עשרת הדיברות - עד פרק 127(עדיין בעונה הראשונה)
אומנם העונה השניה כבר התחילה אבל אני עדיין בעשר המכות בסימן פסח חח..
עד כה הגעתי לערוב(זבובים)איזו השקעה פשוט מרתק לראות איך כל מכה ומכה נוצרת עם כל האפקטים והעוצמות
איך שזה משפיע על המצרים ואיך שזה מדלג על הכפר העברי ואפילו על העברים שבארמון! (חבל שגם על אורי כפוי הטובה
) איך שכל הנילוס הפך לדם ומליוני צפרדעים פלשו ממנו ואחר כך אהרון שהיכה עם המטה על האדמה שהפכה את עצמה למליוני כינים
במכת הצפרדעים והערוב זה היה קורע במיוחד איך שנפרטרי קמה מהשינה והתחילה לצרוח למראה כל הצפרדעים בחדר
ואיך שאחד עלה על הראש של סימוט
ואיזה מזעזע איך שהמשרת האומלל של פרעה נמרח בדבש וכל הזבובים נדבקו אליו רק כדי שלא יבואו על פרעה חח
אהבתי גם איך שהזבובים רדפו את אפוקי לעיניי כל העבדים שבהם אפילו זבוב אחד לא נגע
ועדיין ולמרות הכל פרעה ממשיך בסירובו לתת לבני ישראל לזבוח לה' במדבר!
בין לבין יש כמובן את העניין עם צפירה שנפתר רק שאני לא מבינה מה היא מוצאת בדותן הזקן הממורמר הזה, ובאק המסכן שהתייתם מאימו ונדחה על ידי אביו טוב שיש לו את אביגיל וצלפחד שנראה שסוף סוף הם גם זכו לילד משלהם אחרי כל התפילות והתחנונים!
אני אוהבת גם את המבטים של יהושוע וחנה החמודים שמחכים להיות ביחד איך שייצאו אל הארץ המובטחת
ובאשר לקורח ויונת ממש צמד חמד
"בזכות" הרוע שלהם הם סיימו ברחוב וכל שנותר להם זה לזמום מזימות ולהתנחם האחד עם השניה חח הרגו אותי איך הם עקבו אחרי משה ואהרון שעלו על הגג שניה לפני שהתחילה מכת הערוב "הנה זה מתחיל"
לפחות הם משעשעים
*אגב חלק לא קטן מפרק 125 פשוט לא שודר
השלמתי דרך האתר ועוד מדובר בסצנות הכי מעניינות לאותו הפרק עם הסטירה המרשימה שלילה נתנה לאורי
והמונולוג המכריע בין פרעה והנוטמירה. מקווה ששאר הפרקים שודרו בשלמותם
אומנם העונה השניה כבר התחילה אבל אני עדיין בעשר המכות בסימן פסח חח..
בין לבין יש כמובן את העניין עם צפירה שנפתר רק שאני לא מבינה מה היא מוצאת בדותן הזקן הממורמר הזה, ובאק המסכן שהתייתם מאימו ונדחה על ידי אביו טוב שיש לו את אביגיל וצלפחד שנראה שסוף סוף הם גם זכו לילד משלהם אחרי כל התפילות והתחנונים!
*אגב חלק לא קטן מפרק 125 פשוט לא שודר