עשיתי משחק

7ימ1ש

New member
עשיתי משחק ../images/Emo41.gif../images/Emo23.gif

אם אפשר לקרוא לזה ככה זה פשוט בושה טוב אני בחיים לא בניתי משחק ולא משהו קרוב לזה ויש לי כמה שאלות אני עושה בתוכנה The Games Factory ואני לא יודעת איך לעשות כמות של חיים לדמות שלי וגם למשל אני רוצה לעשות קירות ואני רוצה שהעיגול שלי אני עושה משו בדומה לפאקמן לא יוכל לעבור את הקירות ואני לא יודעת איך וגם איך לקבוע על מה ללחוץ כדי לעשות משהו. תודה מראש

7ימ1ש

New member
אז ככה: ../images/Emo41.gif../images/Emo23.gif

אני רוצה לעשות משו דומה לפאקמן לקפוץ ללכת לאסוף וזה אבל איך לעשות את הסקריפטים? ובכלל מה זה סקריפט?

7ימ1ש

New member
ועוד שאלה: ../images/Emo41.gif../images/Emo23.gif

איך לעשות שהמשחק יעבוד ממסך למסך?

avshalomariel

New member
סקריפט..

זה קוד שאת כותבת כדי לחשב כל מיני דברים במשחק (תוצאה של שחקן, מה המסלול של האויב וכאלה...) אני לא בקיא בתוכנה המסוימת הזו אבל אני משער שיש בה אפשרות לכתיבת סקריפטים... תבדקי, אם יש אז דברי איתי במסנג'ר, אם לא, אין לך מה לעשות...

Brusi

New member
לא, אין אפשרות לכתיבת סקריפטים

זה עובד על אפשרות של "אירועים ופעולות". ותשובות לשואלת: בשביל לעשות כמות חיים תיצרי עצם חדש שנקרא "עצם חיים" או life object (אני לא ממש זוכר, זה משהו כזה), ובכל אירוע שהוא אמור לאבד חיים לכי ל-event editor ותוסיפי לאירוע פעולה של "הפחת חיים" תחת "שחקן 1". בקשר לקירות, תיצרי עצם רקע בצורת הקיר ותוודאי שמסומן לו ב-obstacle האפשרות "yes". לכי לעורך האירועים (event editor) ושם תיצרי אירוע חדש: כשפקמן מתנגש ברקע. תוסיפי פעולה לפקמן "עצור". (אני מניח שהתנועה של פקמן היא "8 כוונים"). ועל מה ללחוץ כדי לעשות משהו: יש לך את המקשים המוגדרים מראש של השחקן, וסתם מקשים במקלדת. בשביל ליצור אירוע אם לוחצים על המקשים של השחקן, אז הולכים לעורך האירועים, ואז הוסף אירוע, ואז בריבוע שנפתח לבחור את הג'ויסטיק (שמסמן את השחקן) ולבדוק "האם נלחץ מקש 1" או "האם נלחץ מקש 2". מקשים אלה (והחצים) ניתנים לשינוי על ידי השחקן למקרה שתרצי שהמשתמש יוכל לשנות אותם. בשביל סתם מקש שלא אמור להשתנות, תלחצי "הוסף אירוע" ואז תבחרי את "מקלדת ועכבר" ותבחרי בתפריט שנפתח "האם נלחץ מקש". ואז תלחצי על המקש הזה (הוא יבקש ממך) והרי לך אירוע לתפארת. * בעורך האירועים, ה"אירוע" (התנאי) הוא העמודה הגדולה בצד שמאל, והפעולות (actions) הם שאר הטבלה, מתחת לעצמים. מקווה שהבנת! נ.ב. השאלות האלה מאוד ספציפיות... נסי לשאול שאלות יותר בסיסיות בפעם הבאה!

Brusi

New member
אירוע לא מתרחש או הפעולה לא מתבצעת?

הבעיה היא שהוא לא שם לב להתנגשות או שהעצירה לא עצרה אותו? כמו שאמרתי, בשביל שהתנגשות בעצם תיחשב התנגשות ברקע את צריכה להיות בטוחה שהרקע מסומן כ- Obstacle.

7ימ1ש

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo41.gif../images/Emo23.gif

הוא עוצר רק כשאני עושה את הקיר האובייקט לא של רקע ואז עושה שכשהם יפגשו הסמיילי והקיר אז זה יעצור את הסמיילי ואם אני עושה כמו שאמרת לי זה לא מופיע לי ברשימת האירועים ואני לא יכולה לעשות אירוע בינהם שמתי תמונה של המשחק תסתכל.

Brusi

New member
...אמרתי לך שאם זה רקע

את תעשי ברשימת האירועים "האם הסמיילי מתנגש ברקע" ולא אם הוא "מתנגש בקיר". הכוונה ב"מתנגש ברקע" היא לכל הרקעים שמסומנים כ-obstacle. מה הבעיה עכשיו?

7ימ1ש

New member
*אתה ../images/Emo41.gif../images/Emo23.gif

אתה יכול לשים איזה תמונה מאיזה משחק שעשית? סתם כדי לראות ואפשר שככה גם האנשים בפורום יראו את המשחקים שהם בנו

Brusi

New member
בניתי עד כה 3 משחקים

ביחד עם קבוצת מפתחים שניים מהם בנויים ב-TGF ואחד בפלאש האחרון שאנחנו עובדים עליו הוא ב-MMF. תוכלי לראות סקרינשוטס של כל המשחקים האלה באתר של הקבוצה שלנו: www.anyketsoft.net

למעלה