע לי, כבר החלו להישלח זימונים לסבב הקרוב של המיונים לירושלים, ככה שאם לא קיבלת זימון, כדאי להתקשר לדפנה ולשאול מה הסיכוי שתקבלי: 02-6758018/7406. לפי מה שאני ראיתי באתר של העברית, ההרשמה לרוקחות עוד לא נסגרה, כלומר שסף הקבלה שם עדיין אינו סופי והוא עוד ירד. בכל מקרה, גם אם סף הקבלה של רוקחות מבחינת ציונים יהיה מעט גבוה מזה של רפואת שיניים, זה לא אומר שיותר קל להתקבל לרפואת שיניים, כי שיטת הקבלה שונה. הקבלה לרוקחות בעברית היא לפי ציונים בלבד, בעוד שהקבלה לרפואת שיניים היא גם לפי מבחני מיונים שונים.

Light Spark

New member
הייתי במיונים..

את הבגרויות קיבלתירק אתמול והייתי במיונים לרפואה בערך באמצע יוני. עשיתי רק מבחנים בכתב ולא קיבלתי זימון לראיון בעל פה או משהו. חייב להיות גם ראיון אישי? איך זה מחולק?

אז עשית רק חצי מהמיונים

בנוסף לשאלונים שמילאת, היו אמורים לזמן אותך גם ליום של ראיונות ומשחקי תפקידים. אני חושבת שכדאי שתרימי טלפון לדפנה.

Light Spark

New member
אממ..

קצין בכיר בדק לי ואמר שלא אמורים להיות יותר מיונים ותשובות יהיו בתחילת ספטמבר..

נשמע לי מאוד מוזר

ולמה שקצין (גם אם הוא בכיר) ידע מה את אמורה לעבור כדי להתקבל לאוניברסיטה
ליתר בטחון, תתקשרי לדפנה ותשאלי מה המצב שלך.

Light Spark

New member
אוקי.

הקצין ידע כי אמרתי לו מה עשיתי ומה היה כתוב שאני אמורה לעשות... ובקשר לדפנה..מי זאת?

litallit

New member
נראה לי שלא הבנת אותו נכון...

לפי מה שהבנתי (ותקני אותי אם אני טועה) דיברת עם קצין מהצבא שאחראי על העתודה ולכן הוא אמר לך שמבחינת הצבא לא אמור להיות לך עוד מיון, הוא לא אמור לדעת על זימונים לראיונות שיש לך מטעם האוניברסיטאות . יכול להיות שהוא חשב שאת מדברת על עתודה במקצוע אחר (כל מקצוע חוץ מרפואה) ואז באמת אין מיונים .

זה לא מוזר

לעתודאים הזימונים לחלק השני של מרק"מ הוא בספטמבר, אחרי שהם מקבלים את תוצאות הבגרות.

למעלה