עשר צלילות חובה

yossin

New member
חברה, שתו מים, שבו בצל ותרגעו

ההתעוררות היא בעקבות תאונה אחת !!! בה הסתבך צולל מתחיל. פתאום אנשים שטוענים שהצולל הוא אדם בוגר שצריך לקחת אחריות על חייו קופצים לקיצוניות השניה. בכמה מהתאונות מעורבים צוללים מתחילים ? נתונים בבקשה "הרבה" זו לא תשובה האם יש חוק דרקוני דומה במקום אחר בעולם המודרני ? האם אי אפשר להסתפק במשהו פחות קטלני ? למשל- כלל דומה לזה של צולל צעיר ? שחייב לצלול עם צולל מבוגר ? יד על הלב- אם יחקקו את החוק הרצוי, וגם יגידו שכל צולל מנוסה חייב לצלול 10 צלילות עם מדריך כדי ליישר קו. גם אז אתם בעד ? כשאתם לא בצד ה"מוגן" מהחוק ?

שרקי..

New member
יוסין - כל תאונה כזאת מוסיפה מגבלות

על כל הענף... במועדון אנלאקידיורס יש מתרחשת תאונה בצלילת עומק של קורס שלשה כוכבים... מתבצע תחקיר שהעתק מקורי של הדו"ח פורסם על ידי פ"ש.... סיבת התאונה חריגה מנוהלי צלילת עומק בקורס וצלילה במקום שהעומק בו עולה על עומק של מערך החבלים... במקום לברר איך זה שהסקיפר הביא את הקבוצה לאתר לא נכון מטילים על ענף הצלילה מגבלה של צלילות עומק ל- 42 מטרשחלה עד היום.. במקום חמישים מטר. יכול להיות שהמגבלה הוטלה בצדק... אבל לי זה נראה כמו "טיפש אחד זורק אבן ש- 100 חכמים אחר כך לא יכולים להרים" כל תאונה תוסיף מגבלות והאמן לי יהיו תאונות והרבה.... אם כל פעם שאמבולנס נט"ן טס לחוף אלמוג עולה הספירה לאחור לעוד הטלת מגבלות שרקי

mares

New member
הודעתו של שי רוט שורשרה לכאן

נושא: עמדת הביטוח - 10 צלילות חובה לו יהי ! עם סטאטיסטיקה קשה להתווכח רוב תאונות הצלילה מופיעות במידרג של עד 12 הצלילות הראשונות ( סטאטיסטיקה עולמית - DAN ) שם המשחק הוא הסברה ויחסי ציבור ולא התרסה כנגד האירגונים הזרים , אשר פעילותם ( של רובן ) החזירה את השוק לפורפורציות עיסקיות הולמות. העובדה היא שהישראלים נחשבים לצוללים חסרי אחריות , ואחריות צוברים עם ניסיון , תרימו טלפון לד"ר עאדל בתא הלחץ בשארם !!! לדוגמא " אחי הייתי בפל"סר ... קטן עליי 80 מטר ", נשמע מוכר !!! גרף התאונות אצל צוללים זרים נימצא בירידה מאחר ורוב הצלילות שלהם הן מה שנקרא GUIDED DIVES כך הם הורגלו ואין בכך כל רע כפי שאין רע בצלילות ללא ליווי מדריך רק בהנחה שהצולל מנוסה מספיק. לסיכום , ניתן רק לברך על יוזמה שכזאת בהנחה שתתבצע כמהלך הסברתי ולא כהנחתה , או התרסה רק שיתוף פעולה בין כולם יביא לתוצאות . ממילא את 10-12 הצלילות הראשונות ( לגביי מרבית המוסמכים ) השאיפה הבסיסית היא לצלול הסיני , ושם המועדונים נהנים מהכסף שהיה יכול להישאר בכיסי המועדונים הישראלים . אני אכתוב משהוא שאינו פופולרי אך מתבקש , בענף הצלילה של היום אין חשיבה לטווח ארוך , מחפשים את הרווח הקצר , וככה זה נראה היחידי שמחייכי כל הדרך אל הבנק הוא מפעילי ובעלי תאי הלחץ ושוב עם עובדות קשה להתווכח !!! שי

mares

New member
שי, שאלת ../images/Emo32.gif

האם אתה קשור בארץ לייצוג אירגון DAN?

שי רוט

New member
בתשובה לשאלה

מזה כעשור אני מצוי עם אנשי האירגון בקשר מקצועי ואישי אשר הנני מיחס לו חשיבות רבה , והרבה מהמידעים שברשותי נובעים מקשר זה. השתתפתי בכל הסימנרים של האירגון הצמודים לתערוכות הצלילה בחו"ל ב 7-8 השנים האחרונות , ברשותם פירסמתי מס כתבות / מאמרים בנושא מניעת תאונות תוך שימוש בפירסומיהם ובמערך המידע המפורסם על ידם מידי שנה . בהחלט יש דברים שה"גויים" עושים טוב יותר מאיתנו ( ראה כתבה שלי במגאזין "צלילה " הלפני אחרון ) לסיכום הלואי במקומותינו , ממומלץ לבקר באתר האינטרנט שלהם שכתובתו WWW.DIVERSALERTNETWORK.ORG אשמח להעמיד לרשות חברי הפורום את דוחות התאונות של האירגון מהשנים האחרונות אשר נרכשו על ידי בתערוכות בחו"ל . בברכה. שי

pilovich shahaf

New member
שי רוט- הגיע הזמן שתחשוף יותר את

את רשימת כל התאונות הצלילה שאתה כסוכן ביטוח טיפלת בהן. תודה. פילוביץ שחף.

ר פ י

New member
חשפנית חדשה יש לנו?

שי, לא צריך לחשוף. אבל נשמח לקבל מידע מפורט על תאונות צלילה. תודה רפי

pilovich shahaf

New member
לאחר שעיינתי היטב בפעם המי יודע כמה

בדו"ח ועדת דודו שיק-כל מה שנאמר על ידי כולם בנושא הזה,היה בא לידי ביטוי אם המלצות הדו"ח היו מיושמות בשטח הלכה למעשה, וחבל!! ויפה שעה אחת קודם. לילה טוב. פילוביץ שחף.

למעלה