עשיית מתח בחדר כושר

teen17

New member
עשיית מתח בחדר כושר

לפני שלושה שבועות בערך התחלתי לעשות מתח בחדר כושר (כאשר 2 כפות הידיים לא מופנות אלי-משמע עובד על השרירים שמתחת ליד-ככה אמרו לי לפחות). בהתחלה (בשבוע הראשון) כאבו לי הידיים לאחר שהייתי עושה מתח וכעת זה נעלם. שאלתי היא: מהי הצורה הנכונה לעשות מתח? האם מתחילים כשהמפרקים נעולים ואז מתחילים "להרים" את הגוף או שיש דרך שונה? והאם זה הגיוני שלאחר שבועיים וחצי שאני עושה מתח בחדר כושר (3 פעמים בשבוע-פעם אחת בלבד כשאני מגיע לחדר כושר לפני שאני מתחיל את האימון) אז הצלחתי לעשות רק 2-4 מתח? זה הגיוני בכלל?

מתח

ניתוח קצרצר (קצת סינית) של תרגיל עליות מתח (אחיזה ברוחב הכתפיים): שרירים הפועלים: אגוניסט: Latissimus Dorsi סינרגיסט: Teres Major אנטגוניסט: Anterior Deltoid, Upper Pectoralis דגשים: עליה מלאה (ראש מעל המוט) לעבוד נקי לא ליצור תנע נוסף עם האגן והרגלים הערות: ככל שנעבוד עם ידיים קרובות יותר יהיה לנו יותר קל. וקטור הכוח להרמה גדול יותר. בעבודה בסופינציה שריר ה- Biceps יעבוד ויעזור לתנועה, בפרונציה ה- Biceps יעיל פחות ויש גם את בעיית Greater Tubarcle שמפריעה לתנועה. לגבי ההתקדמות שלך 3 סטים של 2-4 חזרות זה לא מספיק כפי שכתבתי בעבר על מנת להשתפר/לבצע תרגיל מתח ללא מכשירי עזר, קח כיסא ותעמיד אותו מתחת למתח ובצע רק את הירידות, כלומר להתחיל תלוי עם ידיים כפופות ולהתנגד לכוח הכובד לאט לאט. תתחיל עם 3 סטים של 8 חזרות (מנוחה בין סט לסט של 2 דקות), תעבוד יום כן יום לא ותעלה במספר החזרות כל 7-10 ימים.

teen17

New member
כמה דברים שלא הבנתי:

מה זה סופינציה ומה זה פרונציה?

סופינציה ופרונציה

סופינציה - אצבעות מופנות כלפיך פרונציה - אצבעות מופנות החוצה

ישי12345

New member
אם כבר מדברים על מתח...

נורא מעניין אותי, למשל מה שיא העולם במתח?? ומה השיא במתח ביד אחת??? אפשר גם לנצל ת´היזדמנות ולעשות סקר פורום, מה השיא של כל אחד. שלי (אני בן 14) 10 מצפה לשירשור, ישי

למעלה