עשים בארונות המטבח

עשים בארונות המטבח

עשים השתלטו על ארונות המטבח שלי. בכל פעם שאני פותחת ארון מתעופף משם נציג אחד או שניים, עושה סיבוב באויר הצח וחוזר מיד לביתו בארון... איך מסלקים אותם? האם להרוג אותם זאת הדרך היחידה? (מעדיפה להימנע מכך) תודה רבה!!!

maybesure

New member
להוציא

את מקור הגידול שלהם. יש איזה מוצר מזון שגורם להם להתרבות בתוכו. הם מתרבים כזחלים ורק אחרי זמן מה מתגלמים ובסוף הפרפר שדווקא אורך חייו הוא הקצר מבין השלבים. סילוק מוצר המזון הנ"ל יפסיק את מעגל ההתרבות הזה ואם העשים לא המקמו במקומות אחרים - הם ימותו לבד תוך יממה שתיים. אין צורך לעזור להם.

דורי56

New member
גם לי היו

שמתי לב שכשיש דברים כמו סולת, פירורי לחם או קורנפלקס קצת פתוחים (הילדים שוכחים לסגור טוב) היו לי. מאז אני מאחסנת את הסולת פירורי לחם וכדומה במקרר וקורנפלקס בצנצנת מזכוכית או פלסטיק שנסגר טוב

נועם@בת

New member
מוכר למדי ../images/Emo4.gif

מעתיקה מה שכתבתי בעבר. אוספים את כל המוצרים היבשים ( כולל סוכר, תבלינים וכל מה שלא סגור בתוך קופסת שימורים) מהמטבח, כווולם. אם יש מזווה או מקום אחר שאת מאחסנת, בודקים גם שם. עוברים מוצר מוצר, שקית שקית. אם היא פתוחה בודקים בשבע עיניים את התכולה. אם היא סגורה מוודאים שהיא סגורה הרמטית ללא חורים (אפשר לנסות לקווצ'ץ' אותה, אם יש חורים האויר יצא). כל מה שנראה חשוד מושלך לשקית ניילון גדולה ויוצא מיד לפח שבחוץ. מה שנשאר עדיין מתייחסים אליו בחשד- או לשמור כל מוצר בתוך שקית בוספת, או לשמור בפריזר או להעביר "טיהור" במיקרו. עקרת בית בתקופת הצנע היתה בודאי מנפה את הקמח ובוררת אחד אחד את האורז ואת השעועית והפסטה, אבל אני פשוט זרקתי כל דבר חשוד (רק שכחתי ודילגתי על הארון שהיווה מוקד ראשי לבעיה
). את המדפים לנקות ואפילו להשפריץ ריסוס קל של חומר נגד מעופפים. מנסיוני משמרים טבעיים לא עוזרים. במכת העשים שהיתה אצלי מצאתי גלמים צמודים לשקית הפתוחה של עלי הדפנה
. תחזיקי מעמד בתיה

goanin

New member
ימח שמם !!!1

וואי אני לא יודע מה לעשות איתם! הרסו לי את כל הקמחים והדגנים והקטניות! הדברה ירוקה - תציל אותנו

סביון1

New member
הפתרון שלי שעובד מצוין כבר כמה שנים

חלק מהדברים לשים במקרר (אני שמה בעיקר קמחים). דגנים וקיטניות אני מאחסנת בצנצנות כאלה ושמה בארון. הן פשוט אטומות. אם המוצר שבפנים היה נגוע בחרקים כבר כשקנית אותו, אז הם יתפשטו בתוך הצינצנת אבל לא יצאו החוצה ולא יהרסו מוצרים נוספים. אני מאחסנת כך ממש הרבה מוצרים. יש צינצנות בכל מיני גדלים וזה מאד נוח וגם אסטתי בארון.

אכן,

הפתרון האולטימטיבי לבעיית העשים הינה איכסון בכלים סגורים הרמטית מזכוכית או פלסטיק קשיח. כמו כן איכסון במקרר/מקפיא יכול לסייע. לעשים כמו לעוד לא מעט מהמזיקים, גפי פה חזקים ביותר והם מסוגלים לפרוץ את השקיות בהם מגיע המזון מהסופר. במהלך הקניות רצוי לברור את השקיות ולנסות לחפש רמזים להמצאות עשים כגון, חורים בשקיות, סימני קורים, עשים חיים בקרבת המדף וכ'. כאשר מתגלים עשים בבית, יש לברור היטב את כל המזונות, להשמיד את המקור, לרסס בתכשיר ביתי כלשהו את דפנות הארון. שבת שלום.

goanin

New member
בחיאת כמה הצנצנות האלה עולות?

אני מת לאחסן דגנים וקטניות בצנצנות כאלה. זה כל כך יפה!

goanin

New member
אופה אופה ../images/Emo62.gif

איזה רעיון! בהתחלה עקמתי את האף. אבל אם ממש מנקים את הבקבוקים, ודואגים שהם יהיו מאותה צורה וללא תווית, זה יכול לצאת בן ז%^&* !!! אהבתי כנרת. תודה

סביון1

New member
כבר מזמן לא קניתי כאלה. הן מחזיקות מעמד שנים

אבל הסתכלתי בשבילך באתר שממנו הוצאתי את התמונה. צנצנת קטנה של חצי ליטר עולה שם 11 ש"ח והגדולה של שני ליטר עולה 19. אלה צנצנות שמוכרים בכל סופרמרקט. לגבי האלטרנטיבה שהציעו לך בבקבוקים - רעיון נחמד באמת, בתנאי שהבקבוקים מספיק אטומים. אני בכל אופן משתדלת להשתמש מראש כמה שפחות בבקבוקי פלסטיק וזו תרומתי הצנועה לאיכות הסביבה.

חרקים ומזיקים בארון המטבח ../images/Emo204.gif

שלום לכולם, אשמח לעזרה בנושא הנ"ל: בארון המטבח התגלו חרקים מעופפים חומים שמכרסמים שקיות ניילון, נכנסים לקמח, לסולת, לשעועית ולשאר יבשים למיניהם, ומטילים שם את ביציהם!!! מעבר לגועל הנפש שעורר בי המראה מיותר לציין שזרקתי חצי מתכולת הארון לפח. איזו עוגמת נפש! איך נפטרים מהחרקים האלו אחת ולתמיד בארון המלא במזון????

למעלה