עשייה רציפה.

kung fu

New member
עשייה רציפה.

עשייה רציפה היא אבן בסיס, או חלק חשוב, או כלי מהותי בחתירה למטרות והגשמתן..... אם יש ברצונכם להגשים מטרה כזו או אחרת (קשב שלישי? בריאות מושלמת? ניהול זמן מעולה? או כל דבר אחר), עליכם להיות עקביים ורציפים. למשל, אם הצבתם מטרה ליישם כל הזמן את ארבע ההסכמות, ובניתם תוכנית להשיג מטרה זו, אתם אמורים לבצע אותה בהתמדה ולאורך זמן עד שתגשימו מטרה זו*. נניח שביום מסויים אין לכם חשק לבצע את התוכנית. אתם מרפים ממנה. אז זה ההיפך מעשייה רציפה ועקבית. נתתם לחלק זמני במערכת שלכם להחליט על העשייה שלכם. הערה: כמובן שיש לבדוק אם אופן החתירה שלכם למטרה הוא יעיל/מקדם/נכון. אם הוא אינו יעיל או שגיליתם שאפשר ליעל את החתירה עוד יותר אז: כדאי לבדוק כיווני חתירה אחרים או לשפר את אופן החתירה, אבל לא לתת לחלק זמני במערכת שלכם לשנות את התוכנית שבניתם. להגיע לשינוי דרך מודעות וצלילות, ולא דרך מצב רוח, או רצון זמני מקומי. הודעה זו נכתבה כשירות עבור כל מי שרוצה באמת להגשים מטרה כזו או אחרת בחייו. בהצלחה!

kung fu

New member
דוגמאות לעשיות רציפות

כאן אפשר לרשום דוגמאות לעשיות שעשיתם בעבר באופן רציף (נניח שהחלטתם לעשות משהו כל יום, אז לרשום רק עשיות שהמשכתם בהן לפחות שבועיים) נ.ב. אם יש משהו שאתם עושים כל יום, כבר יותר משבועיים (נניח חודש וחצי) אבל פיספסתם בין 1-3 פעמים במשך כל הזמן הזה, רשמו גם אותו, אבל ציינו כמה פעמים פיספסתם בסך הכל.

kung fu

New member
חתירה למטרות

מה-13.05.04 יצרתי תוכנית לחתירה למטרות שהצבתי, כאשר ההגשמה היא עד מקסימום התאריך 01.04.05. מאז 13.05.04 העשייה רציפה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! כל יום!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! עושה כל יום את התרגילים שרשמתי לעצמי.

kung fu

New member
אימון קונג-פו קבוע

בניתי תוכנית שאני מבצעת אותה כל שיעור קונג-פו. התוכנית ארוכה מאד וכוללת הרבה עשיות. בניתי מראש תוכנית ארוכה, ותוכנית קצרה יותר לפעמים שאני במצב רוח מיוחד או סיבות אחרות. התחלתי לבצע אותה ממזמן. אולי תיכף אבדוק מתי התחלתי אותה. בכל אופן, מאז בניית התוכנית ביצעתי אותה בכל שיעור קונג-פו!!!!!! פעם אחת בלבד לא עשיתי אותה
זה היה בשיעור קונג-פו שהדרכתי את כל השיעור, ופשוט נתתי לחלק בתוכי להחליט שלא בא לו לעשות אותה. אני עדיין קוראת לזה רציפות, כי אני עושה את זה כבר כמה חודשים ומאז רק פעם אחת לא עשיתי אותה, אז זה עדיין הצלחה ורציפות מבחינתי

kung fu

New member
דוגמאות לעשיות לא רציפות

כאן אפשר לרשום דוגמאות לעשיות שעשיתם בעבר באופן לא רציף. (למשל, נניח שהחלטתם לעשות משהו כל יום, ואחרי יום או כמה ימים הפסקתם.) או דוגמאות לעשיות שעשיתם בעבר כששיניתם בשלב מסויים את דרך החתירה שלכם למטרה, מתוך קוריוז/משהו דומה לזה. (למשל החלטתם להגשים מטרה של "להיות צלולים" דרך מדיטציה יומית כלשהי....ואחרי חודש נמאס לכם מהדרך הזו ונתתם לחלק זמני במערכת שלכם לשנות את האופן שבו אתם חותרים למטרה.)

kung fu

New member
צחצוח שיניים לפי שיטה מסויימת

מצחצחת כל לילה את השיניים עם: מנקה לשון אחר כך עם משחת שיניים אחר כך עם חוט דנטלי ולסיום עם מי פה זה מאז עוזר לי לשיניים. הרבה פעמים נמאס לי מהתהליך הזה, אבל אני לא מקשיבה לחלק שנמאס לו ועושה את התהליך. אני מעריכה שמאז שהתחלתי את התהליך (לפני כשנה!!): 1. לא היה לי כוח לצחצח שיניים (הכוונה, לא ציחצחתי בכלל) בין 5-10 פעמים. 2. לא ביצעתי את כל התהליך (הכוונה, רק ויתור על החלק של החוט הדנטלי) בין 10-70 פעמים. נ.ב. ועדיין העשייה שלי בזה היא מדהימה, אבל לא מדוייקת ב-100%. אבל זה עדיין מופלא ואני מאושרת מזה

foxx

New member
צחצוח שיניים

איך את מנקה את הלשון בבוקר ? איזה מי פה ? כמה פעמים ביום את עושה את התהליך או רק מצחצחת שיניים ? טכנית, יותר בריא קודם עם חוט דנטלי ורק אחרי זה עם משחת שיניים. החוט מוציא את כל שאריות המזון מהמרווחים שבין השיניים. אם את קודם משתמשת במשחת שיניים, יש כל מיני מקומות שהיא לא תגיע אליהם... אז עדיף להחליף את הסדר. אגב, יש רופאי שיניים היום שאומרים שחוט דנטלי אולי קצת פוגע בשיניים ואולי עדיף להשתמש בקיסם במקום.

charlila

New member
חוט דנטלי מרועע קצת את השיניים,

והשימוש בו, שהמליץ עליו סטודנט נלהבלרפואת שיניים, גרם לי חור חדש בשן קדמית, שלאחר כמה שנים גם איבדתי אותה כתוצאה מכך (נשברה ונפלה ללא הודעה מוקדמת). גם קיסם עלול לרועע- תלוי בחוזק ובכל מיני דברים.

charlila

New member
וזו רק דוגמה לבג בשיטה שלך, שלכאורה

היא הכי טובה: היא לא משאירה מקוןם לשיקול דעת נוסף ובפרט - לא משאירה מקום לאינטואיציה (ולרוח) להתערב. ובמקרה שהמתערב הוא אכן "רק" מצב רוח זמני פחות חשוב מה"צלילות" שמחליטה (כאילו) לטווח ארוך - אז הבעייה היא, שעריצות גוררת התמרדות - גם עריצות "נאורה". אם לא תתני למצבי הרוח שום מרחב להתבטא, הם יחפשו להם מקום להתבטא - וההתבטאות תהייה אלימה. אל תהיי מוח צלול; היי כל מה שאת.

charlila

New member
דוגמה לאופן הפעולה הזה

הכי קשה להפסיק לעשן, נכון? אז כדי *לאסוף כוונה* לכך, כשאתה רוצה להדליק את הסיגרייה הראשונה ביום - חכה חצי שעה. אחר כך - עשן כרגיל. כשזה בא לך בקלות - הוסף כל יום עשר דקות. אם נשברת - (זה הקטע החשוב!) אל תתייאש - התחל מההתחלה.

charlila

New member
המטרה הסופית - שמצבי הרוח יירגעו

בידעם שיקבלו את מקומם, ויתנו לצלילות את מקומה. ממצב זה, אם יהיה לך מניע חזק די הצורך, תוכלי לסמוך על הדחף שלך לפעולה בכל עת ולא לריב איתו. שזה המצב שיש להתכוון אליו: קישור לרוח, כזה שהיא תמצא דרך פתוחה להדריכך בכל שעת צורך. עוד לפני שיתרופפו (חס וחלילה) שיניים... ובלי שתשפטי אותה כמצב רוח חסר זכות דיבור...

foxx

New member
מדיטציית עישון על פי אושו

"עשה כך. כשאתה מוציא את הקופסה מכיסך, לרגע אחד פעל באיטיות. כשאתה מוציא את חפיסת הסיגריות מכיסך נוע לאט. תיהנה מכך, אין מה למהר. היה מודע, ערני. הוצא אותה החוצה לאט, במודעות מלאה. עתה הוצא את הסיגריה מהחפיסה במודעות מלאה, לאט - לא בדרך הישנה והמהירה, הדרך הלא מודעת, הדרך המכנית. ואז תתחיל להקיש עם הסיגריה על החפיסה - אך בערנות. הקשב לצליל, כפי שאנשי הזן עושים כשהסמובר מתחיל לשיר והתה מתחיל לרתוח. ואז - הרח את הסיגריה ואת היופי שלה. טבק הוא אלוהי כמו כל דבר אחר - הרח אותו, זהו ריחו של אלוהים. ואז שים את הסיגריה בפיך, במודעות מלאה, הצת אותה במודעות מלאה. תיהנה מכל פעולה, וחלק אותה לפעולות קטנות רבות ככל האפשר, על מנת שתהיה יותר ויותר מודע. ואז שאף את השאיפה הראשונה: אלוהים בדמות עשן. ההינדים אומרים 'אנאם ברהם' שמשמעו 'מזון הוא אלוהים'. אז למה לא עשן? הכל הוא אלוהים. מלא את ריאותייך - זוהי פרניאמה (תרגול נשימה יוגי - ע.י). אני נותן לך את היוגה החדשה לעידן החדש! ואז שחרר את העשן, הירגע, ואז שאף עוד שאיפה. אל תשכח לפעול באיטיות רבה. אם תוכל לעשות זאת, תופתע, ובמהרה תראה את הטיפשות של העניין כולו. לא בגלל שאחרים אמרו שזה טיפשי, לא בגלל שאחרים אמרו שזה רע: אתה תראה זאת. וההבנה לא תהיה שכלית בלבד. היא תנבע מישותך הכוללת, היא תהיה חזון של כוליותך. ואז, יום אחד, אם זה יפסיק, זה יפסיק. אם זה ימשיך, זה ימשיך. אל לך לדאוג בקשר לזה". (תרגום חופשי)

kung fu

New member
בהחלט יש מקום בעשייה רציפה

לשינוי, לשיקול דעת נוסף, לאינטואיציה, לתובנות ולעוד. אפילו מומלץ לבדוק את ההתקדמות שלנו, להתייעל ולשנות דברים לא יעילים
לא המלצתי לקיבעון כזה או אחר
למשל, בתוכנית לחתירה למטרות שיצרתי, מאז שיצרתי אותה הוספתי עוד עשיות שאני עושה, ועוד שינויים. אבל לא ש"אני זמני" מסויים יחליט עבור כל המערכת.... אפשר לשנות כל דבר אבל שהמערכת תשקול את זה, ולא שאיזה חלק קטן במערכת יחליט עבור היצור הזה מה עושים מעכשיו
אם חתרת ואת חותרת למטרות שונות בחייך (ולפחות התנסית בהגשמה של מטרה אחת), בנית תוכנית, התקדמת בתוכנית, עבדת ברציפות, בדקת את התוכנית ועוד ...אז את יודעת על מה אני מדברת. אם לא עשית זאת, אז אני יכולה להבין למה נצמדת למחשבה שעלתה בראשך: |"לא משאירה מקום לשיקול דעת נוסף ובפרט - לא משאירה מקום לאינטואיציה (ולרוח) להתערב" השרשור הזה אינו תיאורטי אלא מעשי לגמרי
פשוט תתחברי למציאות (תראי את מה שכתבתי בהקשר לאיך שחתרת למטרות בחייך), ואז תראי שלא הייתי מציעה לחתור למטרה ולהיות מקובעת על החתירה אליה ולהתעלם מהרוח / אינטואיציות / דברים שייעלו את ההגשמה שלה
באהבה

charlila

New member
האם חיית פעם לל שום תכנון מראש -

מרגע לרגע? חוש? שבוע? יום?

kung fu

New member
הבהרה

1. זו אינה שיטה. 2. לא אמרתי את המילים: "היא הכי טובה"

kung fu

New member
פירוט ../images/Emo13.gif

איך את מנקה את הלשון בבוקר ? איזה מי פה ? כמה פעמים ביום את עושה את התהליך או רק מצחצחת שיניים ? הקדמה: קודם כל לא סיפרתי שבעבר היתה לי דלקת בחניכיים. מאז שהשתמשתי בערכה הזאת אז הדלקת נעלמה!!! (טוב עשיתי גם עבודות ריפוי עצמיות, אבל עדיין...). בנוסף, היה לי מין חיידק/ים בלשון (זה מה שאמר רופא השיניים שלי
) שגרמו לשיניים שלי לא להיות לבנות. מאז שהשתמשתי בערכה הזאת השיניים שלי לבנות ולא כמו שהן היו בעבר. קניתי את הסוג הזה של משחה, מי פה, ומנקה לשון דרך האינטואיציה שלי. הלכתי יום אחד בסופר-פארם וראיתי חברה חדשה והמוכרת הסבירה על המוצרים שלהם. המוצרים היו יקרים יותר מכל זוג שקניתי אי פעם, אבל גם הבנתי מההסבר שהם באמת יעילים, וגם נכנסתי לאתר שלהם וקראתי עליהם. בכל אופן קניתי את הערכה לניקוי, וידעתי שזה מה שיעזור לשיניים שלי. מוכרים אותם רק בסופר פארם, ולא בכל סופרפארם. שם החברה: Oxyfresh הסדר שהם ממליצים עליו הוא: ניקוי הלשון (יש להם כמה סוגים. אני משתמשת בזאת עם ה-oxygene) צחצוח השיניים חוט דנטלי מי פה (עם zinc)

kung fu

New member
מאז שאני משתמשת בזה רופא

השיניים שלי מחמיא לי כל פעם כשאני באה אליו. הוא ממש מרוצה ממצב השיניים שלי

charlila

New member
היתה לי פעם חברה שאמרה "כל ערב

אני אומרת לעצמי - היום אני לא אעשה עם החוט, ובסוף אני עושה." התמכרות? הקשיבי לדעת גופך על עצות הרופאים... ודעתו יכותה להשתנות.

למעלה