עשינו יסודות!

goanin

New member
עשינו יסודות!

היסודות חפורים בסלע, וכוללים חגורת מדה עם ברזלים, ו-13 עמודי בטון מזויין (עם ברזל 16) - 2 בתוך המבנה. הבית הוא ריבוע של 81 מ"ר.. עכשיו אני בדילמה: רצינו לעשותגג רעפים, אבל היסודות מוכנים לשאת קומה שניה. עכשיו אמא שלי ממליצה לי לעשות גג בטון ישר. יש לזה יתרונות וזה אפילו יכול לעלות פחות מגג רעפים (זה מה שהקבלן אמר). מה עדיף?

אנחנו הלכנו על רעפים

פחות טיפול לאורך השנים ומראה חם יותר וכפרי יותר (לטעמנו כמובן). בין הרעפים ניתן גם ליצור מקום איחסון לא קטן. לו הייתי בונה בדרום, ללא ספק - לא הייתי בונה עם גג רעפים. הייתי בונה בית שיתאים לסביבה מדברית יותר.

goanin

New member
אנחנו בהרי ירושלים

גג רעפים זה לא דבר "חם" יותר בקיץ? קשה לי להאמין שהבידוד של רעפים מחום הוא טוב יותר מבטון. הרי הרעפים כהים. וגם - אמרו לי שאם אני כן ארצה לעלות קומה מתישהו, אני אצטרך ליצור גג בטון וזו חתיכת עבודה.. נצטרך לפנות את הבית ואת הרהיטים....

תשובות

ראשית, אם מבודדים היטב וגם עוזרים לאוויר החם לצאת, רעפים יכולים להיות הרבה יותר נעימים מגג שטוח בקיץ. שנית, יש רעפים בהירים, אפילו בצבע שמנת. חוץ מזה, אנחנו עושים תקרת צלעות מתחת לרעפים כך שנוכל להעלות עוד קומה ולהעלות גם את הרעפים. לא היה עולה בדעתי לעשות גג רעפים ללא תקרת בטון מתחתיו. אם אי פעם אוסיף עוד חדר למעלה, אני מניחה ששם אעשה תקרה קלה.

גג שטוח

לא, אין לי ניסיון ואני גרה בדירה, אבל באופן אישי גג רעפים פחות יפה בעיניי. מה דעתך על גג שטוח, בשלב ראשון הוא יהיה סתם גג שטוח (אולי עם עוד פיסת גינון?) תשתול ליד הבית גפן שתטפס עם השנים למעלה, בנה למענה מערך של כבלים על עמודים כך שעם הזמן היא תצמח מעליהם ותקבל סוכת גפנים על הגג. גם סטייל כפרי, גם זולה חביבה לקיץ, גם הצללה לקיץ, גם פירות וגם בחורף - הגפן נשירה כך שהשמש תחמם את הגג.

בינא

Member
תמיד מדהים אותי מחדש...

איך יכול אדם "להתעסק" עם בניית בית, בלי שמץ של מושג מה הוא עושה... תעשו לעצמכם טובה...כאשר תצטרכו ניתוח לב פתוח, תסיעו את עצמכם להדסה עין-כרם ואל תנסו לבצע את הניתוח לבד בבית... אין לכם תוכניות בניה? אין בתוכניות הבניה - הכנה לקומה שניה? לא הגשתם בקשה להיתר בניה? אין שם הכנה לקומה שניה? על מה קיבלתם היתר לבניה? על גג שטוח או על גג רעפים? אתם זקוקים בדחיפות לליווי מקצועי כלשהו - אדם שמבין בבניה, מבין ברישוי בניה ויודע מה מותר ומה אסור וגם יכול לתמחר לכם את ההבדלים. אמא שלך צודקת ב-100%. הבעיה היא שאף ילד לא מקשיב לאמא שלו בארץ כבר מגיל 3... בכלל אין קשר בין מה שאמא שלך אמרה שטוב לעשות לבין מה שאתה אומר שתכננתם לעשות, חוץ מזה שעל גג בטון ניתן להעמיד גג רעפים שיפורק בעתיד כאשר תבנו את הקומה השניה ותעבירו לשם את הגג שפירקתם...

goanin

New member
מה ההיסטריה?

אנחנו בונים בית פשוט וסטנדרטי עם קבלן מוכר ומקצועי. אנחנו בתחילת הבניה, והיא מותאמת לשתי קומות (עם עמודים באמצע הבית גם). יש לי חבר אדריכל שאמר שניתן לשים גג רעפים או בטון, והשאלה היא מה אני רוצה. עזוב אותך היתר בניה וכל השאר. לא שאלתי את זה. השאלה שלי היא כזאת: מה כדאי? רעפים או בטון? יש יתרונות וחסרונות לשניהם, ורציתי להתדיין עליהם על מנת לקבל החלטה.

avi5199

New member
כדאי גג בטון שמעליו רעפים

זה מה שאני עשיתי . גג בטון זה צרות לכל החיים , בעיות איטום וכ"ד... גג רעפים זה מצויין אבל שלוב שלהם מאפשר לך להנות גם מעלית גג שבה אפשר לאחדסן חפצים או לעשות שם חדר קטן,בעתיד.. .

gevayu

New member
כמי שעוסק בתחום באופן מקצועי, תוכל לתת הערכה

הערכה גסה עד כמה ההפרשים במחירים בין גג בטון חשוף לבין התוספת של גג רעפים? אני מניח שאמנם לגג רעפים הוצאות משלו אבל הוא בטח חוסך הוצאות איטום למיניהן לגג בטון ללא רעפים. האם יש עוד דדברים במשוואה הזאת? מה אתה היית ממליץ?

fireman

New member
הנושא הזה נלעס כאן כמו מסטיק עלמה

משנות ה50 ועד עכשיו אף אחד לא קיבל תשובה עניינית בנושא הזה וחבל. היום יש 3 אפשרויות עיקריות לבניית גג הבית: 1. גג רעפים שמתחתיו תקרה קלה 2. גג בטון\צלעות שטוח ועליו לבצע שיפועים, איטום וניקוז. 3. גג בטון שמעליו רעפים. האופציה היקרה ביותר היא אופציה 3 וגם הטובה ביותר. בין 1 ל 2, מה יותר יקר, מה חוסך ומה לא חוסך זאת שאלה בעייתית.....אני לא הייתי בונה תקרה קלה עם רעפים אצלי בבית גם אם תתן לי אותה בחינם.... אתה צריך לחשוב איזה עתיד אתה מעדיף? האם אתה מעדיף להשקיע יותר ולשכוח מהגג לשנים רבות או שאתה מעדיף לחסוך ולהתפלל בכל פעם כשיורד הגשם הראשון שלא יופיע לך איזה כתם בגג? בשני המקרים נזילות בגג יכולות להתרחש, גם באופציה 3 אך באופן ודאי, גג רעפים עמיד יותר לאורך שנים מאשר ביצוע של איטום, כל איטום שיש צורך לחדש מעת לעת..... זה כמו הבחירה בין ציפוי מעטפת הבית בטייח ושליכט אקרילי או עטיפתה באבן?..... האבן תעלה לך פי 3 ויותר בביצוע הראשוני אבל תחסוך ממך את התיקונים והצביעות של הבית בכל כמה שנים......השכן שלי תוך 8 שנים סגר את הפער במחיר אחרי כמה תיקונים וכמה צביעות. דבר נוסף שאתה צריך לקחת בחשבון זה העתיד.....האם תבנה קומה נוספת? האם יתכן ותרצה להוסיף חדר נוסף? תצטרך עליית גג? את כל אלו לא תוכל (או שתוכל עם המון המון בלאגן) ליישם אם לא תבצח באופציה 3. אצלי בבית הגג העליון הוא גג בטון שמעל חלקו יש רעפים ועל חלק אחר איטום..... אחרי שנתיים אני כבר מתחרט שלא כיסיתי את כולו ברעפים.....את המסקנות תוכל להסיק לבד.

gevayu

New member
כבאי יקר

זה פורום מהשוקקים ביותר שראיתי ואין ספק שההתלבטות בין רעפים לגג נטחנה עד דק בפורום זה או בכל מקום שמדברים בו על בנייה פרטית, ביחד עם הדילמות - מרתף כן או לא, איטונג או בלוק רגיל, מפקח או קבלן מפתח וסוגיית המהנדס שהוא גם אדריכל. השאלה שלי היתה אחרת - מה הבדלי העלויות בין גג שטוח (וכל האיטום והשיפועים שבאים בעקבותיו) לעומת גג רעפים - שאלה פיננסית לגמרי. קיוויתי שבינא יוכל לענות כי הוא נראה לי גם מחובר למספרים מעודכנים יחסית בשוק, וממש כמו שלפני כמה ימים היה דיון בנושא ייקור הברזל, קיויתי לשמוע מספרים מעודכנים. את הדיון סביב זה אני כבר מכיר לחלוטין פרט לפן הזה, ולכן אשמח אם בינא או מישהו מקצועי שיכול להעריך את העניין יעשה את זה בשביל כולם. תודה.

fireman

New member
תראה.....כשאני בניתי ותכננתי את הבית

התוכנית הראשונה דיברה על גג רעפים מלא והבית נבנה מלכתחילה עם גג בטון. ההצעת מחיר לגג רעפים מלא עמדה על בין 20-25 אלף ש"ח לביצוע כולל חומר + מע"מ +עבודת בניה שהייתי צריך לבצע שעלותה עוד כ2000 ש"ח כולל מע"מ. באיזשהו מקום בשלב הבניה נשקלה האופציה להעמיד ספא על גג הבית ולהקיף את הכל בחצאית רעפים.....עם הזמן האופציה הזו ירדה מהפרק אך אופציית הרעפים בהיקף נשארה..... בסופו של דבר בשורה התחתונה....העלות של בניית החצאית רעפים (בהיקף של 90 מ"ר רעף) השלמה של 50 מ"ר בידוד, שיפועים וביצוע יריעות הגעתי לסדר גודל מחיר של 60% מכיסוי מלא של הגג ברעפים....בטווח הארוך ואחרי הניסיון שצברתי בנוגע להחלטה הזו, ללא ספק היה שווה להשקיע את אותם 40% נוספים שהיו חוסכים ממני הרבה כאבי ראש. אני אגלה לך גם סוד קטן.....ברגע שיהיה קצת כסף....הגג יהפוך להיות גג רעפים מלא כפי שהיה בתוכנית המקור.

gevayu

New member
תודה רבה על השיתוף

עכשיו אתה יכול לעזור לי להשלים את התצרף ולהבין כמה היה עולה אותו הגג עם העבודות לגג בטון חשוף? יש לך מושג? מישהו אחר? שוב, רק לצורך ידיעת ההפרשים במחיר. כמו כן, אם ישנו רעיון עתידי ללוחות סולאריים להפקת חשמל מהשמש, האם נכון לוותר כלל על רעפים?

fireman

New member
אתה מתעסק בהפרשים של עלויות גגות

אבל מדבר על פאנלי סולאריים? אתה לא קצת סותר את עצמך? אגב, פנל סולארי לא מהווה תחליף לרעפים. אני לא מבין מה עוד נשאר לך להשלים בתצרף שלך?..... אם אתה מצפה לתשובה של "גג X יעלה לך Y ש"ח וגג Z יעלה לך A ש"ח" סלח לי אבל אתה טוחן מים.... תשובה כזו לא תקבל ואין מי שיוכל לתת לך מאחר ולכל גג יש את הדרישות ההנדסיות הסציפיות שלו ולכל גג יש את המורכבות שלו לבניית גג הרעפים ובקיצור.....כל אחד והגג שלו.... לגבי השאר, הייתי יותר ברור מברור, אתה מוזמן לקרוא את ההודעה שוב, ההפרש הוא עד 40% מסה"כ העלות ללא חישוב בניית גג הבטון אלא הכיסוי שלו בלבד כאמור.....ברעפים או באיטום

fireman

New member
חשוב לציין שעם עליית מחירי הנפט

ומחירם היום בהשוואה למחירים ששילמתי לפני 3 שנים.....לדעתי ההפרש הצטמצם עוד יותר.

gevayu

New member
אין התנגשות בין הדברים

תודה על התגובה המהירה. אין התנגשות בין הדברים - פאנלים אני לא מתכוון לשים מיד אלא רק לעשות הכנה. חלק מההכנה היא בהתאמה - גג שטוח או רעפים. רציתי להבין האם זה נכון שאין מקום גם לגגג רעפים וגם לפאנלים. בוודאי שהם לא מחליפים את הרעפים פונקציונאלית. לגבי התחשיב שביקשתי, הבנתי. כמו כל דבר בבנייה מהסוג הזה, כל מקרה הוא לגופו. אין ספק. תודה.

fireman

New member
לריצוף אין שום תכונות אטימה

ואני אקדים את התגובות ואומר שרובה אפוקסית בפוגות זה לא איטום וגם לא כל הציפויים המוזרים. בכדי לבצע גג מרוצף, תצטרך לבצע את כל התהליך כמו גג שטוח, לבצע שיפועים, לבצע איטום (מוקפד מאוד!) ורק לאחר מכן מלמא בחומר מילוי (סומסום\חול) ולבצע ריצוף, זאת יוצאת האופציה הכי יקרה שיכולה להיות.

למעלה