עשיתי בחירה נכונה?

yoyokolalo

New member
עשיתי בחירה נכונה?

היום בבוקר אני מתעורר מצלצול טלפון של המורה שלי והוא אומר לי:"מחר בבבוקר יש לך טסט". הטסט יהיה לבד, בשעה 8:20 בבוקר. הוא קבע לי גם שיעור כפול כך שאני צריך להיות מוכן מתחת לבית בשעה 6 בבוקר באותו יום של הטסט. זה הטסט השני שלי, את הטסט הראשון עשיתי לפני שבועיים וחצי בערך. העניין הוא שבדיוק היום יש לי טקס סיום של התיכון ומיד אחרי מסיבה של כל השכבה עד הבוקר. את המסיבה הזאת אני לא מתכוון להפסיד ואולי רק חלק ממנה. --> כך שכנראה אני לא יישן כל הלילה. השיקול בזה שבכל זאת לקחתי את הטסט הוא שגם ככה לא ישנתי כל הלילה לטסט הראשון מרוב התרגשות, ואולי המסיבה הזאת דווקא תעשה לי טוב בכך שהיא תוציא ממני את המתח. מה גם שהמורה אמר שאם אני לא ייקח את הטסט הזה הוא יוכל לתת לי טסט רק עוד שבוע-שבועיים. עוד שיקול שבכל זאת אני ייקח את הטסט הוא שאני יישן כל היום - וככה מחר אני יהיה פחות עייף. יכול להיות? אז מה אתם אומרים? עשיתי בחירה נכונה? תודה מראש על התשובות המהירות שלכם. yoyokolalo

ranzz

New member
עשית בחירה נוראית ושגויה.

אסור לנהוג לאחר לילה של מסיבה וחוסר שינה, אז להיבחן על יכולות הנהיגה לאחר לילה כזה?

ת י ל ת ן

New member
לא קשור לאלכוהול!!

בכל מקרה לא הייתי ממליצה לך לנהוג אחרי לילה כזה... ועוד לטסט? שיעור כפול + טסט = שעתיים של נהיגה.. לא רק שלא עשית את ההחלטה הנכונה, עשית החלטה ממש לא נכונה שתכשיל אותך בטסט בוודאות התגובות יהיו איטיות ולא תנהג כמו שצריך

yoyokolalo

New member
טוב....מקווה שאת/ה טועה...

בכל מקרה מזל טוב על התיאוריה

ranzz

New member
זה ממש לא קשור

תראה, אחרי לילה שבו אתה לא ישן, מן הסתם בבוקר אתה עייף, לא? ובכלל, עם מדברים על לילה שכולו חגיגות, ריקודים, שיגעון... אתה פשוט הרוס אחריו - אסור לנהוג אחרי כזה לילה. כמובן שחלקנו מדי פעם נקלעים למצב בו פשוט חייבים לנהוג אחרי לילה כזה, כי... חייבים גם איכשהו לחזור מהבילוי, אי אפשר להישאר לישון במועדון. כמובן שבמצב כזה הנהיגה צריכה להיות עם אקסטרה תשומת לב, לא לעבור את המהירות המותרת וגם לא לפחד להיות מתחתיה - הכול בשביל לשמור על עצמך כשאתה יודע שאתה לא כשיר במאה אחוז לנהיגה. עכשיו, אני מקווה שברור לך למה זה מסוכן לנהוג לאחר לילה כזה, אבל אתה.. לא רק שרוצה לנהוג במצב בו אתה לא כשיר לנהיגה, אלא גם רוצה שיבחנו את יכולות הנהיגה שלך? תסכים איתי שזה ממש לא הגיוני. אני מבין את הלחץ על טסט, אבל בינינו, כמה שאתה מקווה שתעבור - אתה פשוט לא תעבור, מצטער... ועכשיו תחשוב, שווה לך לבזבז את ה400-500 שקל? ועוד שיתבאס לך כל היום שאחרי מסיבת הסיום שאמור להיות יום מרגש במיוחד? חכה שבוע שבועיים, לא יקרה לך כלום תאמין לי. ועוד משהו, המורה שלך יודע על המצב הזה?

yogm16

New member
באמת החלטה שגויאה

תקשיב למה שאמרו לך פה בהגיון ותבין לבד שזה שווה את ההמתנה

Antonio Montana

New member
חברים, למה להלחיץ את הבחור?

תשתה מחר בבוקר קפה, תקח טיפות רסקיו, ואתה תעבור. יהיה בסדר.

akapulko2020

New member
מה ההגיון

בלשתות חומר מעורר(=קפה) ולקחת טיפות מרגיעות??? זה יצור ניגוד ולא יעבוד,למיטב הבנתי.

sub ziro

New member
עשיתה בחירה בסדר אבל בעייתית

אני בן 23 ואני עברתי טסט ראשון על הילוכים יש לי אוטומט חדיש. אין שום מצב חןץ מלהיות שיכור ראסמי שאתה לא יכול להתמודד איתו בשאר חייך הבורים כנהג. אני לטסט שלי ברור שישנתי כל הלילה. ביום שפגה לי רשיון המלווה הייתה בחינת הבגרות בהיסטוריה. לא ישנתי כל הלילה ועוד היה לי מסיבת ברית של דוד שלי שהייתי צריך ללכת בצהרים. זה כמעט יומיים בלי שינה איזה עיפות ואיזה בטיח אחי. הייתי שיא עיירני וסיימתי את המבחן ונהגתי מצויין. את הטסט אתה תעבור אך ורק עם אתה יודע לנהוג ולהיות זהיר פי 100. אתה צריך לעצור ולהסתכל 20 פעם בכל פניה ולעצור כמעט כליל. ציית לתמורירים. תזרום בנהיגה אל תפחד. תעבור מנתיב לנתיב כשצריך לעקוף. תיהיה חופשי אין מי שיבלבל לך את השכל לידך. טסט כפי שאתה יודע נמשך עד 20 דקות הבוקר מאופיין בפקקים אז ככה שהשעה לא משנה עם אתה עושה בחיולון או בתל אביב היא בעייתית שגלל פקקים. עם הייתה עושה בשעה שקרובה ל10 אז תדלג על החניות.

yopop

New member
בחירה גרועה.........!!!!!!!

לא חבל על כל הכסף זה כזה טסט מבוזבז...... אני את כל הטסטים שלי עשיתי חצי מסטולית......והגעתי למסקנה...שחייבים לישון כמו בן אדם לפני הטסט...כי אם לא.....אין מצב שתהיה מרוכז.. וטסטרים מנסים להכשיל ואם שניה לא תהיה מרוכז...כי לא ישנת כל הלילה....הלך הטסט....לפי דעתי תבטל ובגדול!@!!!!!

../images/Emo26.gif

אני יודעת שזה לא ממש קשור לשרשור הזה..אבל זה הדבר הכי קרוב שקשור בפורום לנהיגה ואלכוהול - אני מצטערת על הניצול - תקראו - זה חשוב
הלכתי למסיבה- אימא, ודבריך נגנו כל הזמן באזני אז לא שתיתי- אימא, והרגשתי גאה מאוד בעצמי. "אל תשתה- בן" תמיד אומרת אימא, "חזור הביתה בשלום", אז למרות שאחרים הציעו לי, אימא, שתיתי קולה במקום. אני יודע שתמיד צדקת אימא ושעשיתי את הדבר הנכון. עכשיו המסיבה נגמרה, אימא, ואני יודע שאגיע הביתה בשלום. אני נכנס למכונית- אימא, ומתחיל לנסוע בזהירות, וזאת רק בזכות הדרך שחינכת אותי - אימא, האהבה והאחריות. אני מתחיל לנסוע- אימא, בזהירות, בדיוק כמו שביקשת, אך המכונית ממול- אימא, לא מבחינה בי ופוגעת בי חזק. אני שוכב כאן מצידי הדרך- אימא, ושומע את דברי השוטר. הנהג שממול שתה- אימא ואני הוא שצריך לוותר. אני שוכב כאן גוסס, אימא הלוואי שתגיעי מהר. איך זה קורה דווקא לי- אימא ולא לנהג האחר? יש הרבה דם מסביבי - אימא, אני חושב שרובו שלי. אני שומע את החובש - אימא, שלא נותר לעשות הרבה בשבילי. רציתי רק להגיד לך- אימא, לא שתיתי. אני לך נשבע! אלו היו האחרים- אימא אלו שהיו במסיבה. הנהג כנראה גם היה שם - אימא , בדיוק איפה שהייתי אני. ההבדל הוא שהוא שתה ועוד חי- אימא ואני איפה שהנני. מדוע אנשים שותים- אימא זה יכול להרוס את כל החיים. אני מרגיש כאבים חזקים עכשיו- אימא, חדים ודוקרים כמו סכין. הנהג שפגע בי- אימא, מסתובב סביבי, מביט ומהסס אני חושב שזה לא פייר- אימא, הוא שתה ואני פה גוסס. אל תדאגי לי- אימא, אמרי זאת לאחי ואבי וכל משפחתי. גם כשאגיע למעלה- אימא, אני יודע שתמיד תהיו שם איתי. מישהו היה צריך להגיד לו- אימא, שלשתות ולנהוג זה לא כדאי. אם רק היו אומרים לו זאת - אימא הייתי עדיין חי. נשמת אפי מתקצרת- אימא, עכשיו אני מתחיל לפחד אל תבכי עלי- אימא, גם ככה קשה להיפרד. יש לי שאלה אחרונה - אימא, לפני שאעצום את עיני. אני לא שתיתי ונהגתי - אימא, אז למה איבדתי את חיי???? זה לר רק שיר
אני בעצמי הכרתי ילד בשכבה שלי - שלמד איתי במשך חמש שנים ובדיוק אותו דבר קרה לו - הוא מת
הוא עוד לא היה אפילו בן 17
נהג שיכור חצה צומת ברמזור אדום והתנגש במונית בה היה דוד - הוא ונהג המונית נהרגו במקום
חבר'ה - אם שותים לא נוהגים
ולעולם אל תתנו לחבר שלכם לשתות ולנהוג
ובתור נהגים חדשים - לפני שאתם נכנסים לצומת - גם אם אתם רואים אור ירוק- תבדקו שאין איזה מישהו שיכור שחוצה באדום - אל תסמכו על אף אחד חוץ מאשר על עצמכם

DrorCh

New member
חשוב מאוד תקרא!!!!

דבר ראשון הכי הרבה בהצלחה שבעולם!! ובבקשה ממך אני מתחנן בבקשה תסע לאט גם אחרי שתקבל רישיון על תגרר אחרי צעירים מטומטמים אני נוהג כבר 5 שנים ואין דבר יותר מםחיד בעולם מכל הצעירים שנוסעים בצורה כל כך גרועה על הכביש חותכים על ימין ועל שמאל עוקפיף מנתיב לנתיב בטוחים שהם נוהגים מצויין כשלמעשה מה שקורה זה שרק בזכות נהגים נורמלים ועירניים שמספיקים לבלום בלימות חירום ולזהות דבילים כאלה בפוטנציה כדי לשמור מרחק, לא קורה להם כלום. בכל מקרה מזל טוב על סיום הלימודים ובהצלחה בטסט, תיהיה רגוע תשתה קפה שחור לפני, ותשתדל לא לפהק אל למצמץ יותר מידי מול הטסטר

ranzz

New member
האמת שרק אתמול ניהלתי וויכוח

על נושא דומה עם אבא שלי, סיפרתי לו שראיתי בשעות הלילה אימפרזה לוקחת סיבוב עם היגוי יתר עצבני ביותר, וזה היה ממש מחזה יפה. אז הוא התחיל להגיד לי שזה איזה ילד טיפש שהוא לא יודע מה הוא עושה, אני מצידי טענתי שזה עלול להיות חובב נהיגה מוטורית מבוגר שמכיר את הרכב ואת התנאים כמו שהוא מכיר את כף ידו. אבל אין לי זמן לכתוב את כל הוויכוח, duty calls.... אולי לייטר. ואולי גם בפורום השני בשביל למשוך תשובות יותר ענייניות.

DrorCh

New member
יש ועוד איך יש

אבל זאת לא הנקודה, כי יותר מידי נערים עושים טסט ונוהגים כמו מלאכים ומייד עם קבלת הרישוין מתחילים לנסוע בפראות כאילו זה איזה כשרון שהאל העניק להם. אבל מה הקטע של לנסוע מהר ? אין פה אוטוסטרדות כמו באיטליה ובגרמניה הכביש הכי ארוך ומהיר בארץ בלי רמזורים ירושלים תל אביב ההבדל בין לנסוע 100 ל 140 הוא אולי רווח של 10 דקות 15 דקות גג לכל היותר שלא נדבר על מרכז הארץ שם מדובר ברווח של 3 שניות עד לרמזור הקרוב או אולי דקה וחצי אם הרווחת רמזור אחד. מה הקטע של לנסוע מהר? זה לא טיפוס על הרים, אז אתה באמת גבר, אלא סתם ללחוץ על דוושה כל אחד יכול לעשות את זה.

be_roo

New member
כמה סטריאוטיפים

רק "גברים" נוסעים מהר? רק צעירים נוסעים מהר? ואתה באמת חושב שמי שנוסע מהר עושה זאת כדי להגיע קודם ליעדו?

DrorCh

New member
תקרא בין השורות

דבר ראשון תקרא בין השורות תמצא תשובה דבר שני יש גברים שנוסעים גרוע יש נשים שנוסעות גרוע זקנים זקנות צעירים וצעירות אני אבל רוצה לדבר פה על משהו ספיציפי מאוד בגלל אופי הפורום על נהגים חדשים שנוסעים לאט בשביל הטסט ומייד אחר כך משום מה מאלף ואחת סיבות שאף אחת מהן לא מוצדקת מתחילים לנהוג בפראות. אין לי כוונה להתחיל לוק בכל מקום שכתבתי בלשון זכר לכתוב גם בלשון נקבה זה מסורבל לא נוח לכתיבה ולא נוח לקריאה במדינת ישראל זה ברור שכל כתבה בלשון זכר מופנית גם לנקבה אלא אם כן צויין אחרת ולא להיפך בכל מקרה אין לי שום כוונה להתווכח עם מי שלא מסכים איתי לגבי נסיעה פרועה ומהירה רק שיעשה טובה ויתדרדר לתהום לבד ולא יקח איתו נהגים תמימים שנוסעים כמו שצריך.

למעלה