עשיתי חיפוש בפורום

Artanis

New member
תיקון\חידוד משפט

ברגע שאת מטפלת ברגש שנובע ממקום זה או אחר, בעצם את יותר בהירה לגבי הצרכים האמיתיים של הגוף שלך. הגוף שלך יודע מצויין מה הוא באמת צריך. אל תשכחי שאת מכלול של מערכות נראות ולא נראות לעין האנושית ולא רק חתיכת בשר שמורכבת ממערכת אורגנית מתוחכמת. (סליחה על הביטוי).

אני מסכימה איתך ב-100%

ברור לגמרי שלא כל אדם אפשר להעביר לתזונה-צמחית-אורגנית-מרובת-סיבים-עשירה-באומגה-3-וירקות-חיים. ובדיוק בגלל עניין הרגשות הזה הגוף לפעמים רוצה דברים שלא טובים לו, כי הרגש שגורם לו לרצות את זה מגיע מאיזשהו חוסר איזון (כמה בורקסים אכלתי בכל התקפת דיכאון...). ואכן, זה תהליך. ואמנם להקשיב לגוף זה חשוב, אבל לפעמים טוב לקבל גם חוות דעת שניה.

Artanis

New member
../images/Emo45.gif מסכימה. את צודקת.

לכן חשוב שכל מטפל אלטרנטיבי יידע לכוון את המטופלים שלו למקום הזה. זה מה שמיוחד ברפואה המשלימה...יש יותר רגש
תודה על כל התגובות שלך יקירה

Artanis

New member
את צודקת...

שאת לא במודעות עצמית כללית...את בחלט יכולה ליפול בפח הזה. ולא לזה התכוונתי. שאת יודעת להקשיב לגוף למה הוא באמת צריך ולעשות הפרדה בין המיינד לצרכים האמיתיים שלך...את לא תיפלי בפח הזה.

אשכר

New member
הגוף לא אומר לנו שהוא רוצה מרשמלו,

רק השכל וההתניות החברתיות אומרות לך את זה. יותר מכך: בצרוף הדחקות וטשטושים שיטתיים, המשפט שאמרת עכשיו יראה לך כמו תורה מסיני. יש תחושה כלשהי בגוף, ואת מתרגמת אותה למרשמלו - בד"כ, מנסיוני, הקשר הוא אסוציאטיבי במקרה הטוב. מספיק שתעצרי לרגע את המחשבות או תפני את תשומת הלב לגוף שלך - תוכלי לשים לב להפרדה המאד ברורה הזאת.

freearth10

New member
מממ... אז הגוף כן יודע מה שטוב לו...

עובדה שהוא הרגיש הרבה יותר טוב...וכשהגוף אומר שהוא רוצה בורקסים,מרשמלו,סלמי.... אנחנו כנראה זקוקים לזה, לפעמים אפילו כדי שנגיע להחלטה שמספיק לנו עם זה, לפעמים כדי לספק צורך לא מסופק. כשאנחנו קשובים לגוף אנחנו גם נדע לספק לו את הצורך הזה בדרך אחרת. אני דווקא מאוד אוהבת את המשפט להקשיב לגוף, כי הוא יודע את כל התשובות ומספר לנו עליהם, רק שאנחנו לא תמיד מבינים אותם וההבנה הזאת הולכת ומשתפרת ככל שאנחנו לומדים להקשיב לו יותר ויותר.
מאיה

../images/Emo45.gif

אני מסכימה עם כל מילה וחושבת (אחרי שקראתי את התגובות של כולם) שאסור לנו לשכוח מילים כמו: איזון, וגוף - נפש. אין צורך בקיצוניות לשום כיוון וכמו שמיאה ציינה לפעמים אנחנו זקוקים לדברים מסויימים (לא רק בתחום האוכל) על מנת להבין שהם לא טובים עבורנו, ואז מגיע השינוי. בואו לא נשכח שהרפואה המשלימה מדברת על גוף ונפש כיחידה אחת, ואתן דוגמא על עצמי: משתדלת לאכול אוכל בריא, ירקות, פחמימות מורכבות, לא מטוגן, לחם שיפון וכו... משתדלת להימנע ממוצרי חלב אבל לא מסוגלת לוותר על החלב בקפה של הבוקר וגם על סיגריה בסוף יום עבודה (עד שגם מזה ימאס לי) כי זה "עושה לי טוב על הנשמה"...
אני מאמינה באיזון ובסדר עדיפויות, ואם מתחשק לי גלידה אחת ל... אז לא נורא, לעומת זאת אנטיביוטיקה - בשום פנים ואופן. הרמוניה חברים, הרמוניה. של הגוף עם הנפש ושלנו עם הסביבה. רק בריאות לכולנו. הילה

harduf9

New member
89% אני לא נעלבתי ../images/Emo6.gif

חומצזה טוב לי להיות פאנאט נגד חלב. אני יודע שאני וכל מי שמקשיב לי יותר בריא. בריאות שלמה גיא הרדוף

אני בטוחה

אבל אין מה לעשות, למילה פנאט יש קונוטציה שלילית. אני חושבת שחלב זה רע לכולם, אבל לא רואה את עצמי כפנאטית.

אז ככה...

חלב פרה טעים, ומפורסם כל הזמן, כי ככה עושים כסף. ממליצים לצרוך מוצרי חלב בגלל שהם מכילים הרבה סידן. אבל: -בטבע, יונקים נגמלים בשלב כל שהוא מחלב. זה לא משהו שאנחנו אמורים לצרוך. ואפילו הייצור של האנזימים המפרקים את סוכר החלב פוסק בשלב מסויים. לרוב האוכלוסיה יש איזושהי תגובה לא נעימה לחלב, אבל לא תמיד אנחנו יודעים לקשר את זה לצריכה... -לכל יונק מותאם הרכב החלב בהתאם לצרכים שלו. אנשים צריכים מוח, ופרות... פחות. הן מתמקדות ביצור גוף. את הרכיבים האלה אנחנו מקבלים... (בין היתר, החומרים הנמצאים בחלב ותורמים לגדילה, מבטלים פעולה של תרופה אנטי-סרטנית) - הפרסומת הכי כנה שהייתה לגבי מוצרי חלב, היא הזכורה אולי עד היום- "סידן נמצא? לא סידן יצא". בכל מוצר מהחי יש זרחן. הגוף אוהב איזון, ולכן מפריש אותו בעודף. איך? ע"י נטרול. באמצעות... נכון! סידן. אם יש יותר זרחן מסידן בחלב שלך, הגוף יוציא אותו מהמאגרים, וזה אומר גם מהעצמות (זוכרת? ממליצים לצרוך מוצרי חלב בגלל הסידן). - מאיפה הפרות מקבלות את הסידן? לא, הן לא ממציאות אותו, הן אוכלות אותו. כן, נמוך, אבל הסידן בא מהעשב... - עוד כסף: מוצרי חלב מועשרים בסידן- בד"כ תוספים לא מאוד איכותיים, שלא ממש נספגים, ואפילו קצת בעיתיים לגוף. -ראית פעם פרה? היא חייכה אליך? רוב הפרות לא ממש מאושרות. הן יושבות כל היום, קצת מתוסכלות, מקבלות קצת תרופות אנטיביוטיות לוריד (כן, את מקבלת יוגורט פרוביוטי עם אפקט אנטיביוטי), ובדרך לחליבה, התיסכול של החלבן, שיוצא כלפיהן (ראיתי כאלה, לא כיף להן שם, ואני לא אומר שכל החלבנים מתוסכלים), יוצרים סטרס, שאנרגטית והורמונלית זורם לך לקפה. - יש עוד מלא סיבות, ואם גם את רוצה להיות פאנטית- ישנם שני ספרים (לפחות) של ד"ר אבני, שאפשר למצוא ברשת, או בחנויות הספרים הקרובות למקום מגורייך. הוא דווקא איש נחמד. ואם את ממש צריכה עוד סיבות, את מוזמנת לבקש
יש תחליפים מצויינים לחלב, ואפשר בקלות למלא את החוסר בגבינות בתפריט. יש המון סידן בצומח, טחינה משומשום מלא, למשל עתירה בסידן, ואפשר אפילו לבשל איתה... לבראות! שלומי

Artanis

New member
תודה על התשובה המקיפה

תענוג!
אבל אני הפסקתי עם חלב מזמן, כי הרגשתי שזה לא עושה לי טוב (הקשבתי לגוף שלי), וראיתי כי טוב ובאמת לא צרכתי יותר חלב אני לא שותה חלב כבר שנתיים. אבל מה...רציתי לקבל על זה אינפורמציה מדעית כי זה עניין אותי מאוד. תודה לכל מי שענה
נשיקות מאיביזה.

freearth10

New member
לא רק מחלב עושים כסף...

גם מ"חלב" סויה עושים הרבה מאוד כסף. אני לא רואה שום סיבה שהחלב הזה יהיה כל כך יקר, שאנשים כמוני יחליטו מה לצרוך בעיקר בגלל החור שבכיס... אז לשפוך אור רק על יצרני החלב - זה דבר שאותי מאוד דוחה. אני החלטתי בזמנו להפסיק לשתות חלב בדיוק בגלל אותה הסיבה בגללה הפסקתי לאכול את חלקיה - בגלל הסבל שהיא עוברת למעננו, סבל שבא לידי ביטוי כל פעם שאנחנו לוגמים מהחלב שלה. קצת קשה לי להתחבר לטיעון שאנחנו בעלי החיים היחידים שממשיכים לצרוך חלב. יש עוד בטח הרבה דברים שאנחנו עושים ובעלי חיים אחרים - לא וזה היפה שבטבע, שיש בו מכל וכל. הכי הקפיצו אותי המלים: " אנשים צריכים מוח ופרות... פחות. הן מתמקדות ביצור גוף." זו אינטליגנציה לא פחות חשובה, אותה אין לאדם עם כל ה"חוכמה" שיש בו. נראה אותך שופע נתינה שכזאת שאתה מצליח להרוות ולגרום לשפע ליצורים אחרים שחיים יחד איתך. עם כל החוכמה שיש בך, יש לך הרבה מה ללמוד מהפרה!

tookmy

New member
רק בקשר

ל"חלב" סויה- אפשר להכין בבית וככה הוא הרבה פחות יקר וגם פחות מעובד (במקרה הכנתי לפני יומיים). אבל , וזה אבל גדול, צריך לזכור שכשמורידים משהו מהתפריט לא בהכרח מחליפים אותו במשהו דומה. זה לא חלב פרה מול חלב סויה, או בשר מול טבעול (איכססס) אלא שכשמורידים מהתפריט דברים מסויימים צריך פשוט (או אולי לא פשוט) לשנות את התפריט ולהוסיף דברים אחרים ולא להתייחס לזה כאל אחד מול השני כי באמת הם לא דומים או שוים תזותית, לטוב או לרע. בימים אלה אני מורידה לבת שלי קצת הנקות (אם כי ממשיכה להניק בינתיים) . לא חשבתי לשים מול כל הנקה שירדה כוס חלב סויה או חלב שקדים, אם כי גם הם בבית ובתפריט (תוצרת בית) אלא אני מוסיפה לה גם דברים אחרים כמו טחינה, נבטי מש וכל מיני סוגים של ירקות ואגוזים ואפילו סתם מעשירה את מבחר הפירות שנמצא בבית שיהיה לה עוד מגוון.

freearth10

New member
זו הסיבה

שכתבתי "חלב" סויה, באותה המידה יכולתי לכתוב מיים מינרלים, מוצרים אורגניים... לא רואה שום הצדקה למחירים הגבוהים ולמוצרים נלווים שהורסים לנו את הסביבה בה אנו חיים - תחת הכותרת מוצר בריא. איך את מכינה חלב סויה?
מאיה

tookmy

New member
חלב סויה

יש המון מתכונים ברשת. בכל אופן אני משרה פולי סויה ללילה או יממה. מבשלת אותם עם מים וטוחנת בבלנדר או לחילופין טוחנת בבלנדר עם הרבה מים ואז מבשלת (הכנתי רק פעמיים, פעם ככה פעם ככה, אני עוד בניסיונות). לא יוצא טעים, חייבים להמתיק, הוספתי קצת מולסה להמתקה, אפשר כמובן גם להמתיק עם דברים אחרים מי שרוצה.

למעלה