עשרות נפגעים בחיפה

toxic2004

New member
עשרות נפגעים בחיפה

ארגון טרור קטן מצליח להביס את המדינה בקלות. למרות כל פעולות הצבא.

אשרת

New member
מבטיחה לך, מומחה לבטחון מספר 1,

שגם אם תשטיח את כל לבנון אתה לא תנצח את החזיבללה.

Haemek

New member
אני מבטיח לך

שכן ננצח. והמשפט הנכון כאן: מה שלא הולך בכוח, הולך בעוד יותר כוח. בסוף הם יבינו. תראי אותנו, אנחנו מבינים.

אשרת

New member
המשפט הזה יפה בתיאוריה.

אבל יכול להיות מאוד הרסני במציאות. אולי משום שאנשים באמת מאמינים במשפט הזה, אז החברה שלנו, בכללותה מאוד אלימה.

toxic2004

New member
החברה אלימה בגלל החינוך הכושל

לסמים למכות ולסקס. זה החינוך שהנוער מקבל.

אשרת

New member
וואלה?

לא זוכר לי שיש איזה מסוד פורמלי במדינת ישראל שמחנך את התלמידים לעשן סמים. אני ברוב טיפשותי, ועם כמה קרובי משפחה שעדין תקועים במערכת החינוך פה, חשבתי שדווקא מעריבים תוכניות אשר אמורות לחנך לאי עישון ואי נטילת סמים. הסקס היחיד שהיה במערכת החינוך הוא בשיעור מיני שבו מלמדים על אמצעי מניעה ועל כיצד ילדים באים לעולם. אם אתה חושב שזה לא נחוץ, שיבושם לך, אבל אז אל תתפלא למה אחוז ההפלות רק יעלה, חוסר ידע =בערות ומעשים שטותיים שונים. משום שהישראלי רואה שרק בכוח הוא יכול להשיג דברים, אז הוא משתמש באלימות בצורה מפורזת לחלוטין, כמו הריגה על מקום חניה

toxic2004

New member
וואלה?

לא מחנכים את הנוער היום לבילויים סוערים חילופי זוגות ועוד? מעניין באמת מאיפה הנוער סופג את הדברים האלו אם לא ממערכת החינוך לדעתך, אה?

אשרת

New member
מהסביבה החברתית שלהם,

מגלישה באינטרנט. לא ברור לי מאיפה אתה מביא את הדברים הללו.
חוץ מזה , אם מישהו רוצה לקיים יחסי מין עם בן זוג אחר בידיעתו של מישהו אחר, זה לא ממש ענייך ואין בזה לבין דקירת מישהו בחניה בגלל שהוא תפס לו את מקום החניה , שום קשר. לפחות אל קשר לוגי ומוכח.

toxic2004

New member
מגלישה באינטרנט

ותפרטי בבקשה מה יש באינטרנט? למה בעצם נכנס הנוער? לאתרי חומרים לשיעורים?

אשרת

New member
אתה טוען שמערכת החינוך שלנו

כל כך מתקדמת כך שלשל תלמיד יש מחשב אישי למשך כל שעות היום? ותסלח לי, אבל לאחרונה יצאה הנחיה חוזרת על חסימת הגישה לאתרים כאלו. וכמו שאמרתי לך - את השורשים לאלימות עדיף שתמצא במקום אחר, ולא במה אנשים עושים במיטה שלהם.

gershon17

New member
אם המשפט הזה לא נכון

למה החמאס והחזבאללה ממשיכים להפעיל כח ומגיעים להישגים?

אשרת

New member
לאילו השגיים בדיוק?

שמפגיזים להם שם את הכל? וזה שאתה מקשר בין האלימות שלהם לבין הפינוי מעזה, זאת בעיה שלך. גם אתה רוצה שיתחילו להפגיז לנו באותה צורה שאנחנו עושים לאחרים?

gershon17

New member
לאילו הישגים?

החזבאללה השיג נסיגה מלאה מלבנון שתאפשר לו לגדול ולהתפתח ולהתעצם ולחזק את האחיזה שלו בלבנון. הישג? הישג. החמאס התהדר בנסיגה שלנו וזכה בשלטון הרשות הפלסטינית. הישג? הישג. החזבאללה חטף לנו 3 חיילים וקיבל שחרור אסירים מאסיבי. הישג? הישג. קולות בקואליציה מתחילים להשמע כמוך ולדבר על להגיע להסדר וחילופי שבויים. גם זה יהיה הישג מרשים לחזבאללה, שהושג רק בכוח. כו----לם יכולים להשיג מאיתנו דברים בכוח, ורק משום מה אנחנו טוענים שאי אפשר להשיג שום דבר בכוח.

טשאפק

New member
זה לא אומר שהכל

אפשר להשיג רק בכוח ובטח לא בכוח עיוור. ראה וויטנאם, אפגניסטאן, צ'צ'ניה.

toxic2004

New member
אז מה האפשרויות העומדות?

כניעה, תבוסה, ומפלה? לא הראנו את זה לעולם לאחרונה?

אשרת

New member
מעניין שאתה הגעת למסקנה שאנחנו

נכנענו ללא שהמלחמה בכלל הסתיימה. בטח עבורך נצחון הוא השטחת לבנון, ולא החזרת החטופים הביתה ובניית ההרתעה מחדש.

gershon17

New member
לא אמרתי שאפשר להשיג הכל בכח

אבל הטענה שאי אפשר להשיג דברים בכח לא עומדת במבחן המציאות באיזור שלנו. כמדומני את כל מדינת ישראל השגנו בכח ב-1948 (עם תיקונים ב-67).

gershon17

New member
כתבתי אותם למעלה, אבל אתמצת

החזבאללה הצליח לגרש אותנו מלבנון לפני 6 שנים, ומאז התעצם והתחזק באופן מהותי (גם צבאית וגם באחיזה האזרחית שלו בלבנון). החמאס הצליח לסלק אותנו מעזה, וזכה לשלוט ברשות הפלסטינית. אלה הישגים מרשימים ביותר.

קודם כל לא ממש הצליחו לגרש אותנו..

מר גרשון לא הבנתי אתה זה גרשון צור?! החאמס לא סילק אותנו מעזה! ודי לדמגוגיה!! באמת די לדמגוגיה!! אתה זה שסילקתה אותנו מעזה ומבלנון!! החאמס היה שולט בכל מקרה ברשות הפלסיטנית

למעלה