'עשרון אדמה'

trilliane

Well-known member
מנהל
למה אתה צריך להרגיש נוח? זו בחירה של המתרגם, לא שלך

במקרה כזה מקובל לתת הערת מתרגם בשוליים. מוזר לי שספר מתורגם נערך ללא קשר בין העורך למתרגם, זה מאוד לא מקובל; בכל מקרה, עריכה של ספר מתורגם אין פירושה תרגום שלו מחדש, והאחריות כאן אינה נופלת עליך.
 

chello20

New member
כן, בהערת שוליים, זה מה שהתכוונתי. את גם צודקת

שראוי שיהיה קשר בין העורך למתרגם. במקרה הזה מסיבות שונות אין ממש קשר (זה באמת לא באחריותי :).
לגבי האחריות, אני ארגיש נוח שתהיה הערה שאומרת שהמתרגם המציא את המשמעות הנוספת הזאת למילה הקיימת (ואני לא יודע עדיין בוודאות שזה לא משהו זאת אולי מקובל איפה שהוא). אחרת אולי אפשר לחשוב שהעורך חשב שזו המשמעות של המילה 'עשרון' שכבר קיימת, ובכלל לא שם לב לשימוש המוזר הזה. אני באיזה שהוא יכול לפי העברית לזהות תרגומים לא מוצלחים, או שימושים לא מקובלים ומוזרים, ואז אני מעיר על כך. גם מצפים ממני לעשות את זה.
&nbsp
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אם זה אכן תרגום מקורי של המתרגם ראוי שתהיה הערת שוליים

ולכן כאן אין בררה אלא לברר ולהתעקש בכל זאת. אם לא מצליח, הייתי עוזבת זאת כך. ברור שאתה כעורך צריך להעיר על בעיות, והערת; אבל אתה לא בהכרח יכול לפתור את כולן בעצמך, וכאן מדובר בבחירה של המתרגם והתרגום הוא בכל זאת האחריות שלו ולא שלך. בקיצור, טוב להגדיל ראש, צריך גם לדעת מתי לעצור ולתת לאחרים לעשות את עבודתם.
 

chello20

New member


 
למעלה