עשיתי חשבון../images/Emo88.gif
בשנת 70 למדתי בספר גיאוגרפיה בעיראק, כי סה"כ תושבים בעיראק זה 8 מליון. אני זוכר בדיוק אך נראה הספר והעמוד. אחרי שלושים שנה אנחנו יודעים שזה בסביבות ה27 מליון. אני מנחש כי ב 1950 זה היה בערך 6 מליון. כמה יהודים עזבו את עיראק מ 1940 ועד עכשין, כמה יהודים בערך היו בעיראק ב1950 ?? אני שוב מנחש ותתקנו אותי בסביבות ה 600 אלף, אפילו יותר. במילים אחרות יותר מ 10 % בערך מאוכלוסיית עיראק יהודים. כלומר מתוך כל תשעה אנשים אחד היה יהודי. זה המצב לפני 1950 . זה אומר שליהדות עיראק היה חלק משמעותי בחיי היום יום של המדינה. זה אומר שיהודים היו חלק מבנייתה ומניהולה של עיראק בצורה משמעותית. זה אומר שרבים מאיתנו עשו היסטוריה בתוך עיראק, לא רק כאנשי דת, זה ברור, אלא כאנשי עשייה בניה וניהול ואפילו ממשל ואפילו צבא. אנחנו מדברים על הסטוריה רצינית, כי זה אחד מתוך תשעה. כלומר מכל תשעה שרים אחד יהודי, מכל תשעה מנהלי תיאטרון אחד יהודי, מכל תשעה סופרים אחד יהודי, מכל תשעה מנהלי ערים, אחד יהודי, מכל תשעה מפקדי גדודים אחד יהודי. זה הסטוריה רצינית, מאוד רצינית, שנפרשת מ 1940 ואחורה, כולל האמפרייה העותמאנית וכולל האמפריה העבאסית. אז עכשיו השאלה שלי היא, אפה כל ההיסטוריה הזאת ???????????????? אנחנו היהודים יש לנו 10 % בניה בתוך עיראק. אפה זה הלך, אפה הסיפורים עליהם, אפה המורשת שלהם, 10% בניה בתוך עיראק, 10 % בניה בתוך עיראק !!!!! יום אחד ישבתי עם אימי וראינו טלוויזיה, ואז היה חדשות, והופיע אחד המנהיגים הבכירים ביותר של הכורדים בעיראק "ג'לאל אלטלבאני", נאם באנגלית בלונדון, ואז אמי בקלות, כך כדרך אגב,אמרה "ואללה זה אני זוכרת אותו מהבית ספר היה בכיתה שלי וכל הזמן היה בורח". אפה ההיסטוריה שלנו, אפה הלכה, לאן נעלמה. אפה כל הסיפורים ???????? זה עניין לאומי, זה לא עניין של פינוק, זה לא רק ליופי, זה חלק מכוחה של מדינת ישראל, אנחנו לא באנו לישראל כמקבצי נדבות, חסרי עמוד שידרה, אנחנו באנו עם מורשת ועם היסטוריה וההיסטוריה הזו היא חלק מההיסטוריה של עם ישראל והיא גם חלק רציני מההיסטוריה של ארצות ערב. מבארך חייב להבין כי כאשר הוא מדבר עם פואד, או עם סילוואן שלום הוא מדבר עם צאצאים למשפחות שעסקו בבניית ארצות ערב, וכשהוא מפנה את הגב להם, צריך להיות ברור שהוא לא מפנה את הגב לישראלי רק, אלא הוא מפנה את הגב לצאצאים למשפחות שעסקו בבניה בארצות ערב והם חלק מההיסטוריה של ארצות ערב. אז אפה ההיסטוריה ?????????? אפה הסיפורים ??????????