עשיית צרכים

סומסום17

New member
עשיית צרכים

היי, יש לנו שיצו חמוד מחונך! הכל הולך איתו ממש " לפי הספר"
באמת ללא בעיות מיוחדות,
לפני שבועיים אירחנו אצלנו כלב מבוגר ומאוד חולה לתקופה( הבעלים היה מאושפז....) בבית בגלל חוסר יכולת של הכלב ממש ללכת הוא עושה צרכים במרפסת על משטח החתלה, אצלנו הוא יצא למרפסת ועשה בכל מקום בערך....(למרות שניסית להוציא אותו!)ומאז היצור שלי התחיל לעשות גם....
הוא בן 10 חודשים לפניי סירוס ( עוד שבועיים...)
אז חוץ מלנקות טוב טוב את המרפסת מה עוד עליי לעשות?
האם אחרי הסירוס הוא ירגיש פחות צורך "לסמן" אחרי כלבים אחרים?
עצות יתקבלו בברכה!!!

KallaGLP

New member
לנקות את המרפסת היטב עם חומץ.

לא להשתמש באקונומיקה כי ריח האמוניה מזכיר ריח של שתן ומושך כלבים לעשות שוב צרכים באותו מקום.
למנוע מהכלב גישה למרפסת בתקופה הקרובה ולצאת איתו להרבה טיולי צרכים, שיתרגל לעשות רק בחוץ.

et28

New member
וטרינר

הכלב לשנו לא יודע להגיד לנו שכואב לו או מציק לו...
יכול להיות צירוף מקרים שהוא התחיל לעשות על המשטח בגלל הכלב, כלומר הוא לא מרגיש טוב, ואז יכולה להיות פגיעה כלשהי בכלב.

סיפור אישי:
כשהבאנו את הכלבה שלנו מעמותה, פנינו למאלפת כשאחת השאלות הייתה איך אפשר לשחק איתה. לאחר שני מפגשים המאלפת אמרה שהיא מרגישה שהכלבה מעט אפטית לגזע שלה ודרשה שנלך לוטרינר. גם הוטרינר לא הבין למה אבל עשה בדיקות בלב ברירה. לכלבה שלי הייתה קדחת קרציות!!! מחלה שניתן למות ממנה (מאיר אריאל נפטר ממנה).

מאז יש כלל ברור: כל שינוי התנהגותי מחייב בדיקת וטרינר!

KallaGLP

New member
בהחלט נכון.

תמיד כדאי לשלול בעיה רפואית קודם כל. העצה שלי נכונה בהנחה שהכלב אכן בריא. במקרה שאתה מתאר, בגלל סמיכות האירועים, ובהנחה שאין כל סימן לבעיה רפואית, נראה שמדובר קרוב לוודאי בעניין התנהגותי, אך אם הבעיה תימשך ואם נראה שלכלב קשה להתאפק בכללי, או שיש חשד כלשהו לבעיה בריאותית מומלץ מאוד לקחת לווטרינר.

שירן ל11

New member
בנוגע לסירוס- כן, זה עוזר אם הכלב מסמן

סירוס מאד עוזר לעצור את ההתנהגות הזאת של סימון. כמו כן, זה גיל מצויין לסירוס כלב קטן

סומסום17

New member
תודה!

הוא מתנהג רגיל לחלוטין, ובבית מצליח להתאפק כרגיל אז אני חושבת שזו בעייה התנהגותית נטו, בנתיים מונעת גישה למרפסת וקירצפתי עם חומץ.
בכל מקרה סירוס עוד יומיים, מקווה שזה ירגיע את הבחור.
תודה!!

שירן ל11

New member
יופי, שיעבור בקלות

אל תבהלו אם הוא יהיה מעוך בימים הראשונים, הוא מתאושש מההרדמה והניתוח, אבל הוא סך הכל יהיה הרבה פחות מעוך ממה שהוא נראה- שלי היה נראה ממש מסכן ביום הראשון, עד שעבר לידו חתול והוא התחיל לרוץ,חצה את הכביש ועצר לי הלב. לשלי גם היה קשה להתאפק בשבוע הראשון והייתי יוצאת איתו הרבה. לא לכעוס, זה בגלל הלחץ באיזור. יכול להיות שזה גם ניקוז של נוזלים מהניתוח.. בכל מקרה זה ממש חולף ולא בעיה התנהגותית.
בהצלחה!

סומסום17

New member
תודה שירן11!

עברנו את הסירוס לפניי שבוע, כולם אמרו שזה שטויות ועובר ממש מהר...אבל הוא היה כל כך מסכןןןןן! שפוך ממש כמעט יומיים שלושה, ועד עכשיו נראה קצת בדיכאון ( אנחנו מלבישים לו חולצה במקום לשים צווארון ויכול להיות שזה קצת תורם)
בטיולים הוא ממש מתחרפן מהסיכות ויש גם שטף דם באיזור אז הוא כל שנייה מתיישב....ממש מחכה להוריד לו אותן עוד יומיים ושהוא יחזור להתנהגות הרגילה שלו...
הקיצר, ממש הרגיע אותי לראות מה כתבת!
תודה!

למעלה