"עשר"

SimpleAim

New member
"עשר"

אתמול בערב הגענו ל"עשר" אחרי שכבר לפני כמה שבועות המקום "סומן" כיעד מעניין.

המקום די קטן, מעוצב נעים וחמים וכבר כשהתיישבנו נמזגו לנו מים קרים מקנקן שהונח על השולחן. לכאורה, התחלה מבטיחה.

הוזמנו טאפסים :סלט מנגו זוקיני וגזר, מנת לבבות עוף, גבינת ברי אפויה עם ריבת שום,
ולעיקריות שרימפס וסקלופס ברוטב גבינה כחולה.

אומנם לא ביקשנו את המנות בסדר מסויים אבל התפריט מחולק לראשונות ולעיקריות ומבלי שהזהירו מראש נחתו על שולחננו 2 מנות - סלט הזוקיני מנגו גזר ומנת השרימפס. היינו מאוד מופתעים שכן זו "ראשונה" ועיקרית וגם אפילו טרם הגיע הלחם לשולחן, גם לאחר שביקשנו לחם לקח לו זמן רב להגיע, לא ברור למה הוא לא הוגש לנו כמו לכל שולחן עם ההגעה והיינו צריכים לבקש במפורש. מה גם שזה מתבקש עם מנת השרימפס שהיא מנה שמגיעה במחבת עם הרבה רוטב לניגוב .

בעת ההגשה גם הודיעו לנו שמנת הלבבות אזלה (למה לא בעת ההזמנה?) ויתרנו כי לא מצאנו מנה מעניינת אחרת אחרת במקומה.

לאחר מכן הגיעה לשולחן מנת הברי ותוך כדי שאנחנו ממתינים למנת הלחי הגיעה לשולחן מלצרית אחרת ומודיעה שהלחי נגמרה ולא ממש התנצלה למרות שציינו שזו המנה השניה שלא מגיעה.

לעניין האוכל עצמו (לפחות זה שהגיע לשולחן):
סלט הזוקיני מנגו גזר (19 ₪) היה המנה הפחות מוצלחת - ז'וליאנים של קישואים, גזר וחתיכות מנגו בשל מידי לסלט וקצת חסר טעם ברוטב ללא אדג' וחריפות נושכת מידי לאור האנמיות הכללית

גבינת ברי עטופה בבצק עם ריבת שום לצידה (45 ₪) הייתה טעימה ומוצלחת אם כי חבל שלא הייתה סכין משוננת בנמצא, גם כשביקשתי.

מנת סקלופס ושרימפס ברוטב גבינה כחולה (53 ₪ למנה המוקטנת) פירות ים טעימים ברוטב עשיר ומוצלח שטעם הגבינה הכחולה לא כל כך הורגש בו, יש לציין.

הלחם (שמגיע ללא חיוב) היה שני פלוטים טריים, מתובלים חמים וטעימים.

משהו נוסף שהעיב על הנאתינו היה תרבות היין: רצינו לשתות עם הארוחה והתאכזבנו מההיצע ומהיחס. בפוסט של רווק תא הוזכרה תרבות היין והאלכוהול במקום לחיוב כולל יקב בוטיק מסקרן. בפועל תפריט היין בבקבוקים די מצומצם ולא עורר עניין, ומבחר הכוסות היה אף הוא לא מעניין בהתאמה, גם דמי החליצה גבוהים מאוד (50 ש"ח). לאחר עיון מדוקדק בתפריט היין ניסיתי לבקש עצה ממי שאמון על נושא היין במקום (נדמה לי ששמו היה אייל) אבל הוא היה די קורקטי ולתחושתי לא ממש ניסה לגרום לנו למצוא משהו שימצא חן בעיננו. בדיעבד לאור השתלשלות העניינים, טוב שלא הזמנו/פתחנו בקבוק.

חוסר המנות בשילוב היחס הצונן משהו והתחושה שפשוט רצו ל"תקתק" אותנו משם די הרגיזו, בסופו של דבר. קינוח שוקולד שהונח על השולחן עם החשבון ("לא התכוונו שיהיו חסרות כ"כ הרבה מנות") למרות שהיה לא ממש טעים קצת המתיק את התחושות הקשות.

לא אחזור לשם למרות שהאוכל שאכלנו היה הטעים ברובו והתמחור השפוי, רק בגלל היחס והשירות.

אגב, שולחן, שכנראה מוכר לצוות, שהתיישב אחרי שהגענו ושישב בדיוק מאחורינו קיבל יחס חם מאוד, ניגוד שהגביר אף יותר את תחושת האי נוחות שלנו.

למרות שבאנו להנות ולאכול טוב - לא ממש הצלחנו. יצאנו והמשכנו להשביע את הרעב בלייט נייט במוזס ברוטשילד (ארטבורגר וקלאסי 200 גרם עם צ'יפס שהיו מצויינים, כרגיל)

גסטרו

New member
בטייםאאוט של השבוע יש ראיון קצר עם איל

דובינסקי, הבעלים. לדבריו משנת 1997הוא בתחום היין..........
לדבריו רצה להמציא ולעצב משהוא חדש
נראה שלא הצליח לו

SimpleAim

New member
הביצוע היה עם המון חריקות...

היו אספקטים חיוביים אבל בסה"כ אכן לא היה מוצלח

יויו13

New member
שלום לך ,טוב לראותך כאן ותודה על הדיווח .

אחד הדברים שאני הכי אלרגי במסעדות
זה "הנגמר לנו"
בעיני זה חוסר מקצועיות.
פלוס ההרגשה שיצאתם
ממש לא טוב למקום בתחילת הדרך.

Gרר

New member
אם אתה רוצה לעשות טסט קצר לאלגריה שלך

אז תבקר ב"סולה" ביפו. שם הם הפכו את ה"חסר לנו" לדרגה של אומנות.

SimpleAim

New member
לגמרי!

בביקור הראשון שלנו בסולה "רק" רבע מהתפריט (המצומצם ממילא) היה חסר ובשני כבר בערך שליש או יותר ;)

לפחות שם המלצרים ידעו על החוסרים בזמן אמת...

bob68

New member
מסתבר שבכל הביקורים שלי שם

אם היה חסר משהו, מדובר היה במנה אחת או לכל היותר שתיים אך לרוב היו גם ספיישלים.
ייתכן שבנקודת זמן מסוימת הייתה בעיה כפי שבאה לידי ביטוי במקרה שלך ושל סימפל אבל לדעתי זה לא משקף את התקופה הנוכחית (ביקרתי שם פעמיים לאחרונה).
בכל מקרה ראוי לזכור שמדובר במקום קטן.

בקשר ללזניה שמספר אנשים ציינו בעבר את חסרונה, בכל פעם שהזמנו את המנה היא הייתה. יכול להיות שהכינו אותה במיוחד בשבילי ?

מה שכן המחיר של המנה עלה וטיפס באופן דרמטי מתחילת דרכם.
אמנם יש להם אופציה למנה קטנה יותר אבל עדיין המחיר...

לדעתי "סולה" בולטת לחיוב בנוף המסעדות האיטלקיות המשמימות בסגנון הקופי-פייסט.
מעניין לעניין וכמעט באותו עניין, "ספגטים" בשדרות בן ציון בת"א נסגרה

Gרר

New member
מאד מקווה שזה השתפר שם

זו מסעדה שממש אהבנו והסיבה העיקרית שלא חזרונ אליה היתה עניין החוסרים שמאד הפריע לנו בביקור שלנו ועד עכשיו כל פעם שמישהו כתב ראיתי שזה חוזר על עצמו אז העדפנו לותר.

אם המטבח שם התייצב סוף סוף זה אכן מאד מאד משמח.

הלואי!

Gרר

New member
ואגב...

אני לא רואה דיווח שלך על הארוחות הנוספות ב-sola וחבל - אם ביקרת פעמיים נוספות ומשהו השתפר שם שווה לציין את זה בפורום אפילו בקצרה בדיוק מהסיבה הזאת, כדי שאנשים שהתרשמו על סמך דיווחים קודמים יוכלו לדעת שדברים השתנו

bob68

New member
מלכתחילה לא הייתה לי בעיה עם המסעדה.

הביקור הראשון ואלה שבאו אחריו היו טובים עד טובים מאד. לכן שום דבר, מבחינתי לפחות, לא היה צריך להשתפר.
המסעדה הייתה ונשארה מנקודת הראות שלי אי איטלקי מוצלח בים של מסעדות איטלקיות משמימות.
גם התפריט נשאר פחות או יותר כפי שהיה כך שלא ראיתי סיבה מיוחדת לדיווח נוסף.

אני מכבד את החוויות של כל אחת ואחד ממשתתפי הפורום.
אם מישהו חווה חוויה שלילית, אני לא יכול לבוא ולומר לו שהוא לא חווה אותה או שיש עדיפות כלשהי לחוויות שלי. לעומת זאת הרגשתי חוסר נוחות לגבי האמירה שלך בנוגע לחוסרים שהפכו לדרגת אומנות. אני די בטוח שאנשי המקום חשים מבוכה וכישלון כשאירועים כאלה קורים.

Gרר

New member
אם כך אני שמח שיצא טוב מהאמירה שלי

אני יודע שהביקור הראשוני שלך שם היה מוצלח. רק חשבתי שבעקבות דיווחים אחרים בפורום שבכולם חזר ובלט המוטיב של "נגמר" או גרוע מזה... "אין היום כי הטבח לא הגיע" וכו' היה מקום לאזכר ביקורים נוספים כן מוצלחים באספקט הזה כדי שלא ייצא שכל הדיווחים האחרונים על המסעדה מעלים את הנקודה הזו מבלי שיש דיווח שמאזן את זה...

אני שמח שהאמירה שלי נתנה לך הזדמנות לכתוב משהו שיאזן את הדברים ומכאן והלאה כמובן כל אחד יעשה את הפלוס מינוס שלו

בפעמיים שביקרתי במסעדה, הרגשתי שהמבוכה

הייתה בעיקר מזה שהם נאלצים לחזור ולומר, לאותם סועדים, ששוב פעם 3-4 מנות חסרות.

כלומר - האמירה הראשונית הייתה ללא שמץ של מבוכה, ורק אחרי שהובן שאנחנו שומעים את הפזמון הזה פעם שנייה, אז רק הרגשתי קמצוץ של אי נעימות.

מכל מקום, אם עכשיו כן ניתן להשיג את הלזניה, אולי נחזור. לאן האמיר מחירה?

bob68

New member
מחיר הלזניה

המנה הגדולה 98 ש"ח
המנה הקטנה 49 ש"ח.

אם תגיעי במיוחד עבור הלזניה , ממליץ לך לברר מראש באם תהיה במועד ביקורך בכדי להימנע מאכזבות.

מיתר44

New member
אפרופו: "הכינו במיוחד בשבילי"

אגב: לא פעם ראיתי מלצר (ובפעם אחת את אלן פסר מארפז') מכין במיוחד בשביל לקוחות מנה ליד השולחן. אבל זה, כנראה
בארץ, עדיין חזיון נדיר.
ולסיפור: מאוד חשקתי להגיע לארוחה הטוסקנית עם יינות בנפי שתתקיים בקלואליס ב 16 לאוקטובר. בגלל סיבות משמחות
נבצר ממני להשתתף. "לא נורא", ניחם אותי חבר, "אתה תכין אוכל איטלקי ואני אביא ברונלו של בנפי" הסכמתי. במקרה זה
לא נראה לי שיאזל אייטם מהתפריט. :)

אפשר להכין לזניה ליד השולחן?

מה שאתה מתאר מייחס למנות שאפשר להתקין אותן או לסיים את ההתקנה והצילחות ליד השולחן. לא בישולן.

למעלה