עשר שנות נישואין
היום אני חוגגת עשר שנות נישואין. עשר שנים! לא ייאמן כמה מהר חולף הזמן. במחשבותיי אני חוזרת אחורה בזמן... היום לפני עשר שנים... בשעה הזאת כבר הייתי במכון היופי. מתאפרת, מתלבשת, מתרגשת. בעוד שעתיים תגיע לקחת אותי. תלווה אותי במבטך ובחיוכך החם. תתנצל על שהחלטת להפתיע ולקשט את הרכב בעצמך אך אבוי! כל הבלונים התעופפו להם בדרך
אכנס למכונית וניסע לגן האירועים. בדרך ינופפו לנו ילדים דרך חלונות הרכבים. נהג משאית קוקה-קולה ענקית ילווה את דרכנו בצפירות רמות. ממש כמו בסרטים. אנחנו נוסעים ברכב מקושט חלקית והעולם כאילו עוצר סביבנו. קופא לרגע. מלווה אותנו במבטו. מחייך אלינו. נגיע לגן האירועים. השעה עוד מוקדמת. אתה שוב מרגיע אותי שהכל יהיה בסדר וביחד נחזור על צעדי ריקוד החתונה. עוד שעה תחלוף ואני אצעד לחופה. אפגוש אותך באמצע הדרך ואתה תניח את ההינומה על פניי ותשהה את ידיך לרגע קט מלטף את פניי קלות. נעלה לחופה והטקס יתמשך ויתמשך. באמצע הדרך אתה לא תתאפק ותשאל את הרב: "אפשר כבר לנשק את הכלה?" וכולם יצחקו. אפילו הרב. והוא יגיד שזה מראה שיש פה אהבה אמיתית. אהבה אמיתית. אתה ואני קורנים מאושר מתחת לחופה. הטקס יסתיים ואנחנו נשואים והגיע זמן החגיגה. ושנה תחלוף ועוד שנה ועוד אחת ואנחנו בירח דבש. ירח דבש תמידי – אור, אושר, אהבה. ירח הדבש שלנו יימשך שש שנים, שני חודשים, עשרים יום ושתים עשרה שעות בדיוק. אחרי שש שנים, שני חודשים, עשרים יום ושתים עשרה שעות אתה תנשק אותי ותצא לעוד יום בעבודה ולא תחזור. לעולם. עוד חודש יחלוף ושוב נצעד. נצעד?!? לא, לא, אני אצעד. אותך יגלגלו באלונקה לצידי. זוהי צעדתנו האחרונה. אנחנו צועדים והעולם כאילו עוצר סביבנו. קופא לרגע. מלווה אותנו במבטו. מזיל דמעה. אקבור אותך ואחזור הביתה בלעדיך. העולם בלעדיך. קשה לי לתאר עולם בלעדיך – חשוך יותר, עצוב יותר, כואב כל כך. ואני ממשיכה לספור לבדי את ימי הנישואין – שבע שנים, שמונה, תשע... עשר שנות נישואין. איך חוגגים יום נישואין עם בעל מת? מלטפים את האבן? שולחים לעברה הצהרות אהבה? כמעט והשלמתי עם חוסר קיומך ופתאום – עוד יום משמעותי מגיע ובשנייה מבטל את כל החוזק שבי – והדמעות שוב מציפות את העיניים. מתי כבר יגיע היום בו אפסיק לבכות עליך? עשר שנות נישואין. אתה שם מתחת לאבן הקרה ואני כאן, מנסה להמיס אותה בדמעות חמות ואולי להגיע אליך. מנסה ולא מצליחה. עשר שנות נישואין – אני בוכה לך, מדברת אליך, נשברת מולך, אוהבת אותך. רוצה להיות שוב ביחד ומרגישה כל כך כל כך לבד.
אני
היום אני חוגגת עשר שנות נישואין. עשר שנים! לא ייאמן כמה מהר חולף הזמן. במחשבותיי אני חוזרת אחורה בזמן... היום לפני עשר שנים... בשעה הזאת כבר הייתי במכון היופי. מתאפרת, מתלבשת, מתרגשת. בעוד שעתיים תגיע לקחת אותי. תלווה אותי במבטך ובחיוכך החם. תתנצל על שהחלטת להפתיע ולקשט את הרכב בעצמך אך אבוי! כל הבלונים התעופפו להם בדרך