רשלנות!!!
אני הייתי חוזר ודורש אגזוז חדש! במנוע 2T יש כל הזמן "אספקה" של שמן 2T חצי שרוף לאגזוז אל השמן כל הזמן נדבק הפיח והקטנוע סובל מ"תרשת אגזוזים" שגורמת לסתימת האגזוז ולירידה בביצועי המנוע. התהליך מתחיל בחלק הקרוב למנוע ומתקדם לאט אל מוצא האגזוז שם המקום עם המעבר הצר ביותר באגזוז ולכן רק כאשר זה מגיע למוצא האגזוז מרגישים את הירידה בביצועים כשהולכים עם זה למוסך, כל מה שהם עושים זה לנקות את מוצא האגזוז, כלומר רק את 2 הס"מ האחרונים שלו, כך שהבעיה תחזור תוך זמן קצר, כלומר, משלמים כסף על טיפול שאפשר לעשות לבד כדי לקבל פיתרון זמני ועל הדרך הם עוד גורמים נזקים! לפני 15 שנה כשהיה לי TS הייתי מפרק את האגזוז ושם אותו במדורה והשומנים היו נישרפים, אחר כך הייתי קצת דופר עליו כדי ששכבת הפיח היבשה והקשה תתפורר והיו נופלות חתיכות פיח, החסרונות של השיטה: 1. זה הורס את הצביעה של האגזוז וציפויי ניקל, אם ישנם. 2. בטוח שרוב הפיח לא מסולק בשיטה זאת. 3. לא שמעתי על מיקרים שזה קרה אבל האגזוז עלול להתעוות. 4. אם אתם כן עושים את זה, אל תשכחו לפרק כל מגן חום או קישוט אחר שמחובר לאגזוז. שיטה אחרת, פטנט שלי שיישמתי כבר על שני קטנועים: 1. מפרקים את האגזוז 2. מאלתרים פקק שיסתום היטב את הפתח הקרוב למנוע 3. משעינים אותו על משהו כך שיעמוד עם הצד עם הפקק כלפי מטה 4. ממלאים את האגזוז בחומר מפרק שומנים כמו מנקה תנורים, או מפרק שומנים תעשייתי (יותר טוב) מלא עד הסוף שהחומר כמעט ישפך 5. ממתינים 2-3 שעות שהחומר יפעל בצורה מיטבית 6. מוציאים את הפקק ועושים לאגזוז שטיפה (חוקן) בעזרת צינור עם מים בלחץ (ורואים את כל השומנים והפיח יוצאים) 7. מעמידים את האגזוז לייבוש (עם המוצא כלפי מטה) רק כמה דקות, לא חייבים להגיע לייבוש מלא, תוך כדי עבודה האגזוז יתחמם ויתייבש. 8. מרכיבים את האגזוז ונוסעים בראש שקט לעוד כמה שנים