פריקסה מטוגן
פריקסה מצרכים: לבצק 4 כוסות קמח 20 גרם שמרים 2 כפות שמן ½ כפית מלח 11/2 כוסות מים חמימים למלית 2 קופסאות טונה בשמן מסוננות 2 תפוחי אדמה מבושלים וקצוצים לקוביות קטנות 2 מלפפונים חמוצים קצוצים דק 20 זיתים ירוקים מגולענים וקצוצים דק 2 ביצים קשות קלופות וקצוצות לקוביות 6 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק 1/8 כפית פלפל שחור 1/8 כפית פפריקה חריפה מלח אופן ההכנה: ממיסים את השמרים במעט מים חמימים מעורבים בכפית קמח וקורט סוכר, נותנים להם לתסוס במשך 20 דקות. שמים בקערת מיקסר את הקמח, המלח השמן ותערובת השמרים, לשים תוך הוספה הדרגתית של המים עד שנוצר בצק. לשים במשך 5 דקות. מתפיחים במשך שעה. מערבבים את כל חומרי המלית. יוצרים מהבצק כ15- כדורים, לוקחים כדור בצק מרדדים לעלה בעובי של 1 ס"מ, ממלאים 11/2 כפות מהמלית וסוגרים את הקצוות (אמור להתקבל כמו סמבוסק גדול), כך עושים עם כל הכדורים. מתפיחים את הלחמניות הממולאות במשך שעה מתחת למגבת לחה. מחממים שמן לחום בינוני ומטגנים את הלחמניות הממולאות עד שמזהיב. אוכלים עם לימון כבוש ופלפל-שומה. ניתן להקפיא את הלחמניות. החמום יכול להתבצע במיקרו משולב כאשר מס' דקות שמים את הלחמניות על הפשרה (על מנת שהמלית תופשר), ומספר דקות מחממים בטורבו על מנת לקבל מעטה פריך ללחמנייה.