עשר המכות

אסטרלו

New member
עשר המכות

בהגדה של משה בכר ושמואל רפאל: משתמשים במילה פ'ירידה firida= מכה. לדעתי: מכה זה דאדה, ופ'ירידה זה פציעה. (סה פ'יריו=נפצע) אלא שהמכות שהונחתו על המצרים לא היו מכות מלשון להתכתש ולהרביץ וכנראה מהסיבה הזו אי אפשר להשתמש במילה דאדה. דם - סאנגרה צפרדע - ראנה כינים- פיוז'וס ערוב - מייסטורה דבר - מורטאלדאד שחין - סארנה ברד - פדריסקו ארבה - לאנגוסטה חשך - אסקורידאד מכת בכורות - פ'ירידה דה מאייורס אי אסקריביו קה לה מוז'ר דה קאזה טראייה לגן קון אגואה - אל באלאבייה אצ'ה וינו אי לה מוז'ר אגואה, פארה קאדה פ'ירידה. אנדה מוזוטרוס אס אנסינה, אי דספואס סה אצ'ה טודו אל קאבינה אי סה טראב'ה לה אגואה.

שששבת שלום קרידוס

השבוע גם אני קיבלתי מכה, וחליתי באבעבועות רוח, או כפי שזה נקרא שלבקת חוגרת, מחלה ויראלית המתיישבת על עצב, מה דעתכם? משהו מכיר מה זה ואיך אוכלים את זה? עדכנו אותי בכך.אם ידוע לכם אתר למחלות כדי שאהיה מעודכנת. כשהייתי קטנה חליתי באבעבועות רוח ויש לי צלקת להוכחה, אך המכה הזו שונה למרות שהיא מאותה משפחה. שלושה רופאים ראו אותי עד שאיבחנו את המכה הזו. נו דמנדס קה דולור אס אסטה חזינורה .

Sarika

New member
אוי איילה מסכניקה ../images/Emo24.gif

שמעתי על המחלה המגעילה הזאת, רפואה שלמה קרידה
דיזה אה מושון קה תמירה בואנו.

תודה לשריקה הגדולה

העשרת אותי בפרטים על החזינורה. שבוע טוב לך ולכל הפורום הנהדר הזה.

זיזיקה

New member
אדיו סאנטו פידוסו שריקה קראתי

באתר שצירפת זה נשמע נורא באמת איחולי לאיילה שתעבור את זה מהר ובקלות ממש מכה של פסח.

סנה טה פרסטו אילה קרידה ../images/Emo101.gif

נו קונוסקו אסטה חזינורה, אמה ב'ו בושקאר אן אל אינטרנט פרה ב'ור סי איי קוזה...

זיזיקה

New member
אילה קרידה רפואה שלמה../images/Emo101.gif

אנני מכירה את המחלה אך זה נשמע ממש מכה.

אסטרלו

New member
איילה קרידה,

אל תפחדי. אמנם כואב אבל עובר. שלבקת חוקרת היא הרפס (כמו פצעי החום בפה). נוצר בדרך כלל בעקבות לחץ ולרוב בגוף שנושא הרפס בכל מקרה (רובנו כך) מישהי שאני מכירה קיבלה תרופה בשם "זובירקס". התרופה נפוצה יותר כמשחה (טיובה קטנה יקרה מאוד), אבל יש את זה גם בכדורים, כנראה מחוץ לסל הבריאות. התייעצי עם הרופא אם כדאי לך לקחת. החלמה מהירה יקירתי, מאוד מקווה שנתראה בשבת. שבוע טוב!

רחילו

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo101.gif איילה רפואה שלמה

קרידה, קטפאסה פרסטו אי קולאי, אי מירה נו לואפגס אה מושון, אל דיו קווסגואדרה. שיהיה לכם שבוע טוב והחלמה מהירה.

angelici

New member
קרידה איילה ../images/Emo24.gif

צר לי לקרוא על השלבקת שתפסה אותך דווקא אין לוס דייאס דאנטאס דפסח מקווה שעד לשורות אלו טודו סכואה על דיפ דיפ דלמר...

tutiel

New member
בדיוק עכשיו...

בדיוק לפני שבוע אמא שלי גם חטפה את המחלה הזאת... היא ממש סבלה, כאבים איומים... הדבר היחיד שהיה עוזר לה, זה היה או קומפרסים קרים, או לקחת אקמול פורטה= לישון ולא להרגיש את הכאב. לפני מספר ימים היא פגשה בחברה שסיפרה לה שגם היה לה את זה, והיא הלכה לאיזה מעסה, שעושה שני טיפולים בלייזר על המקום עם ה"פצע", והכאב יורד בצורה משמעותית. היא הלכה ועשתה את זה, ואכן... היום היא כבר מטיילת עם אחותה בבנימינה... באמת מחלה נוראית... זה יעבור, רק צריך לחכות.

Sarika

New member
טפו,טפו לונג'י די מוזוטרוס ../images/Emo57.gif

אי אנדי מוזוטרוס אנסינה לואזן, אי אס דפינדידו (אסור) דמיראר, סאבולטה לה קאב'סה.

אי נדה מוזוטרוס לו אזן אנסינה.....

פישין קה סה סקפה לו אצ'אן אה לה טואלט (קבינה)

אצלנו זה היה אחרת

סבא שלי ז"ל היה לוקח כוס ריקה ושופך לתוכה יין טיפה טיפה עם הקראת המכות .אסור היה להסתכל, אחר כך היה יוצא לחצר וזורק את הכוס שהתנפצה לרסיסים. את טעם הביצים הקשות של פסח אני לא שוכחת, אלו היו ביצים הכי טעימות שאכלתי בחיי. לסבתי היו כוסות יין בגדלים שונים מגודל של אצבעון ועד גודל רגיל. הייתה חוויה מיוחדת במינה לשתות בכוסות אלו בליל הסדר. סבא שלי היה מביא לי יין מבית הכנסת שממנו שותים כל הבכורים, הוא הקפיד לתת אותו לבכורי המשפחה.

למעלה