עשיתי תאונה ! !

TOMנשר

New member
( שם משתמש אחר ,זאת איילת) לא ברחתי

והנהג מונית הזה בטוח לא היה מדממם, אתם מגזימים!!!

costaet

New member
אני מקווה לטובתך שהנהג מונית לא

מניאק, אחרת הוא יכול לסבך אותך בהרבה צרות בלי שום בעיה. הוא חיכה ואת המשכת לנסוע, אם הוא מניאק הוא יכול בכיף לעשות לך הרבה בעיות ואם הוא גם לא טיפש ועם עורך דין מתאים יכאב לך בכיס...

costaet

New member
וחוץ מזה

זאת הפעם השני שאני זוכר שאבא שלך מסבך אותך (אני זוכר שסיפרת פעם משהו על זה שנסעת רברס בלי להסתכל רק כי אבא אמר לך)... מציע לך להתחיל לחשוב לבד ולהחליט החלטות לבד.

אז ככה

זה בדיוק כמו שבן אדם נכנס עם הרכב שלו בעץ: הייתי עוזרת לו אם הייתי רואה שהוא נפגע מתוקף היותי בן אדם שאיכפת לו ולא מנייאקית, אבל אני לא חייבת לעשות זאת... אם אתה נכנס בי, אתה סיכנת את חיי, ואם אתה נפגעת נראה לי שזאת בעיה שלך וזאת אשמתך. אני לא חייבת להשאיר לך את הפרטים שלי ולא חייבת לעזור לך כי אתה כמו נרקומן שמשתמש בסמים...(אל תיקח את זה אישית כמובן
)

NewUser4

New member
אז ככה

ברגע שיש תאונה, איזה שלא תהיה, את לא זאת שמחליטה מי האשם. אפילו אם זה ברור לך שאת לא אשמה. זה שאת מחליטה שהנהג השני אשם לא אומר שזה בהכרח כך. בשביל כך יש משטרה ובית משפט שיחליט מי אשם. לכן, כשיש תאונה, שני הצדדים מחוייבים לנקוט בכל האמצעים לפי חוק (פינוי הרכב, קריאה לעזרה, וכו' לפי הצורך). הדוגמה עם העץ לא רלוונטית מכיוון שמעורב בה נהג אחד בלבד. לעומת זאת, אם את צד בתאונה, את מחוייבת בדיוק כמו הצד השני לעשות את כל הדברים שחייבים על פי חוק. את האשמה לתאונה כבר יטיל בית המשפט או המשטרה.

aviGODFATHER

New member
זה לא ממש משנה מי אשם..

אפילו שהחוק קובע (או שלא?) שהבן אדם שהיה מאחורה הוא אשם. אם מישהו נפצע בתאונה, גם אם הוא אשם וגם אם הוא לא, מגיע לו לקבל עזרה אפילו אם הוא דפק אותך וזה באשמתו

lsd500

New member
החוק לא קובע שמי שמאחורה הוא אשם

על איזה חוק בדיוק אתה מדבר? זה שברוב המקרים זה נכון, זה לא אומר שהחוק מדבר על זה.

aviGODFATHER

New member
בגלל זה הוספתי את ההערה "או שלא?"

כי לא הייתי בטוח שאכן יש חוק כזה...

aviGODFATHER

New member
אוי נו באמת...

אני מקווה שאין עוד הרבה אנשים כמוך.. זה שבנאדם גרם לתאונה זה לא אומר שמגיע לו למות. אמנם במקרה הנ"ל לא היה משהו כזה ולאף אחד לא קרה כלום, אבל אם בן אדם נכנס בי ואני רואה שהוא נפצע ואני לא מחובתי כבן אדם לעזור לו.

aviGODFATHER

New member
המשפט האחרון

אם בן אדם נכנס בי ואני רואה שהוא נפצע ואני לא, מחובתי כבן אדם לעזור לו. (זה היה נראה כאילו שאני אומר שזה לא מחובתי לעזור לו)

be_roo

New member
את כן חייבת לעזור למי שנכנס בעץ

תקנה 146: "נוהג רכב העובר במקום תאונת דרכים שבו נמצא נפגע, ייעצר ולא ימשיך בנסיעתו עד שעשה כל שביכלתו כדי להגיש כל עזרה הדרושה לנפגע או כדי לבוא לעזרתו בהתאם לתקנה 144(א)(2)." ולגבי מקרה שמישהו אחר פגע בך, כאשר תהיי בוחנת תנועה, תובעת ושופטת תוכלי לקבוע מי אשם בתאונה. עד אז תעזרי לאדם פצוע שזקוק לעזרתך. את חייבת על פי חוק להשאיר פרטיך, את חייבת על פי חוק לעזור למי שנפגע בתאונה.

ChilD SouL

New member
מוסר../images/Emo35.gif בישראל../images/Emo35.gif בכבישים../images/Emo35.gif

אין חיה כזאת.

Blade2

New member
המממ... גם על פי חוק.../images/Emo70.gif

בישראל ישנו חוק "לא תעמוד על דם רעך", שמחייב כל אדם להגיש עזרה לאדם במצוקה או לחילופין לקרוא לאדם אחר המסוגל להגיש עזרה זו (גם קריאה למשטרה/מד"א וכד' נחשבת כהגשת עזרה) מאמר קצר בויקיפדיה

be_roo

New member
אני אגלה לך סוד

אדם יכול לגרום לתאונה ולהפצע בעצמו מבלי שהאחרים יפצעו.

be_roo

New member
וכמו שכתבתי בהודעה אחרת

נהגים שמעורבים בתאונה לא קובעים מי אשם. המשטרה בודקת, חברות הביטוח בודקות. לא את ולא אני נקבע במקום מי אשם ונחליט לפי זה איך לפעול. בתאונה מטפלים בפצועים נקודה. את הכעסים שלך תשאירי לזמן מאוחר יותר.

למעלה