עשר המדינות המסוכנות לנשים

אפילו שוביניסט לא הייתי קוראת לו. הוא פשוט אדם שטחי

וחסר נסיון, שקוע בעצמו ומשום מה חושב שבלע את כל החכמה - כפי שכתבת, מנופח ויהיר.
לדעתי הוא מנותק מהחברה ויצור לא מזיק.

אם היית עובר ברחוב וכל גבר שני היה בוחן אותך איך היית מרגיש?

סתם מתעניין. מחכה ל-"מה, זה מחמיא לדעת שאני כ"כ מושך שכולם מסתכלים עליי, אז מותר לבהות בבחורות"

Berethor

New member
מרגיש בתור הטרוסקסואל?, בתור הומוסקסואל?, או בתור לסבית?

או שהיית מתעלם מזה, בגישה של "תסתכלו לא ממש מזיז לי", או שהייתי מוחמא מזה, כבר יצא לי שבנות המין השני הסתכלו עליי, קרובים שלי טענו שזאת הייתה צורת הסתכלות "לא תמימה", אבל לי היה קשה לשפוט אם זה היה סתם מבטים או "מבטים של עניין", בכל מקרה אלו היו רק מבטים, ואנחנו הגברים בדרך כלל "לא טובים עם רמזים", אם היה מדובר בנשים שאכן היו מעוניינות בי, עדיף שהיו אומרות את זה גם במילים ולא רק במבטים, ואם הייתי מעוניין בהן גם מהצד שלי, זה כבר היה עניין של העדפה ובחירה שלי. תגיד לי מה עדיף, "כולם יסתכלו עליי" או "שאף אחד לא יסתכל עליי", מקסימום תמיד אפשר לשים בורקה או לעבור לשכונה חרדית.

"הבורקה היא פיסת לבוש אחת המכסה את האשה מהראש ועד הרגליים. בדרך-כלל, גם העיניים מכוסות ברשת שקופה למחצה. לבישת הבורקה היא חלק מהמנהג העתיק של לבישת הרעלה, הדורש את הסתרת הנשים בציבור מעיני הגברים."

http://he.wikipedia.org/wiki/בורקה

אין בך אפילו טיפה רצון להזדהות עם הצד השני

בתור גבר אתה אף פעם לא תרגיש רע אם בחורה תסתכל עלייך באופן מיני, כי גברים הם בד"כ אלה ש"פעילים" בשביל להשיג סקס. אתה בטח חושב שאני התכוונתי שאתה הולך ברחוב מלא נשים וכולן מחייכות אלייך ומפלרטטות איתך. בשביל גבר זה באמת גן עדן.

אבל בשביל אישה זה אחרת. אם אתה רוצה אנלוגיה מתאימה, זה יותר כאילו אתה הולך בשכונת פשע וכל ערס ברחוב מסתכל עלייך. מה שיעבור לך בראש זה "מה הם מסתכלים עליי ככה?". ואם אחד מהם יתחיל ללכת אחרייך בצורה מוזרה, תתחיל לחשוב "אבל מה הוא רוצה ממני?". ולבנות זה קורה כל הזמן. יש להן סטוקרים, מסתכלים עליהן מצחיק ברחוב. זה לא נעים. אני גבר ומזדהה עם זה. למה אתה לא?

aaa123

Member
לגבי נשים אז זה תלוי באישה

ואני יודע שיש נשים שדוקא כן אוהבות שמסתכלים עליהן ורואות את זה כמחמאה על סמך דבריהן.

Berethor

New member
זה שנשים פסיביות בדרך כלל, לא אומר שאין גם נשים אקטיביות

כמובן שאני מדבר יותר על מקרים של נשים אשר "יוזמות" בצורות שונות ומספיק "ברורות" אבל הגבר לא מעוניין מצידו, וכן יצא לי להיות כבר כמה וכמה פעמים במצבים כאלה. אין לי בעיה עקרונית עם נשים אקטיביות, יש בזה גם משהו מאוד פמיניסטי, הבעיה הייתה בכך שלרוב לא הייתי מעוניין באותן נשים, לא משום שהן יוזמות אלא משום שלא הייתי מעוניין בהן בכל מקרה, וכידוע, בשביל קשר אינטימי עדיף שיהיה עניין הדדי, גם מצידה של האישה וגם מצידו של הגבר, ובניגוד למתוס, גבר ספציפי לא תמיד מעוניין באישה ספציפית. אתה מתיימר לדבר בשם כל הנשים? זה לא נקרא הזדהות, זה נקרא יהרה. אתה טוען שאישה ממוצעת חושבת על כל גבר שמסתכל עליה שהוא "ערס" ולא מעוניינת שיסתכלו עליה, אני לא קונה את זה. לגבי מעקב אחרי נשים, אני במלא לא נוטה להכיר נשים ברחובות אלא "במקומות פחות מפוקפקים", כך שאין לי סיבה לפנות לנשים ברחוב, אלא אם כן אני באמת צריך לברר איזשהו מידע מהן, כמו רחוב מסוים במקום שאני לא מכיר, אבל לרוב אני יכול למצוא הכל לבד. אם אחד מהן יתחיל ללכת אחריה, זאת באמת יכולה להיות סיבה מוצדקת לדאגה מצידה, אין לי בעיה עם התנהגות זהירה מצידן של נשים, להפך אני תומך בכך. באופן אישי אם יוצא לי ללכת מאחורי אישה זרה, זה לרוב נעשה באופן מקרי לחלוטין, פשוט משום שהיא הלכה לפניי, ולא מפני שאני עוקב אחריה, ואני דואג גם לא ליצור רושם של כאילו שאני עוקב אחריה, כדי שלא תחשוב שאני מעוניין בא, משום סיבה שהיא, חיובית או שלילית. אתה באמת חושב שאני מרגיש מאה אחוז בטוח ברחובות רק משום שאני גבר? כן כנראה שיש פחות סיכוי שמישהי תטריד אותי באופן מיני, אבל עדיין קיים הסיכוי שמישהו יתקוף אותי באופן שלא מיני, ואני מאמין שזה שאני גבר גם מגדיל את הסיכוי שאיזשהו "ערס" אמיתי ינסה לריב איתי ולתקוף אותי, וזאת למרות שאני מסוגל להגן על עצמי. ערסים נוטים לתקוף גברים בצורה אלימה ולהטריד נשים בצורה מינית, כך שאף אחד לא "בטוח".

GreenMamba

New member
הוא יכול להיות ציני

כי בחוויה שלו העולם הוא מקום סבבה. אולי צריך לתקן אותו פה ושם- אבל סהכ- על מה הן מתבכיינות, הקוטריות האלו? סתם מנפחות כל דבר. אצלי הכל בסדר- איך זה שאצלן לא?

הוא כל כך מלא בפריווילגיות הללו שניתנו לו עם לידתו- שאין לו מושג איך זה לחיות בלעדיהן, וכשהוא מגיע למקום בו מדברים על הבעייתיות הזו, הוא יכול להיות ציני ומלגלג, ולנסות להגחיך את העניין כי בעיניו הסומות- זה באמת מגוחך.

כואב לך שיש שבט מטריארכלי ? (לגמרי, אגב). לכן אתה המצאת לו

את הכינוי "נידח"? לידיעתך, ולכאבך, היו בהיסטוריה עוד שבטים מטריארכליים, ולחברות רבות יש שורשים מטריארכליים. העובדה שהפטריארכליות זכתה לתפוצה היא אסון אמיתי לאנושות.
וכן, השבט המטריארכלי הסיני הוא מקום מצוין לחיות בו.

Berethor

New member
אני קורא לשבט הזה נידח, משום ששבט מטריארכלי זה דבר מאוד נדיר

ואת לא באמת יכולה להוכיח מה קדם למה, ולא שזה ישנה הרבה לעצם העובדה שרוב החברות בעולם הן לא מטריארכליות. חוץ מזה אני במלא לא חובב גדול, בלשון המעטה, של השבט המטריארכלי בצפון סין, לא מהסיבה שנשים שולטות שם, אלא בעיקר מהסיבה שמדובר בחברה שלא יודעים בא מי האב, זה דבר מאוד סקסיסטי ומגוחך לדעתי, אפילו בחברות הפטריארכליות הכי קיצוניות עדיין לא מנשלים נשים מהאמהות שלהן. זה דבר נוראי לנשל את אחד ההורים מההורות שלו, ללא סיבה מוצדקת, ומסקסיזם רב, חוץ מזה אני גם לא תומך בהתהוללות מינית, וכאשר אישה לא יודעת מי האב, זה בדרך כלל נובע מהתהוללות מינית גדולה, וזאת גם אחת הסיבות שהתהוללות מינית של אישה נחשבה לחמורה יותר, אם כי כיום עם האפשרות לעשות בדיקת אבהות על בסיס הDNA, זה כבר פחות בעייתי מאשר בעבר.

"כאשר ההורות מיוחסת לגבר, היא קרויה בדיקת אבהות, וכאשר היא מיוחסת לאישה, היא קרויה בדיקת אמהות. בשני המקרים נעשית הבדיקה בימינו באותה טכניקה - בדיקת DNA. ניתן לבצע בדיקת אבהות עוד במהלך ההריון, החל מהשבוע ה-13 לו, באמצעות השוואת דגימת דם מהעובר ומההורה."

"הצורך בבדיקת אבהות עולה תכופות כשמוגשת כנגד האב תביעה לתשלום מזונות לילדו. טענה של הגבר כי הוא איננו האב, או כי לא בהכרח הוא האב, מצריכה בדיקה שתכריע בדבר. הצורך בבדיקה זו עולה במיוחד במקרים שבהם הגבר והאשה לא היו נשואים זה לזה, אך לעתים הוא עולה גם בין בני זוג נשואים, כחלק מהדיון בגירושיהם. במסכת בבא בתרא מובא סיפור על צורך בבדיקת אבהות לשם קביעת היורש.‏"

"הצורך בבדיקת הורות עולה לא רק ביחסים שבין הילד להוריו, אלא גם ביחסים שבין המשפחה למדינה, למשל כאשר נתבעת הענקת אזרחות לאדם על סמך האזרחות של הוריו."

"ביהדות, בדיקת אבהות שתוביל להוכחה שאביו של אדם אינו מי שהיה נשוי לאמו בעת שהרתה אותו, עלולה להוביל לרישום הילד כממזר. בפועל, אין נחפזים לערוך בדיקה כזו, לפי העיקרון של "רוב בעילות אחר הבעל", המאפשר להניח שבעלה של האישה הוא האב הבאת ראיות לשלילת אבהות."

http://he.wikipedia.org/wiki/בדיקת_...99.D7.A7.D7.AA_.D7.94.D7.95.D7.A8.D7.95.D7.AA

כרגיל, אתה מגלה שטחיות ובערות והגיגי לב אישיים.

בשבט הסיני המטריארכלי כמובן יש לאשה כמה וכמה מאהבים בשנות חייה, היא חופשיה, אבל אין הוללות מינית כלל. לאשה מאהב אחד כל התקופה בה האהבה הזו מחזיקה ונמשכת.
לא לדעת את האבהות זה מצב טבעי. הלא האב , מבחינת הטבע, לעולם אינו יכול להיות בטוח בזהות צאצאיו. לא רק זאת: עפ"י האנתרופולוגים, האבהות נתגלתה לאדם בשלבים מאוחרים של הקיום החברתי. ועד היום ידועים (או היו ידועים עד לפני זמן - קראתי בספרים לפני שנים -) שבטים שאין להם כלל מושג על האבהות.
איני רואה כל רע בכך שמעמד האבהות לא קיים. מן הטבע, משפחה זו אשה וילדיה. הגברים הם הענף הצדדי המתחבר לגזע של סבתא-אמא-בת. תפקיד הגבר הוא להיות מאהב ותומך בפרנסה ובטיפול בילדים. ראשת המשפחה הטבעית , עיקר המשפחה, זו האם. אולי זה כואב לך, וזה באמת כאב לגברים בהיסטוריה, והם התאגדו ועשו רבות כדי להפוך את הקערה על פיה. הרומאים למשל המציאו את מושג "שם המשפחה" (שמה של הפמיליה), ולשיטתם זהו (כמובן, אלא מה) שמו של הגבר. עד היום אנחנו סובלות מהמנהג הזה, וכיום נשים עושות רבות כדי להפטר ממנו. כמוכן גברים פיתחו והדגישו את חלקם בפרנסה, ושללו בכוח ובעורמה מהאשה עצמאות כלכלית. דרך מובהקת כדי ליהפך ל"ראש המשפחה". לא לשווא הפמיניזם נאבק תמיד קשות כדי לבטל מצב זה. כדי להקנות לנשים השכלה ומקצועות טובים. כיום עדיין אנו סובלות מהשיירים של הפטריארכט, כשגברים לוקחים לעצמם שכר גבוה יותר מהניתן לנשים. והפמיניזם נלחם בכך במלוא הכוח.
ועדיין, כשהאשה היא אשה , המשפחה סובבת סביבה. עם הטבע אי אפשר להתווכח ולהלחם בהצלחה.

באשר למטריארכט ומטריליניאליות - גם פה אתה מגלה בערות מובהקת. אני ממליצה לך, ולגולשות הקוראות את ההודעה שלי, לחפש בגוגל מושגים אלה. ותאורנה עיניכן.
בכלל אני סבורה שמלומדות פמיניסטיות צריכות להתמסר לחקר ההיסטוריה של החברה האנושית תוך קריאה חתרנית בכתבי ההיסטוריונים הזכרים, ותוך איסוף אנתרופולוגי-סוציולוגי של חומרי ידע המועברים מאם לבת בכל החברות. לדעתי כל תפיסת ההיסטוריה תקבל תפנית.

Berethor

New member
"ללא ספק", וזאת הסיבה שאת אישה נשואה ואם לעשרה ילדים

ללא ספק "אין" לאישה שום בחירה בנושא, הנה תמונה שממחישה את "מצבו של כל זוג שני" במדינה שלנו.

catchet

New member
מניין לך שהיא לא?

אני לא מבינה מאיפה מגיע הצורך הזה להכחיש את הבעיה. גם אם ישראל היא לא המדינה הנוראית ביותר לנשים זה לא אומר שהמצב שלנו אידיאלי. וכן בדיוק בשביל זה אנחנו כאן טורחות ומוחאות - כדי שזה ישתפר!

Berethor

New member
משום שאני טורח לקרוא דברים שאנשים רושמים על עצמם בפורום?

Black Metal6 כבר סיפרה על עצמה כאן, שהיא חילונית, אלהורית, ושכל הגברים שהיו לה עם גברים היו או סטוצים או יזיזים, והעקבות "החוסר מזל" שיש לה עם גברים, והעובדה שרוב הגברים מעדיפים נשים "ביתיות ואמהיות" לקשר רציני, שנאת גברים שלה גדלה עם הזמן, אם זה לא מספיק בשבילך כדי להרכיב תמונה שלמה על אדם, אני לא יודע מה כן, משום שBlack Metal6 דיברה כאן על עצמה לא מעט, למרות שהיא לא הייתה חייבת כמובן. אני לא "מכחיש" בעיות, אני רק לא אוהב שמנפחים אותן יותר מדי, ואני גם לא אוהב הכללות לא מוצדקות, על גברים ועל החברה שלנו. אם הטענה כאן הייתה שבחברה החרדית ואולי גם הדתית, יש הרבה יותר צפייה מנשים להתחתן ולהביא הרבה ילדים, זאת הייתה טענה שיש לה בסיס, למרות שעדיין לא חסר דוגמאות של חרדיות ודתיות שחזרו בשאלה, או/ו נשארו רווקות, כך שאפילו בחברה הדתית והחרדית קיימת בחירה מסוימת. גם אין לי בעיה אם "באים בטענות" לחברה החרדית על דברים רציניים ולא סתמיים, אם קראת הודעות אחרות שלי כאן בנושא דת וחרדית, את כבר יודעת שאני לא תומך גדול בלשון המעטה, בחוקי הצניעות המוגזמים שיש לחרדים ובהפרדה מגדרית, משהו שבאופן אירוני יש לו תומכים גם בפורום הזה, באופן עקיף, למשל מי שתומכים בהפרדה מגדרית כאן בפורום, או מי שמבחינתם אם זמרת מתלבשת באופן מינימלי "זה לא בסדר". בכל אופן, בחברה החילונית יש הרבה יותר בחירה, אבל לכל בחירה יש מחיר, אישה שלא מעוניינת בילדים, טבעי שזה יהיה משהו שלא מתאים להרבה גברים, והם יעדיפו אישה שכן מעוניינת בילדים על פניה, זאת זכותם. כפי שאישה יכולה לסרב, כך גם גבר יכול להחליט שזה לא מתאים לו ולחפש מישהי שיותר מתאימה לו. זה עובד לשני הכוונים, אני לא תומך בכפייה על גברים, ואני גם לא רואה שום בעיה עקרונית עם חתונה וילדים, עבור רוב הזוגות בקשרים רציניים שזה מתאים להם.

"המנצחת בעונה השישית של הריאליטי "האח הגדול" היא טל גלבוע, בת 36, מכפר סבא. גלבוע גברה על המתמודד אלדד גל-עד, שנחשב עד כה כפייבוריט ודאי כמעט לזכייה."

"את גלבוע, אם לשלוש בנות ומדריכת אירובי במקצועה, הובילה אג'נדה טבעונית שבשמה, כך הצהירה, ביקשה להשתתף בתוכנית. על רקע זה נתגלעו גם חיכוכים לא פעם בינה ובין משתתפים אחרים בתוכנית. נראה כי האג'נדה הזו לא הפריעה לה לזכות ולגרוף פרס של מיליון שקלים."

http://www.haaretz.co.il/gallery/television/1.2420232

catchet

New member
מנפחים בעיות?

אומרים לך שכמעט כל אישה חווה הטרדה מינית במהלך חייה. זה כל כך נפוץ שאנחנו כלל לא נוטים לראות בזה בעיה. גם אני עד לא מזמן לא הרגשתי שעושים לי משהו רע כשמטרידים אותי. ראיתי במצבה של האישה סוג של חוק טבע, בדומה לכוח המשיכה, שאין לערער עליו. היום אני מבינה שערכים ודפוסי מחשבה אינם חוקי טבע וכן אפשר ואף רצוי לערער עליהם, במידה והם נמצאים לא נכונים.

Berethor

New member
רק שהנושא כאן לא היה על הטרדות, ויש מרחק רב בין הטרדה לאונס

אני לא מתפלא על כך אם הרבה נשים חוו הטרדה מינית, גם אני עצמי חוותי הטרדות מיניות ממספר נשים שלא הייתי מעוניין בהן, בדרך כלל בצורה מילולית, אבל היו גם מקרים פיזיים יותר, ועדיין אני יודע שיש מרחק גדול בין זה שהטרידו אותי מינית, לבין אם הייתי נאנס, אבל כמובן שאנשים שמנפחים כל דבר, בקלות יכולים לנפח כל הטרדה מינית לממדים של אונס. מזה הטרדה מינית בעצם? אם גבר התחיל איתך והייתי מעוניינת, זה אז היית מוחמאת מזה, אם גבר התחיל איתך ולא היית מעוניינת, היית יכולה להרגיש "מוטרדת", כנ"ל לגבי מגע כלשהו וגם לגבי שיחות על נושאים מיניים, במיוחד אם אלו לא שיחות פילוסופיות אלא גם קצת "פלרטטניות" או "הומוריסטיות" או "במטרה מכוונת להעליב מישהו" בצורה מינית. כפי שאמרת בעצמך כבר בעבר, לא על הכל צריך לערער, לערער על הכל רק מביא לאנרכיה לדעתי, או להכללות אבסורדיות לחלוטין. הגישה הכי חכמה היא לדעת להפריד את העיקר מתפל, ולא לקחת כל דבר לקיצון. כאשר אנשים מדברים בצורה יותר מדי קיצונית ולא ריאליסטית, אפשר לקחת את זה "קשה" או אפשר פשוט לא לקחת את זה יותר מדי ברצינות, ואני בדרך כלל לא לוקח דברים יותר מדי אבסורדים ברצינות, זה לא הרבה יותר מאשר "יציאות" לדעתי.

http://he.wiktionary.org/wiki/יציאה

aaa123

Member
הטרדה מינית זה לא מצב שגבר היה מעונין באישה והיא אמרה לו לא

לפי הגדרה זאת גם אני הוטרדתי מינית כי דחיתי הצעה של מישהי אבל אני לא חושב שהוטרדתי מינית.

לא נראה לי שיש ויכוח על זה שיש מרחק רב בין הטרדות ואונס אבל נראה לי שכמעט כל אחת תסכים שמצב שגבר התחיל איתה והיא אמרה לו לא אינו הטרדה מינית(בהנחה שאותו גבר לא הטריד אותה אחרי שהיא אמרה לו לא ,ובהנחה שלא היו יחסי מרות שיצרו לה בעיה לסרב).

למעלה