עשיתי פריקסה אפוי

מתכון מנצח. שמחה שיוצא לך מוצלח../images/Emo45.gif

את המתכון הזה הבאתי לפורום לפני כמעט שנתיים ( 24/06/01 ליתר דיוק
) והוא במקור של חמותי. אני מביאה את ההודעה מאז: 24/06/01 12:08 פריקסה הוא הסנדוויץ` הטוניסאי שמטוגן וממולא בכל טוב... המתכון של חמותי שתחיה. היא כמובן עושה עם 3 ק``ג קמח...(מה לעשות?, הג`וב מחייב..) לפניך הגרסה המוקטנת - יוצאות בערך 20 לחמניות לבצק: 5 כוסות קמח 1/2 1 כף שמרים יבשים 4 כפות שמן 1/2 כפית מלח 1 כפית סוכר 1/2 1 כוסות מים פושרים שמן לטיגון עמוק למלית: 3 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם, קלופים וחתוכים 4 ביצים קשות חתוכות מלח ופלפל שחור 3 כפות פטרוזיליה קצוצה 2 קופסאות טונה משומרת בשמן, מסוננות 4 לימונים כבושים (לים בילדי)קצוצים זיתים שחורים מגולענים אריסה / פלפלצומה לפי הטעם אופן ההכנה: הכנת הבצק: 1. שמים בקערה גדולה קמח, שמרים, 4 כפות שמן, מלח וסוכר. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים עד שמתבל בצק רך הניתק מדפנות הקערה. (אפשר, במידת הצורך להוסיף מים או קמח) 2. מכסים את הקערה במגבת, ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק יכפיל את נפחו(שעה בערך). לשים שוב ויוצרים 20 לחמניות מאורכות. שמים במגש/ תבנית ומתפיחים שוב כשעה. 3. מחממים שמן לטיגון עמוק, ומטגנים בו את הלחמניות עד שיזהיבו. מוציאים ומניחים על מגבת נייר לספיגת עודפי השמן. 4. הכנת המלית: שמים בקערה את תפוחי האדמה הביצים והפטרוזיליה מערבבים ומוסיפים מלח ופלפל ומערבבים (מסובך..) 5.הרכבת הסנדוויץ`: חותכים את הלחמניות לאורכן. מורחים מעט אריסה מוסיפים את תפוחי האדמה והביצים, טונה, לימונים כבושים וזיתים. ואני מוסיפה תמיד סלט ירקות בתוך הסנדוויץ וגם לידו... טעים ומשמין
רק טוב
אמא של צליל ואופק
 

yaron1

New member
פריקסה מטוגן

פריקסה מצרכים: לבצק 4 כוסות קמח 20 גרם שמרים 2 כפות שמן ½ כפית מלח 11/2 כוסות מים חמימים למלית 2 קופסאות טונה בשמן מסוננות 2 תפוחי אדמה מבושלים וקצוצים לקוביות קטנות 2 מלפפונים חמוצים קצוצים דק 20 זיתים ירוקים מגולענים וקצוצים דק 2 ביצים קשות קלופות וקצוצות לקוביות 6 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק 1/8 כפית פלפל שחור 1/8 כפית פפריקה חריפה מלח אופן ההכנה: ממיסים את השמרים במעט מים חמימים מעורבים בכפית קמח וקורט סוכר, נותנים להם לתסוס במשך 20 דקות. שמים בקערת מיקסר את הקמח, המלח השמן ותערובת השמרים, לשים תוך הוספה הדרגתית של המים עד שנוצר בצק. לשים במשך 5 דקות. מתפיחים במשך שעה. מערבבים את כל חומרי המלית. יוצרים מהבצק כ15- כדורים, לוקחים כדור בצק מרדדים לעלה בעובי של 1 ס"מ, ממלאים 11/2 כפות מהמלית וסוגרים את הקצוות (אמור להתקבל כמו סמבוסק גדול), כך עושים עם כל הכדורים. מתפיחים את הלחמניות הממולאות במשך שעה מתחת למגבת לחה. מחממים שמן לחום בינוני ומטגנים את הלחמניות הממולאות עד שמזהיב. אוכלים עם לימון כבוש ופלפל-שומה. ניתן להקפיא את הלחמניות. החמום יכול להתבצע במיקרו משולב כאשר מס' דקות שמים את הלחמניות על הפשרה (על מנת שהמלית תופשר), ומספר דקות מחממים בטורבו על מנת לקבל מעטה פריך ללחמנייה.
 

עדנה מ

New member
למה לי מזכיר השם 'פריקסה' משהו אחר|

אמא שלי היתה מבשלת 'פריקסה' מכנפים ושאר חלקים "מיותרים" של עוף, משהו שהיה כמו צלי, עם המון רוטב - נורא טעים... מישהו מכיר
אולי מעדה אחרת, אבל אותו שם
 

yaron1

New member
עדנה את לא טועה

פריקסה הוא גם שמו של גולש עוף, רק שלא זכור לי בדיוק מאיזו מוצא.
 
למעלה