עשר צלילות חובה

קותי

New member
עשר צלילות חובה

אני פותח שרשור חדש מכיוון שההצעה הועלתה במסגרת נושא אחר. דיויד הילל העלה הצעה להחזיר את עשר צלילות החובה. לידיעת הצוללים הפחות ותיקים: פעם, שבארץ פעל רק ארגון צלילה אחד, הסמכת הצוללים התנהלה כך שהצולל עבר קורס צלילה. אורך הקורס היה בערך חמישה שישה ימים. בסיום הקורס הצולל לא היה מוסמך אלא היה צריך לבצע עוד עשר צלילות חובה, במסגרת אחד ממועדוני הצלילה הרשמיים, עם מדריך. בצלילות אילו היו מתרגלים את הצולל במיומנויות החשובות לצלילה. אי אפשר היה לעשות יותר משתי צלילות חובה ביום כלומר גם אם הצולל היה נשאר באילת לאחר הקורס, הוא היה יכול להיות מוסמך עם תעודה רק אחרי עוד חמישה ימי צלילה. בתקופה שזה היה הכלל, היו הרבה צוללים שעשו את הקורס ומעולם לא סיימו את עשר הצלילות, ולא קיבלו תעודת הסמכה. אילו שסיימו את עשר הצלילות היו בד"כ צוללים הרבה יותר מוכנים לצלילה מאשר אילו שמסיימים היום קורסים. הבעיה: ברגע שהתירו כניסה של ארגונים בין לאומיים (PADI NAUI SSI ועוד) עם מערכי ההדרכה שלהם, אי אפשר היה להמשיך בשיטה הזו. רוב החניכים העדיפו לעשות קורסים קלים יותר, בזמן קצר יותר, ולקבל את ההסמכה לצלול מיד לאחר הקורס. דיויד הילל: איך אתה מציע להתגבר על הבעיה הזו של תחרות עם ארגוני הצלילה הבינלאומיים?

David Hillel

New member
צלילות חובה

מאחר שכל סוכנויות ההסמכה קובעות שהתקנים שהן מציבות הם התקנים המינימליים, ומאחר שחוקי כל מדינה חלים באותה מדינה, הרי שאם רשות הצלילה הממלכתית תתקן תקנה שכופה על הליך זה, ימצא הפיתרון הטכני כדי למזג את צלילות החובה למערכי הסוכנויות השונות. במצב השוק כרגע, גם מועדוני הצלילה יצאו נשכרים, גם למדריכים תהיה תעסוקה הולמת, ובעיקר, נחזיר את מימד הניסיון (המוכח) לקורסי הצלילה.

קותי

New member
בעיה נוספת:

מה שיקרה הוא שהרבה אנשים יעדיפו לעבור את הגבול (לטאבה למשל), לעשות קורס של PADI שם, ולחזור אחרי 5 ימים עם תעודת צולל. והרי אתה לא מציע שלא לכבד כאן בארץ תעודות צולל בינלאומיות? נכון? בעצם זה בדיוק מה שקרה בסוף שנות שמונים ותחילת התשעים, כאן בארץ, לפני ששינו את המערכים של ההתאחדות.

David Hillel

New member
צלילות חובה

מי שמעוניין לרכוש מוצר בזול, אכן יחצה את הגבול (תרתי משמע) על רשות הצלילה לפקח על ההדרכה בארץ, ולתקן תקנות בהתאם לנהלים שנקבעים על ידה, ללא זיקה לחישובים מסחריים, אם ניתן להוכיח שבטיחות הצולל והענף עומדת לנגד עיניה. אם תאונות הצלילה תמשכנה בקצב כזה, חברות הביטוח ילחצו לבצע שינויים, ואז ממילא יצטרכו המועדונים להגיע לאיזה שהוא מכנה משותף בקשר לרמה. אם מועדוני הצלילה ידבקו במצויינות ואיכות, הורים השולחים את ילדיהם לקורסים ידעו שהכל נעשה בכדי להקנות להם את כל הכילים. אנשים מבוגרים יודעים להחליט על מוצרי צריכה ועל רמות מחירים התואמות את המוצר, על מועדוני הצלילה על כן לפרסם את המוצר על בסיס זה. תמיד יש דרך לעקוף, אך איך לדעתך ירגיש הורה אשר שלח את ילדו מעבר לגבול והושיב אותו בכיסא גלגלים בעקבות תאונת צלילה בגלל חוסר ניסיון?

pilovich shahaf

New member
הצעת פשרה ריאלית מחד ומעשית מחד ../images/Emo45.gif ../images/Emo51.gif

יש להחזיר מיד/לאלתר את: 1. קורס כוכב 1=6 ימים. 2. קורס כוכב 2=3 ימים. בשלב זה. אני נותן למד"ר דויד הילל את הכבוד לפרט עלמה ובמה זה מדובר וכלול. תודה פילוביץ שחף

javierg

New member
אם מועדונים ידבקו במצוינות ובאיכות,

ללא פשרות, אז לא נצטרך את צלילות החובה בכל מקרה. עובדה היא גם שלא כל הצוללים שמסיימים קורס הם כל כך גרועים...יצא לי לצלול לא מעט פעמים עם צוללים טריים היישר מהקורס, והם היו צוללים טובים לכל דבר ואפילו מאוזנים להפליא ואפילו מאוזנים להפליא "בכחול", ללא שום תחתית או קיר לייחוס. יש גם צוללים שצברו לא מעט צלילות ועדיין לא מבינים כלום מהחיים שלהם ומכמה הם קרובים לסיים אותם בכל פעם שהם במים. היו גם כאלו שאפילו עשו קורס בימי "עשר צלילות חובה" שהיו מסוכנים לעצמם ולסביבה. כנראה שזה שאלה של אופי. היו גם מועדונים שבימי "עשר צלילות" חובה עשו חלטורות כמו צלילה עשר דקות, יציאה עשר דקות, ירידה לעוד עשר דקות עם אותם מיכלים, וואלה, שתי צלילות! פתרון ה"עשר צלילות" חובה הוא לא פתרון קסם ולא יעזור בשום מקרה בשביל צוללים שאופי הצלילה שלהם הוא כנראה כמו אופי הנהיגה שלהם. אותם לא צריך בכלל להסמיך. ברוב העולם לא עושים "עשר צלילות" חובה ונוכל לפגוש לא מעט צוללים מעולים ואחראיים, אפילו שהם חסרי נסיון.

fac ility

New member
לא מריח טוב

הרעיון מריח כנגוע באינטרסים מסחריים. הצוללים היום לא פחות טובים מפעם. מספיק להתרפק על העבר ולמתוח ביקורת על הממונים.

pilovich shahaf

New member
fac ility -אתה מוכן לעמוד מאחורי מה ../images/Emo31.gif

שאתה אומר וכותב לכל אורך הדרך בנושא הזה? להודעותיך יש ריח של טיוח הדברים ושמירה על הקיים הקלוקל שבא לידי ביטוי בשטח. כניראה שלך יש אף שמריח אחרת מהאף שלי. יום טוב. פילוביץ שחף, הערה: היה רצוי שנישמע את דעתך יותר לעומק בנושאים שהועלו, גם אם הן נוגדות לשלי ואולי של אחרים, במקום לנסות כל הזמן להוריד אותנו מהנושא ולדון בהם כשזה עולה.

שרקי..

New member
מאיפה אתה יודע??? צללת פעם?

אז אני צללתי פעם!!!! והיום !!!! ומה שראיתי אתמול בחוף אלמוג זה אסון שימיט כליה כל דבר חיי בטווחי עומק הצלילה... זה לא והדגש לא היה פעם.... אנשים פגעו בריף במתכוון בגלל חוסר מודעות וחינוך בגלל שכל סיני עמד לרשותנו, לא בגלל חוסר יכולת להתאזן.. הציוד היה זיפת... המערכים של ההתאחדות היו זוועה והטבלת דקו זבל...אבל הצוללים טובים.. תמשיכו ככה ואף אחד לא יורשה לצלול הענף הצלילה כורת את הענף שעליו הוא יושב.. כי כמה זמן אפשר יהייה ליסתום פיות של הורים של ילדים שישארו בצלילה מודרכת לבד על סיפון הסטיל בחוף הוליג´ לנצח??? אז דו מי הא ברייק ואל תדבר על מה שאתה לא יודע... לפני שמישהו יקבל שכל ויסגור את הקרקס הזה ... ואף אחד לא יכול לצלול צלילה ספורטיבית אלא אם ישלם איזה אלף דולר לבטח את עצמו ביטוח מקיף. שרקי

pilovich shahaf

New member
fac ility- לא מריח טוב/לא טהור-זוכר ../images/Emo18.gif

הודעתך מתאריך 29.7.01 המצ"ב לנוחיותך, בהקשר לשאלתו "התמימה" של רובין לגבי אתר הכדור, ואתה בטח זוכר את כל ההודעות שהשתרשרו כולל שלי ותשובתך אלי המצ"ב,ובסוף בכלל הוא הכדור נימצא במרינה דייברס. אין לי ספק שאתה מאוד "אוהב" אותי, אבל אנא אל תיתן לאהבה הזו להפריע לחברי הפורום, אתה מוזמן לפגוש אותי מתי שאתה רוצה,בכל מקום שאתה רוצה,בכל שעה שאתה רוצה,ובסכל פורום אנשים שתיבחר,רק אל תפריע לחברי הפורום. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/viewMsg.asp?id=216&msgid=828040 אשמח להיפגש איתך. פילוביץ שחף.

fac ility

New member
להרגע

אל תדון את "חברך" בלי שקודם תדע בכלל מיהו. אולי אני בן 60 ויש לי כבר למעלה מ-30 שנות ניסיון? ואולי אני בן 18 עם רק 3 שנות ניסיון? לכן אל תשמיץ ליפני שתדע מול מי אתה עומד. משיקולי אני בוחר לא להחשף עדיין. ומאיר באמת שאני לא שונא אותך, אפילו מעריך מאד חלק ניכר מהדברים שעשית להתאחדות ולעולם הצלילה. רק לא צריך להקצין ולראות כל היום קונספירציות. המלצתי שננסה לראות גם את הזוית המכוערת כביכול שחלק מההצעות כאן יש להן אינטרס מיסחרי. ואני קובע לעניות דעתי. הצוללים היום הרבה יותר טובים מנוסים ורבים מאשר פעם... צללו בהנאה ואל תריבו

שרקי..

New member
fac ility אם היית עם 30 שנות נסיון

אז לא היית אומר שהצולל הממוצע היום טוב מאשר בעבר... כנראה שאני צריך לשבור לך את המקל ולהרוג לך את הכלב שלך... (ואם אתה לא מכיר את הבדיחה תגיד לי ואני אספר אותה) אני מזמין אותך ביום שבת לשמורה לצלול איתי "במרק הצוללים" אם אתה צריך צלילת אינטרו ריפרש או מודרכת אני אדאג לך היא עלי כולל ציוד.... ואז נדבר שרקי

fac ility

New member
עוד תאכל את הכובע ../images/Emo8.gif

ניפגש , אל תדאג ואז כנראה מי משנינו יאכל את הכובע. אני יודע מי זה יהיה....

שרקי..

New member
יש רק אדם אחד שיכול להגיד לי את זה ../images/Emo13.gif

מורי ורבי לקורס ה- DM הידוע בכינוי אלמוג.... ולפי מיטב ידעתי הוא יושב עכשיו בחוף אלמוג וקורע לחניכים תתחת... מסתכל על הנוף והים ועושה חיים או שלא

fac ility

New member
תלמד

תלמד מפ"ש הוא מתחיל לזהות והחזיר דבריפ לפרופורציה ולא מתעמת כמו ילד. קצת סובלנות לא תזיק ובטח שצניעות נחוצה. הרי הכוונה של כולנו (אני כך מקווה) הינה חיובית. יום טוב

pilovich shahaf

New member
דבריפ עם "ם" סופית.....דברים והשאר ../images/Emo44.gif

שיהיה לך יום טוב ואני מקוה שכוונותיך טובות.

ניב ד

New member
רבותי - אתם איבדתם את הצפון ../images/Emo54.gif

כמו שטענתי בעבר - את הצלילה לא המציאו במדינת ישראל !! בכל העולם יש מיליוני צוללים שעושים זאת בבטחון בלי תאונות ובלי בולשיט. הטענה המגוחכת הזו כאילו רק מערכי ההדרכה של ההתאחדות היו הטובים ביותר בעולם והצוללים הישראלים שיצאו מהם היו הטובים ביותר היא פשוט מטופשת. בסיני עושים קורסים של פאדי והחבר´ה שם מקצועיים ביותר, כולל בצלילות מתקדמות כגון מדריכים, טכני וכד´. בישראל פשוט עושים רעש היסטרי מכל דבר כרגיל. באותה מידה ניתן לטעון שכשהיה ערוץ 1 בלבד התכניות היו איכותיות יותר (אני מסכים אגב...). אני מסכים בהחלט עם זאת, שאם כבר יש חוק (שדוקא אתה קותי הכי מתנגד לו למיטב זכרוני) אז רצוי מאד לקבוע מינימום של צלילות חובה כפי שהיה נהוג, כי אין ספק שהדברים החשובים ביותר בקורס הם תרגולות מעשיות. אני גם בכלל לא בטוח שהיתה עליה של תאונות - אולי פשוט יותר מדווחים ? (בכל זאת יש אינטרנט, יש פורום, יש מאיר משולם). שווה בדיקה. כמו כן לדעתי האישית עולם הצלילה בארץ דוקא התקדם מאד עקב כניסת ההתאחדויות הזרות וירידת כוחה של ההתאחדות הישראלית - קודם לא היה ניטרוקס, לא היה טכני, לא היו סקוטרים. מצד שני היו יותר אלמוגים...

פליפר.

New member
לדעתי בהחלט יש מקום להחזיר

את נושא עשר צלילות החובה - לא כי זה אומר שככה יוצאים הצוללים הכי טובים - אלא כי ככה בטוח תגיע יותר מוכן/מיומן לצלילות "סולו" (ללא מדריך ולא לבד). אני גם מסכים עם ניב שלא בטוח שיש כזאת עליה משמעותית בכמות התאונות כמו שיש עליה משמעותית בדיווח עליהן. פעם לא היה אינטרנט ולא רדפו כל הזמן אחרי פרסום "ידיעות מרעישות" כמו שהיום - אני לא אומר שלא צריך לפרסם - רק שניקח את ה"עליה" הזאת בפרופורציה.

ר פ י

New member
חוק הצלילה ../images/Emo7.gif

אכן חוק הצלילה בימינו לא רלוונטי בהחלט יש צורך דחוף לבטל אותו ולאלתר. ו/או מצד שני לשנות אותו (אופציה חיונית יותר מבחינתי ) לגבי תאונות הצלילה? יש עליה, כמובן, אך האם אלה תאונות אמיתיות? או רק תאונות רשומות (על מנת שמישהו יוכל לעשות כסף ) ולכן אני מסכים עם פליפר שאומר שיש לקחת את הנושא בפרופורציה הנכונה. זכרו את "תאונת הצלילה" של מיכל (אישתי) ועוד סיפורים רבים כאלו. צלילה בטוחה רפי

pilovich shahaf

New member
ניב-תודה על המחמאה אבל לא תודה

אכן שווה בדיקה כפי שציינת-הבדיקה נעשתה וההוכחה מול עיניך במיכתבו של מנהל המינהל הרפואי בנושא תאי הלחץ.[קרא בין המילים,רשימת המכותבים]. אני מבין שיש לך חסרון מהותי בידע ובהיסטורי של הנושא כמו כל הצוללים במדינת ישראל בכלל ומדריכים בפרט. מעטים האנשים שיודעים מה קורה.........אבל אני מבטיח לך ולכל עם ישראל, שהנושא בטיפול תיקשורתי בכלל ורשותי בפרט. גרף תאונות הצלילה עלה משמעותית משנת 1994 ועם עובדות אין להיתוכח. אני עדיין נותן צ´אנס למערכת לסדר את עצמהוללא קרבנות אדם-מבקר מישרד המדע,בודק וחוקר את כל מיכלול ענף הצלילה בישראל מאז 23.3.01,תישאל את יוני אלון. אתה בחור צעיר,מבין עיניין וראש פתוח-אבל אנא עשה שעורי בית,ואתה מוזמן להיתקשר אלי אחרון ברשימה, לשאול, לבדוק במיוחד בנושאים כאלה. תודה ויום טוב. פילוביץ שחף.

למעלה