עשיתי את זה !

zoti

New member
עשיתי את זה !

זהו. לאחר הרבה התלבטות (כן להתחיל, לא להתחיל) ואחה"צ אחד שבו הגעתי קצת מוקדם לאימון שאני מעביר לכמה חברה שהולכים להתחרות במקסיקו החלטתי להתחיל להתאמן גם בג'יו ג'יטסו ברזילאי. הגעתי מוקדם יום אחד ועל המזרון היו החברה של הג'יו ג'יטסו (המאמן שלהם משכיר שעות מזרון מהמאמן שלי שהוא גם הבעלים של המקום). התגלגלתי איתם כבר כמה פעמים לכמה דקות כל פעם אבל באותו יום עשיתי קצת יותר מזה עם אחד מהחגורות הכחולות שלהם שהוא גם חבר שלי וזהו... באותו יום בערב הגעתי ונרשמתי. ישר נדלקתי על צורת העבודה. מאד טכני עם הרבה מחשבה ועבודה על כושר ששונה לגמרי מהכושר שנדרש לאיגרוף התאילנדי. קראתי בפורום הזה הרבה פעמים הודעות בנוסח "אני מחפש אומנות" וברוב הפעמים הופיעה התשובה "חפש מורה קודם". כשהתחלתי להתאמן במקום החדש באיגרוף תאילנדי (נאלצתי לעבור לדאלאס בעקבות העבודה של אישתי) פגשתי את החברה של הג'יו ג'יטסו. כבר שלושה חודשים אני מסתכל עליהם וכל פעם אומר לעצמי שאני צריך לעשות גם גג"ב (ג'יו ג'יטסו ברזילאי). הכרתי את המורה שלהם וכל הזמן הסתכלתי איך הם עובדים ואיך הוא מדריך אותם ואני מודה, התלהבתי ממנו. ראיתי איך שהוא מלמד ואיך שהוא מדריך אותם לעבוד בצורה בטוחה. גם כשהוא מתגלגל איתם על המזרון ומגיע להכנעה הוא תמיד נורא בטוח ומקפיד שלא יהיו פציעות. כשהתאמנתי בפיירטקס הייתה לי האפשרות להתאמן בגג"ב כחלק מהמנוי שלי אבל למרות שעשיתי שיעור אחד לא ממש "נדלקתי" על זה. אולי בגלל שהשקעתי יותר זמן באיגרוף התאילנדי. היום, האימונים של האיגרוף התאילנדי לא מספקים אותי. במקום החדש הרמה יותר נמוכה והרוב מתחילים. אין קבוצה גדולה של חברה' שעושים קרבות כמו בפיירטקס והאימונים קלים יותר. אני מניח שזו אחת הסיבות למה אני עכשיו עושה גג"ב. אז בשבוע הבא אני מזמין גי ואני מקווה גם להתחרות קצת בגג"ב בעוד מספר חודשים. שני השיעורים הראשונים שעשיתי רק נתנו לי חשק לעוד. היום בבוקר היה לי שיעור ואתמול בערב כל הזמן רק חשבתי על איזה כיף זה יהיה. כמובן שאני לא יכול לחכות כבר ליום שני לאימון הצהריים. זהו, עד כאן החוויות שלי מהאימונים הראשונים שלי בגג"ב. אני מקווה שיהיו עוד חוויות בקרוב.

כל הכבוד../images/Emo49.gif

מהמעט מאוד שיצא לי לטעם, גג"ב היא אומנות אינטיליגנטית ואלגנטית להפליא. איזה כיף לך.

מטאטא

New member
|מתבכיין|

למדתי קצת אצלו ואצל אבי נרדיה. זוג מורים מעולים ואמני לחימה בחסד. לכן אני יודע מה אני מפסיד...

את חיים אני כמעט לא מכיר

אבל יש לנו תלמידים משותפים - חומר אנושי נפלא, כך שהוא חייב להיות בסדר
. ואבי נרדיה ידידי: הוא עתיר קבלות בכ"כ הרבה דברים... אשריך שלמדת משניהם.

../images/Emo49.gif ואיך השניים מסתדרים יחד?

לומר, איך אתה מסתדר עם שתי השיטות? מה ההבדלים בכושר הנדרש? איך אתה מתמודד עם למידת שתי שיטות, גם מבחינת צורת החשיבה וגם מבחינת העומס באימונים? מה אומר המורה לאיגרוף תאילנדי? מה באיגרוף תאילנדי עוזר לך ב-BJJ, מה מפריע? בקיצור - כתבת הודעה ממש קצרצרה, ואני מצפה מכותב ותיק בפורום שלא יסתפק במברקים אלא יכתוב הודעות עם תוכן!

zoti

New member
../images/Emo9.gif מסתדר יופי

כאן, בארה"ב הרבה אנשים שעוסקים בMMA רואים את שתי השיטות האלו כמשלימות אחת את השניה. במואי תאי ישר הרבה טכניקות שאני מוצא שימושיות גם בגג"ב. למרות שבאופן רישמי עשיתי רק שני שיעורים אני רואה את עצמי כאחד שמבין יותר מן ההדיוט הממוצע שרק התחיל גג"ב. אני מוצא את עבודת הקלינצ' שבמואי תאי מאד דומה לעבודה על הריצפה בגג"ב. הרבה שימוש בראש כדי לתמרן את היריב, צורת אחיזה די דומה כששולטים בראש ובעיקר, שליטה בידים של היריב בין אם אתה בהגנה ובין אם אתה בהתקפה. ההבדלים בכושר מתבטאים בעיקר בשימוש יותר בכח מאשר בזריזות. במואי תאי יש שימוש בכח כאשר עושים קלינצ' (זו ההאבקות היחידה במואי תאי). אני רגיל לעבוד בסיבובים של 3 דקות ועכשיו אני צריך לעשות קרבות על הקרקע שאורכים 6-7 דקות. ההתמודדות עם שתי השיטות קלה לי. גם בגלל שכמו שאמרתי הן די משלימות אחת את השניה וגם כי אני לא עובד כרגע בעבודה קבועה. אני מאמן קצת איגרוף תאילנדי ובשאר הזמן אני עקר בית אז יש לי זמן להשקיע באימונים. לגבי המורה לאיגרוף תאילנדי. הוא אמר לי לא מזמן משהו (אוי ואבוי, אני מתחיל לצטט את המורה שלי): הוא אמר שעד שהוא ראה גג"ב הוא חשב שכל אומנויות הלחימה האחרות חוץ מאיגרוף תאילנדי הן "סתם". כשהוא ראה גג"ב בפעם הראשונה הוא התחיל להעריך את האומנות הזו. לצערי, הוא לא משקיע באימונים כמו שהשקיעו בפיירטקס (טוב, שם היו 4 תאילנדים במשרה מלאה). אני דוחף אותו קצת ובזכותי הוא הפריד את המתחילים מהמתקדמים אבל עדיין זה "לא זה". אחרי שמתרגלים לאימון של שעתיים שכולל חימום, 5 סיבובים על שק, 3 סיבובים על פדים אבל עם תאילנדי שדוחף אותך לעבוד חזק, 5-10 סיבובי ספארינג ועוד עבודת כח כמו 200 ברכיים, 100 בעיטות, כפיפות בטן וכיוצ"ב קשה לרדת לרמה שבה תלמיד אחר מחזיק לך פדים ולא המורה שלך. להחזיק פדים תאילנדים זו אומנות בפני עצמה ולעבוד עם מישהו שלא יודע להחזיק פדים יכול להרוס לך אימון. לגבי הדברים שעוזרים ומפריעים. צריך להבין שBJJ שונה מג'יו ג'יטסו קלאסי (יפאני) בכך שהברזילאים הוסיפו הרבה מרכיבי STRIKING (הכאה ?) והרבה עבודה נגד STRIKING. בMMA מותר להכות על הקרקע ולכן הרבה רואים את הBBJ והאיגרוף התאילנדי כמשלימים אחד את השני. אני חייב לציין שרוב האנשים שפגשתי ושעוסקים בשתי האומנויות האלו במקביל הגיעו רובם מBJJ והוסיפו איגרוף תאילנדי ואילו אני הלכתי במסלול ההפוך.

amir_aikido

New member
איזה כיף

נשמע כיף אדיר, וחוויה לימודית מעולה. תהנה
כולי
הלוואי שאני הייתי יכול להקדיש זמן ללמוד עוד אמנויות לחימה. אמיר

zoti

New member
אני לומד פה

http://www.modernwarriormartialarts.com/index.htm אם תבדקו את התמונות תראו את המכון שהוא במקור מכון איגרוף תאילנדי.

crane

New member
בהצלחה!

מזכיר לי את המסלול שעשו אנשי אומנויות העמידה שהגיעו ל-UFC הראשונים וכוסחו ע"י אנשי הקרקע. נראה לי שמצאת לך שילוב קטלני לקרבות הזירה!

אנשים מישהוא מכיר מורה

לגוגיצו ברזילאי ברעננה? גם אני חושב להצתרף, חשבתי על זה תמיד. אבל אכשיו אני ממש רוצה !!!!

למעלה