עתודה ונשק...

שמש27

New member
אתה קובע !

אז ככה: קודם כל - תיקונצ´יק - ראיתי גם קמ"אות (אין לי מושג למה זה בהטייה נקבית - שאלה לבלשנים - אבל נראה שלי שפשוט לא נוח להגיד קמ"אים וקא"בים) שיוצאים הביתה בזמנים אלו עם עוזי ועם M-16 - אז כנראה, רמיל, שזה לפי החלטת מפקד הבסיס או משהו כזה. שנית - מתי קמ"א לא נחשב קצין ? נחלק את התשובה לשני חלקים - היבש והרטוב. פקודת המטה הצה"לית היבשה אומרת שקמ"א זהה בכל חובותיו וזכויותיו לדרגת הסגן פרט לסמכות השיפוט. כידוע לך בקורס הקצינים עוברים סדנת שיפוט, והחל מדרגת הסגן מותר לך לשפוט חיילים וקצינים מתחת לדרגתך - ולקמ"אות זה חסר - ולכן לא מותר להם. עכשיו הרטוב. אתה קובע האם המפקדים שלך יתייחסו אליך קצין בין קצינים - או כקוריוז לא-מוצלח. ראיתי מקרים לכאן ולכאן - ואם הקצין הקמ"א התנהג ופעל כקצין לכל דבר, היחס אליו היה בהתאם וכן הקידום - שווה בשווה לסגנים המקיפים אותו. מה שלא הבנתי - זה : "אני חושב לוותר על יציאה לקורס קצינים" ? שו ? מה זה "לי ולך - שיר וברכה" ברשת ג´ ? תוכנית כבקשתך ? א. היום ניתן כמעט עם כל בעיה רפואית לצאת לקורס קצינים - יש קורס כ"מ (כושר מוגבל) וכמ"מ (כושר מוגבל מאד) ואפילו קורס הסמכה לפרופיל 21 ו 24. ככה שאם תבוא, בגלוי או שלא בגלוי, ותנסה להתחמק מלצאת לקורס קצינים - אתה מתחיל להתבלט בשחור - תחשוב טוב לפני זה. אני חוזר שוב: דרגת הקמ"א היא פתרון של הצבא למען העתודאי בגלל בעיות של הצבא להוציא את העתודאי במועד לקק"צ - ולא בשביל "בעיות" של העתודאי. בהצלחה באשר תלך.

קמ"א וקא"ב

עד כמה שידוע לי, קמ"א וקא"ב מקבלים את הארונות השטוחים שלהם כמחווה של הצבא לעובדה שהם קרעו את התחת שלוש-ארבע שנים באוניברסיטה, ולא מעבר לכך. הקמ"אים לא יכולים לשפוט, ואת המילואים שלהם הם עושים בדרגת נגד, עד כמה שזכור לי.

amir_aikido

New member
הבעיה היא רשיון נשק

רשיונות נשק הם דבר שהמדיניות של משרד הפנים כליו משתנה כל הזמן. למיטב ידיעתי, נכון להיות המדיניות בתחום המדובר היא הדבר המשונה הבא: לקצינים / אנשי קבע ינתן רשיון לנשק, אבל רק למשך שירותם בצבא, לאחר מכן יהיה עליהם למכור את הנשק. כל זאת בתנאי שהם לא פורשים מהצבא בדרגת הקצונה סא"ל או דרגת נגדות גבוהה (לא זוכר מהי) שתי הדרגות מבטאות מתאימות לאנשים ששירתו הרבה שנים בצבא, יותר מכל עתודאי. בזמנו כשאני שירתתי היתה מדיניות אחרת אבל היא השתנתה למדיניות הנוכחית. אמיר

שמש27

New member
העיקר זה הבריאות !

ואני לא אומר את זה סתם. שום חלום/רצון/מחויבות לא שווה פגיעה ממשית בבריאות, כזאת שתישאר עימך גם אחרי שהחלום/רצון/מחויבות יפוג זמנם. ולכן, אני בהחלט מצטרף לדעתך האיתנה לפתור קודם כל את בעיות הבריאות - ורק אחר כך לחשוב על קורס קצינים, בכל רמה שהיא (בסיסי/כ"מ/כמ"מ/הסמכה). בוא נגיד שכל האמור מעלה, הוא לגבי מישהו אחר... סלח לי אם נפגעת, ואני מאחל לך רפואה שלמה.

שמש27

New member
מה קורה אדוני ? הקלדנו ביחד ?

שום מחווה - מה זה כאן, עזה וקמ"אות תחילה ? זה בשביל שהקמ"אות לא יפסידו פז"ם של סגן - דיברנו על זה כבר באריכות פעם. מילואים לקמ"אות וקא"בים - לפי המזל. התמזל מזלך ושובתך במילואים ליחידתך במקצועך - תשאר קמ"א/קא"ב במילואים. לא התמזל מזלך ? קבל דרגת סמל, ו"אתה שומר כאן, ליד המכולה, בשש בבוקר נבוא להחליף אותך...". חוץ מזה - מה חדש ?

פלטרון

New member
סליחה ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

האם כתוב איפשהו בחוזה העתודה שהעתודאי מחוייב לצאת לקורס קצינים עם חזרתו לשירות ...?? ירצה , יצא , לא ירצה , לא יצא . מזכיר לי סיפור על גאוות-בסיס מטופשת + תחרות בין בסיסים שהובילה לפקודה (!!) לא חוקית שכולם כולל כולם תורמים דם ביום ההתרמה הבא ( חיל האוויר , כמובן )... בקיצור - ירצה , יצא , לא ירצה , לא יצא (לקק"צ) . לבן אדם יש סיבות בריאותיות , ואני מאמין שגם אם יש קורס מותאם , עדיין זה עלול להציב אותו במצבים לא נוחים . מה קרה ל "רצונו של אדם כבודו " ??

youvall

New member
עתודה ונשק...

עתודאים עושים טירונות(רופאים 03,נכון?) אבל האם במהלך השרות והלימודים הם מקבלים נשק ואם כן אז איזה? M16 ארוך/קצר? ברטה? יובל

שמש27

New member
בבקשה +לינק במבצע ../images/Emo70.gif 2 במחיר 1 ../images/Emo70.gif

היי. למרות שאני (בטח שמת לב) מאד מאד לא אוהב להתוכח או להתנצח (כי לא יוצא מזה כלום), החליטותי הפעם להשיבך דבר. "רצונו של אדם כבודו" זה עיקרון מעולה, אבל אנחנו בצבא (לפחות מנסים, נכון, פלט ?
) אז בוא ניצמד ליבש. נתחיל עם חוזה העתודה כמו ששאלת. ראשית, קבל קישור1 לחוזה העתודה (בעצם בטוח יש לך... אתה הרי הופך בו והופך בו... לא ?
) שנית, רשום שם כך: "...ידוע לי, ואני מסכים לכך, כי במסגרת מסלול ההכשרה שלי בצה"ל - וזאת בין אם אשובץ במקצוע לאחר חזרתי לשירות סדיר, ובין אם לאו - אהיה עשוי להיות מוכשר לקצונה עם חזרתי לשירות או בחופשת לימודי בין שנות הלימודים במסגרת העתודה, וזאת בהתאם להחלטת רשויות הצבא." אז זה משפט מאד מעורפל - "אהיה עשוי להיות מוכשר" - אבל בהחלט יש מגמה ומדיניות ברורה לפיה עתודאי = קצין, באופן גורף - ולדעתי בצדק רב. עכשיו לא תאמין מה מצאתי. שים לב להודעה שלך מלפני כמה חודשים, שבה אתה נותן קישור לנציב קבילות חיילים - בדיוק בנושא הזה. קבל קישור2. מה יש לנו שם ? אחד שהיה סרבן קצונה ובגלל זה לא קיבל קמ"א (קבילה ראשונה שם) - הוא "ניצח" בסוף, אבל שים לב לפקודה: "לפי סעיף 7 להוראת הפיקוד העליון 3.0214, על אף האמור לעיל, לא ישובץ אקדמאי במקצועו כאשר הוכרז כ"לא מתנדב לקורס קצינים", למעט המקרה שבו קבע ראש חטיבת הסגל, כי ישובץ בכל זאת במקצועו בדרגת קמ"א." - בדיוק המדיניות שציינתי כרגע. ויש גם מוסר השכל - תיכף. (מה שלא הבנתי בקבילה הזאת, זה מה קרה עם הבירור הרפואי שלו - האם הוא היה מתאים לאיזשהוא קק"צ, או בכלל לא ?) ושני, שלא אישרו לו לימודים לתואר שני בגלל סרבנות קצונה (קבילה חמישית בערך שם) - נכון, משחק עכברים דבילי וקטנוני וגם הוא "ניצח" בסוף - אבל... תיכף מוסר השכל. אז נכון ששני המקרים האלה הם בושה וחרפה וזוועה ומה שתגיד (ואני מייד כולל בזה את מה שסיפרת על חיל האוויר ותרומת הדם - טיפשות שאין כדוגמתה) - אבל,מוסר ההשכל הוא, שבדיוק כמו שאמרתי לבחור ששאל (ברח לי הניק, סורי), אל תשחיר את עצמך. שים לב, פלטרון, לא אמרתי "אי-אפשר"/"אסור"/"השתגעת?" - אמרתי רק "אל תשחיר". מהפורום הזה (חחח...הרבה לפני...אבל כאן זה במאסות...סרבני כל העולם התאחדו...חחח...) למדתי שהכל ניתן לעשות עם קבילות ובג"צים וערכי דין - אבל (וזה ה"ויכוח" החדש-ישן ביני לבינך) מה יוצא מזה ? מי מנצח ? מי מפסיד ? מה נשאר בסופו של יום לכל צד ? כמובן שאין טעם לדון בנושא זה כי זה שתי גישות שונות פור לייף, אבל אם תבחר לעשות כן - לא אעצור בידך... הכל, אבל הכל, בכיף.

פלטרון

New member
מסכים איתך בעיקרון !

אפשר "לנצח" את המערכת הצבאית במגרש שלה , אבל במחיר מאוד כבד . מעין ניצחון פירוס ( אני אוהב את הביטוי הזה - הוא כל-כך אמיתי ומן החיים ! ) בקשר לחוזה - הפתעה : מאז חתמתי עליו ( מזמממממן ) , לא עיינתי בו פעם אחת . די לצרה בשעתה !

berrale

New member
טוב לדעת

טוב לדעת שמישהו עוד זוכר ועושה שימוש (כזה או אחר) באתר הישן נושן שלי...(התחלתי בזמנו בהקמתו כחלק מנסיון למאבק כולל בטמטום הצבאי לעניין העתודה, אבל אז השיג אותי פלוני ופתח את atuda.co.il. בצר לי נטשתי את הקמתו של האתר..

פלטרון

New member
מה .. זה האתר שלך ?? די , לא נכון

בואנה , אז "אתה תותח" , במיוחד בגלל הסריקה של חוזה העתודה . כאשר חתמתי על חוזה העתודה המקורי , לקחתי עותק נוסף , כדי "שיהיה בבית" , אבל לא זכרתי איפה שמתי אותו . נראה לי לא סביר שזרקתי אותו ... יאדה יאדה יאדה - הדפסתי את שלך , ובעקבות מה ששמש כתב , החלטתי בפעם הראשונה מזה יותר מ-4 שנים לעיין בחוזה ההוא ... קיבלתי את הג´ננה - אני מוותר על כל-כך הרבה זכויות רק כדי להיות עתודאי.

ramil

New member
אז ככה

לעתודאים בזמן הלימודים אין נשק, כי הם לא נחשבים חיילים בזמן השירות הצבאי - בשלבים מסויימים בהכשרה (קורס קצינים, השלמה חיילית - וזהו בערך) נושאים נשק. מעבר לזה - כיום, לרגל "המצב", יש החלטה של הרמטכ"ל שכל הקצינים והנגדים (הבנים) ישאו נשק אישי - זה כולל בוגרי קורס קצינים, אבל לא קמ"אות. לרוב מדובר בעוזי, בגלל המחסור, או שקונים אקדח, או שמקמבנים נשק יותר מוצלח.

Aphophis

New member
בנוגע לאקדח

יש מגבלות כלשהן על איזה אקדח הצבא מרשה לקנות? (אם אני מתקבל והכל אני חושב לקנות HK 0.45 SOCOM אקדח מעולה וחמוד.

MuadDib

New member
נשק...

במהלך הטירונות 02 ו-03 מקבלים אם-16 ארוך. בזמן הלימודים - כמובן שלא. בזמן השירות - אין לי מושג.

למעלה