עשרת הדיברות

עשרת הדיברות

לֹא יִהְיֶה לְךָ אֱלֹהִים אֲחֵרִים עַל פָּנָי: לֹא תַעֲשֶׂה לְךָ פֶסֶל וְכָל תְּמוּנָה אֲשֶׁר בַּשָּׁמַיִם מִמַּעַל וַאֲשֶׁר בָּאָרֶץ מִתָּחַת וַאֲשֶׁר בַּמַּיִם מִתַּחַת לָאָרֶץ: לֹא תִשָּׂא אֶת שֵׁם ה´ אֱלֹהֶיךָ לַשָּׁוְא זָכוֹר אֶת יוֹם הַשַּׁבָּת לְקַדְּשׁוֹ: כַּבֵּד אֶת אָבִיךָ וְאֶת אִמֶּךָ לֹא תִרְצַח לֹא תִנְאָף לֹא תִגְנֹב לֹא תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שָׁקֶר: לֹא תַחְמֹד בֵּית רֵעֶךָ לֹא תַחְמֹד אֵשֶׁת רֵעֶךָ וְעַבְדּוֹ וַאֲמָתוֹ וְשׁוֹרוֹ וַחֲמֹרוֹ וְכֹל אֲשֶׁר לְרֵעֶךָ: על כמה דיברות עברתם ? (לנועזים- על אלו?) אפשר לקבל הרחבות ופירושים על חומרת הדיברות? האם יש עונשים בצד כל דיבר? (הצוות המקורב לבורא עולם מתבקש לייעץ לחברי הפורום...)

אני ילדה ממש טובה לא עברתי שום דיבר

אגב אני מקורבת דווקא לאחד

הילל הזקן ז"ל ששאל אותו גוי תאמר לי את כל התורה רל רגל אחת? אמר לו... מה ששנוי עליך על תעשה, על תעשה לחבריך.

קסומה

New member
אני אף פעם

לא חמדתי חמור ושור.............<בעצם היו כמה "חמורים" חחחחח)

sahr12

New member
עברתי על הכל.....

ולא מצאתי אפילו שגיאה אחת......חחחחחחחח ומכאן שאלתי...מה ההבדל בין לא תנאף..ללא תחמוד....ועכשיו תבוא ותאמר לי.....שלא רק שאסור לנאוף..אלא אפילו לחשוב לנאוף אסור...ואז אבוא ואשאל..אם לחשוב לנאוף..אסור..בודאיי שלנאוף אסור...אם כך.. מדוע נכתב הדיבר.."לא תנאף"???????????? הבנתם משהו??גם אני לא!.....חחחחחחחחחחחחחחחחח........

נראה לי

שלא תנאף מתייחס רק לנשואים, שהרי לנשוי אסור לנאוף אפילו עם רווקה שכאמור אינה אשת איש אחר, ולא תחמוד מתייחס גם לנשואים וגם לרווקים ואוסר עליהם לקיים יחסים עם אישה נשואה.

giulietta

New member
הבהרה

ניאוף, בתרבות היהודית, מתייחס לקיום יחסי מין עם אישה נשואה . יחסים עם אישה פנויה לא נחשבים להגדרה של "ניאוף" (בעבר היה מותר לגבר לקיים יחסים עם מספר נשים, כל עוד הן פנויות). "לא תחמוד"- לא מתייחס רק ליחסים בין המינים אלא לכל מה ששייך לאחר ולא לך.

מקסיקני

New member
סערון אני הבנתי אותך....

יש אימרה : עצם מעשה במחשבה תחילה... לכן לא רק הניאוף אסור גם המחשבה תחילה אסורה... זה פשוט לא מוסרי...לכן מסתפק בחלום שם אין שליטה על הנעשה...חחחח ומישתדל לקום בבוקר ולא לזכור כלום כי אחרת ועלייייי...הסיוט הופך לחיי

מקסיקני

New member
חחחחח חכמה ...ואני רק ...../images/Emo6.gif

חיזקתי ....אני אוהב לחזק.... צריכה תמיכות ? יש לי גם תומכים...חחחח

sahr12

New member
ואמשיך לשאול....

וארמוז בשאלתי על תשובה לשאלתי הראשונה.....ומדוע בכל האיסורים והלאווים...לא דובר בלשון נקבה??? אני מבין שהגברים זבלים.....חחחחחחח אבל עד כדי כך????? מדוע לא נכתב אפילו דיבר אחד בלשון נקבה???????? רציתם שאלות???קיבלתם!

מיכל31

New member
כי פניה בלשון זכר כוללת בתוכה

גם את הנקבה... אז הפמיניסטיות לא היו בסביבה...

sahr12

New member
זה שאני לא ...שם איקס...

לא אומר שאת צודקת......גם בתשובה הראשונה דיברת שטויות במיץ..(לימון סחוט טרי..חחח) רק לא רציתי לבאס אותך...חחחחחחחח אז ,לכי תעשי תה לשתות....הגרון...כואב לי.......:)

למעלה