עשר צלילות חובה

שרקי..

New member
קותי אתה דמגוג לא קטן

מנסה לאחוז במקל בשני קצותיו... מצד אחד החוק לדעתך מיותר והכל מיותר ריענון וצלילות מודרכות ובכלל הצולל אחראי לגורלו.. מצד שני אתה מסנגר על קורס צלילה כוכב אחד וכוכב שני בחמשה ימים... יסלחו לי הגברות שבקהל בחימשה ימי קורס אתה לא הופך לצולל עצמאי בקושי אתה לומד לא לתפוס את הבולבול ברוכסן של החליפה ושבמיכל יש אויר ולא חמצן.. וגם זה לא בטוח.. מצידי שילכו לעשות קורס בטאבה ויצללו בסיני וישברו שם את כל האלמוגים והשיניים שלהם שם.. ובארץ שלא יאפשרו להם לצלול ללא בחינות הסמכה. זה יציל הרבה נפשות של כאלה שיעשו את הקורס בתאילנד עם מדריך הדובר המארית בלבד. או בטאבה. א. החזרת כוכב אחד צולל חופשי בקמ"ס. (כמו שאתה דורש מהבנות שלך, אז למה אתה מחפף לגבי בנות שלאחרים שימותו???) ב. אני בעד קורס שני כוכבים בלבד.. כוכב אחד שיצלול באמבטיה... או עם שנורקל ומסיכה. ג. קורס 9 ימים עם רשימה מרוכזת ברשות מי שניכשל פעמיים יוכל ללקבל רישיון צלילה רק לאחר בחינה עם מדריך בכיר. נכשל פעם שלישית נגמר..מי שלא מתאים שיעבור לספורט אחר. (היום הטענה העקרית של מועדונים היא כי הם לא מכשילים מאחר והם צריכים להחזיר את הכסף ואז הברנש עובר את הכביש ומוסמך אצל מישהו) ד. עשר צלילות חובה בלפחות שני מועדונים שונים.. ובוא אחר כך נדבר על תאונות ומצב השונית באילת... ככה זה היה פעם והקליאנטים היחידים שביקרו בתא הלחץ היו מדריכים שעשו שטויות ותיירים איטלקיים וגרמנים... אם הצולל אחראי אז הוא צריך כלים להישרד במים.. ולא לכל הבנות בארץ יש אבא צולל כמוך.. לדורי ז"ל לא היה.... שרקי

קותי

New member
שרקי, אני מודה לך על המחמאות

אבל יכול להיות שיש לך בעיה בהבנת הנקרא. אני לא אוחז את המקל בשני קצותיו. אני בעד קורס של 6 ימים מלאים כולל קמ"ס 1 וקמ"ס 2 ואחר כך 10 צלילות הסמכה, במספר מועדונים, שחייבות לכלול לפחות שתי צלילות עומק, לפחות ארבע צלילות ים תיכון מסירה, ולפחות צלילת לילה אחת. אני בעד שמי שלא מסוגל להראות יכולת טובה בריקון קנה ומסיכה, בנשימה מקנה ללא מסיכה (יכולת הפרדה, לפני התחלת שיעורי מיכלים) אחרי קמ"ס 1+2 ומי שלא יכול לצלול צלילות ברווז ברמה סבירה - לא יורשה להמשיך לשיעורי מיכלים. מה שעשיתי בשתי הודעותי לדיויד הילל היה להצביע על הקשיים המעשיים בהחזרת המערכים הישנים. אתה לא יכול לצפות שתעשית הצלילה בארץ תחליט על קורסים כאלה, ותהיה חשופה לאובדן המוני חניכים לטובת קורסים קלים וזולים מעבר לגבול. צריך לחשוב על זה לפני שהולכים על שינויים. צריך לחשוב מה עושים עם ההסמכות הזרות. צריך לחשוב מה עושים עם תיירות הצלילה המגיעה לארץ. העסק לא כל כך פשוט.

קותי קבל נא את התנצלותי

לא הבנתי נכון ההצבעה על הקשיים חשבתי שזה יותר להצביע על הדלת האחורית שתאפשא עוקף חוק הצלילה.

David Hillel

New member
צלילות חובה

שכחתי להתייחס להערה בקשר לתחרות וכו´ היו הסמכות של PADI BSAC NAUI גם בעבר, אלא שההסמכה הנוספת היתה מותלת בהסמכה של ההתאחדות קודם לכן. אינני מתכוון שכל הצוללים יצטרכו לחזור להתאחדות (למרות שאני הייתי רוצה לראות זאת) אולם המנגנון נמצא בידי רשות הצלילה, ויכולת ביצוע נמצאת בידי המועדונים.

Pini1

New member
מסכים בהחלט - לו יהי ../images/Emo48.gif

קותי, אני מנסה לחשוב מדוע יהיו התנגדויות מכל המעורבים בצד הישראלי , היינו מועדונים התאחדות וכו´. כולם יצאו נשכרים אם מההיבט הפיננסי (יכניס יותר צלילות), אם מההיבט הבטיחותי מקצועי (יהיו בקרבנו צוללים יותר מנוסים). אני כמובן בעד החזרת הנוהל הישן של צלילות חובה לפני הסמכה. לעניין הקורסים בטאבה , כמעקף לחוק - אכן בעייה. עדיין יש ביכולתם של ההתאחדות ולאחר מכן המועדונים , ליצור סנקציות וקשיים למי שהוסמך בחו"ל. במיוחד לאחר החזרת החוק לתוקפו (אם יוחזר). יכול להיות שיש דברים אחרים נסתרים - אני לא יודע. אין לי ספק שצולל לאחר הקורס אשר יבצע עוד 10 צלילות בהנחיית ליווי ונוכחות מדריך לפני הסמכה, יהיה צולל אחראי יותר מקצועי יותר ומודע הרבה יותר לסביבה הימית על כל המשתמע מכך.

יש פיתרון פשוט לבעית הקורסים בטאבה

הרי בשביל זה יש את הלוג בוק, ומי שאין לו בלוג בוק 10 צלילות רשומות מעבר לקורס, אינו מוסמך לרדת לצלילה לבד, גם עם יש לו תעודה מחו"ל. בדיוק כמו שנהג בן 16 שהוציא רשיון נהיגה בחו"ל אינו רשאי לנהוג בגלל המגבלות הישראליות, כך גם צולל שטרם צלל 10 צלילות לאחר הקורס, אינו רשאי לצלול ללא מדריך.

mares

New member
../images/Emo15.gif סנקציות על מי שהוסמך בחו"ל?

על מה ולמה? אנחנו האורים והתומים של הדרכת הצלילה בעולם?!?! האם אתה לא חושב על כך שבתגובה יטילו סנקציות בחו"ל על צוללנים שהוסמכו בישראל?? צריכים גם לעשות איזשהו סקר קטן: האם לצוללנים בחו"ל (שלא עושים 10 צלילות חובה) יש יותר תאונות מאשר לישראלים? לא צריך להתפזר יותר מדי ברעיונות שממילא לא יהיו מקובלים..

Pini1

New member
סנקציות למניעה

Mares , לא !! אני בטוח שאין אנו האורים והתומים לעניין צלילה לעולם. בכל אופן, יש לנו המון מה ללמוד בנוגע לתחקירי תאונות יעילים. על מנת לצמצם ככל האפשר הגעה לתחקיר - יש לדעתי ליצור צוללים יותר מנוסים עצמאית , זה יעשה רק עם צלילות החובה. אני מסכים שיהיה חכם להסתכל על סקרי תאונות בחו"ל ולהשוותם לישראל בתקופת 10 צלילות החובה. אך איזה תיעוד נוכל למצוא אצלנו לגבי תאונות שהתרחשו אז???!!!

mares

New member
../images/Emo15.gif על פניו, קצת בעייתי לחזור

לימי 10 צלילות החובה. כפי שנאמר, ברגע שאירגונים בינלאומיים נכנסו והוכרו בארץ, לא נראה לי אפשרי ששיטה זו תעבוד. שוב אנחנו צריכים לחזור בדיון לאחראיות האישית של הצולל. לדוגמא, אני אינני מחשיב את עצמי לצולל מהולל, מאידך אני לא צולל גרוע או במילים אחרות אני צולל טוב בהתאם למיגבלות של עצמי: לא מרגיש טוב=לא צולל, לא מרגיש מספיק בטוח=עולה חזרה למעלה, לא מרגיש בנוח בצלילות לילה=לא יוצא לצלילות כאלה. הבעיה היא שיש צוללים שאין להם חוש מספיק מפותח כלפי עצמם או כלפי בן הזוג שלהם. אולי בחקיקת חוק שיחייב 10 צלילות חובה אפשר לכופף את אירגוני הצלילה לעשות כך, או שלא, והם יחליטו שלא לפעול בארץ (ושוב נתחיל: חוק הצלילה-לאן?). הפיתרון היחידי נראה לי בחינוך, לא רק של החניכים אלא גם של מדריכים (ובבקשה לא להתנפל: אני לא עושה הכללות), שאולי המבחנים צריכים להיות יותר מוקפדים ויותר יסודיים (אני לא בקיא בנושא ההדרכה, אלא מדבר מנקודת מבט של הדיוט). מה שבאמת יכול להועיל בתור צעד ראשון - שיתחילו לשלם למדריכים גם במקרים שחניך לא עובר את הקורס. אני חושב שזו נקודה מאד חשובה ומאד ישימה בשטח, במיוחד אם רוצים לדאוג לרווחת המדריכים.

אין בעיה בלחזור אחורה שני צעדים ../images/Emo18.gif

להצעת פשרה שכתבתי לעיל. מאריס תחשוב על זה.

pilovich shahaf

New member
אבי ע.-פילוביץ ולא שמילוביץ ../images/Emo13.gif ../images/Emo50.gif

כמו שאני טועה ואומר עיני ולא עופר, אבל משום מה זה נישמע מימך קצת נחשי! לעצם העיניין ולכותרת: אם תלך אחורה להודעתי הראשונה תחת הניק "מירו שמיל" תבחין שלא הסגרתי את עצמי-שים לב לאימייל שלי ולחתימות שאני חותם את הודעותי תחת פילוביץ שחף. שים לב להודעתו של ניב ד. בנושא ושל ארז עיני-מאריס, תבחין ותיוכח שלא הסתרתי זאת לעולם. הסיבה היא אחת כפי שאמרתי לראשונה לניב.ד-טכנית בלבד. יש לי הרגשה שאתה לא עושה מעקב מלא אחרי ההודעות בפורום,כי אם היית עושה לא היית אומר זאת. ולסיום-כאחד המקצצים, נידרש מימך יותר תשומת לב ושיקול דעת. בהצלחה. מירו שמיל/פילוביץ שחף.

David Hillel

New member
צלילות חובה

לפני שאפשר לדון באחריות הצולל, עלינו לבחון את המערכת. נושאים כגון: טיב ההדרכה, היקף הידע הנרכש, הניסיון המוקנה, כל זאת בנוגע לקורס. לאחר מכן עלינו לבחון נהלים במועדון: מקצועיות "הדלפק" מדיניות המועדון כפי שהיא משתקפת בדלפק ביחס לסווג הצוללים ולהפנייתם לפעילות התואמת את ניסיונם. לאחר מכן עלינו לבחון את הביצוע במים של המדריך/דייבמסטר והתאמת תכנית הצלילה לתנאים בשטח ורמת הצוללים ביחס לתכנון. מניסיוני אני יודע שאין לארגן קבוצת צוללים לפני שהמדריך ביצע CHECKOUT של כל הצוללים, ומבחן איזון קצר כדי לוודא שהצוללים אינם סוחבים עליהם משקל יתר (אני עדיין נתקל במדריכים שאוהבים לשים עופרת "ספר" על הצוללים כדי "שלא יברחו) כך שנחזור לנקודת המוצא, איך נשפוט שיקול דעת ואחריות של צולל שלא הוכן כראוי ע"י מערכת, הגובה ממנו תשלום עבור הכנתו לצלילה בכל הרמות?

מיקצועיות "הדלפק" ומדיניות המועדון ../images/Emo51.gif

מה זה ? אתה יכול פרט בבקשה.

hockeye

New member
אז ככה...

קודם כל, מדריך מקבל את אותו השכר בין אם החניך הוסמך ובין אם לאו. הבעייה היא ברמת המדריכים. מאז כניסת הארגונים הזרים לארץ ירדו הסטנדרטים להסמכת מדריכים וממילא ירדה רמת ההדרכה. כמובן שעדיין יש מדריכים טובים ומעולים בכל הארגונים, אך יש גם כאלה שלא. חמור מכך, אם פעם הסמכת המדריכים היתה שמורה לקומץ מד"רים בעלי ניסיון רב, כיום, הסמיכו הארגונים הזרים מד"רים, שגם אם הם מדריכים טובים כשלעצמם, חסר להם הניסיון והבגרות ההכרחיים להסמכת מדריכים. ושוב, בלי הכללות. יש כאלה ויש כאלה. והבעייה השנייה היא ירידת הסטנדרטים במועדונים. אם פעם צולל לא מוכן היה מחוייב להגבלות והשלמות שונות, ואם לא רצה נשלח לדרכו, היום הוא מקבל ציוד והולך למים, כי הדלפקיסט חושב "לא יצלול אצלי, יצלול במועדון מעבר לכביש". עד לפני מס´ שנים הוא ידע שגם במועדון השני הצולל יידרש לאותן השלמות. אבל גם אם נתקן הכל, עדיין יישאר האופי. תאונות תמיד יהיו, כי רבים מאיתנו מחפשים אותן, פשוט כך. כל מדריך שמע מחניך: "תגיד, כמה הכי עמוק צללת?" וזה אומר הכל. והנץ? עינו פקוחה. הוקאי.

ניב ד

New member
על מה אתה מדבר בדיוק ? ../images/Emo54.gif

איזה הגבלות והשלמות ? הסיסמאות האלה - פעם היו עושים ככה וככה. מה היו עושים? מי היה עושה? המועדון צריך לבחון את הצולל? יש תעודה, יש לוגבוק וזה הכל. מועדון צלילה הוא לא מחסום ארז שמאפשר לך מעבר מהיבשה למים. המועדון הוא גורם משכיר ציוד/אויר ובעל אחריות בסיסית ביותר. אכן תמיד טוב לשמוע עצה והדלפקיסט צריך לשאול את הצולל להיכן הצלילה אם הוא רואה שזה צולל חדש, אבל חוץ מזה? אולי צריך לשים דגש על הדברים הללו מבחינת תדרוך למועדונים עצמם למשל על ידי הרשות (יוני ?).

למעלה