עשו לי חור באגזוז???

pelegnet

New member
עשו לי חור באגזוז???

המפגרים במוסך שלי ניקו את האגזוז ע"י הכהסת לום בזל לתןכו ודפיקות עם פטיש שמתי לב אחרי כמה ימים שיש חור בצד השני של האגזוז , יש מצב שבגלל החור הקטנוע לא סוחב בעליות??? טייפון 97

hofnoan

New member
להיפך

מה שהם עשו זה ניקו לך את האגזוז מהצטברות פיח ולכלוך וכך שחררו אותו וגרמו לו לינסוע יותר טוב. החור באגזוז זה עוד שיטה שניתן לעשות. כך האגזוז פתוח יותר ומשוחרר, אך יש לכך חיסרון שזה עושה יותר רעש. אם הוא לא סוחב כמו מיקודם אולי זה תלוי במשהו אחר שהם עשו. אם תוכל תפרט מה עוד היה בפגישתך במוסך. נ.ב. אתה מתכוון חור עשוי? כלומר עם מקדחה או חור שממש קרעו לך אותו כתוצאה מהמכות?

pelegnet

New member
שכחתי לציין

שאת החור עשו בכיון ההפוך זאת אומרת זה חור לייד הרגל שלי ולא בכיון החור המקורי של האגזוז שפונה לכביש יכול להיות שפה הבעייה? ואב קרעו אותו בגלל מכות נפער חור בגודל של ברזל בניין כזה.

rubin4

New member
לי עשו אותו דבר...

תסתום את החור אצל כול רתך רגיל וזה יסתדר...היה לי את זה

אז למה לא...

עושים חורים בכל האגזוזים? האם אתה עשית חור גם באגזוז שלך?

hofnoan

New member
הסבירו לי במוסך פעם שיש קטנועים

ספציפים שיש איתם בעייה שהם ניסתמים, ואז צריך לעשות להם חור... אבל לא ענקי אלא עם מקדחה, קטן, ובמיקום של החור המקורי (לידו). לא בכל אגזוז צריך לעשות חור. יש המון שיטות לטלפ באגזוזים סתומים. יש לחמם ולתת מכות קלות(!) יש אפשרות לשים איזשהו חומר שמנקה, יש אפשרות לעשות חור או שאפשר בכלל לקנות חדש וזהו... יש למשל את הקימקו הקטנים האלה שחכתי איך קוראים להם.. אלה הממש קטנים של המישלוחים -אז אמרו לי במוסך שיש איתם הכי הרבה בעיות והם ניסתמים כל הזמן אז עושים להם חורים. אם לי היה קטנוע בעייתי מהבחינה הזו לא הייתי עושה. הייתי מנקה אותו עם חומר או קונה חדש. אני לא הייתי רוצה שהוא ירעיש יותר כתוצאה מכך. מקווה שאני יותר ברור הפעם יום טוב:)

pelegnet

New member
תראה!!

הוא לא מרעיש יותר מידי האמת את החור לדעתי עשו ממש בטעות ובגלל חוסר אחריות!! השאלה האם הבריחה לחץ עוזרת או הורסת כי את זה עדין לא הבנתי

Moo Moo

New member
בפרוש כן! ספציפית לא...

אגזוזים במנועי 2 פעימות משחקים תפקיד חשוב בביצועי המנוע. הגזים שנפלטים מהאגזוז יוצרים לחץ ששומר על תערובת דלק-אוויר בתוך הצילינדר. שינוי האגזוז ויצירת חורים בהחלט יכולים להשפיע על אופן פעולת המנוע. אם זה המצב בקטנוע שלך, קשה להגיד דרך הפורום.

גם לי עשו את זה...

מאז הקטנוע "קצת" מרעיש אבל לפחות האגזוז כבר לא מוציא שמן

isrnmn

New member
רשלנות!!!

אני הייתי חוזר ודורש אגזוז חדש! במנוע 2T יש כל הזמן "אספקה" של שמן 2T חצי שרוף לאגזוז אל השמן כל הזמן נדבק הפיח והקטנוע סובל מ"תרשת אגזוזים" שגורמת לסתימת האגזוז ולירידה בביצועי המנוע. התהליך מתחיל בחלק הקרוב למנוע ומתקדם לאט אל מוצא האגזוז שם המקום עם המעבר הצר ביותר באגזוז ולכן רק כאשר זה מגיע למוצא האגזוז מרגישים את הירידה בביצועים כשהולכים עם זה למוסך, כל מה שהם עושים זה לנקות את מוצא האגזוז, כלומר רק את 2 הס"מ האחרונים שלו, כך שהבעיה תחזור תוך זמן קצר, כלומר, משלמים כסף על טיפול שאפשר לעשות לבד כדי לקבל פיתרון זמני ועל הדרך הם עוד גורמים נזקים! לפני 15 שנה כשהיה לי TS הייתי מפרק את האגזוז ושם אותו במדורה והשומנים היו נישרפים, אחר כך הייתי קצת דופר עליו כדי ששכבת הפיח היבשה והקשה תתפורר והיו נופלות חתיכות פיח, החסרונות של השיטה: 1. זה הורס את הצביעה של האגזוז וציפויי ניקל, אם ישנם. 2. בטוח שרוב הפיח לא מסולק בשיטה זאת. 3. לא שמעתי על מיקרים שזה קרה אבל האגזוז עלול להתעוות. 4. אם אתם כן עושים את זה, אל תשכחו לפרק כל מגן חום או קישוט אחר שמחובר לאגזוז. שיטה אחרת, פטנט שלי שיישמתי כבר על שני קטנועים: 1. מפרקים את האגזוז 2. מאלתרים פקק שיסתום היטב את הפתח הקרוב למנוע 3. משעינים אותו על משהו כך שיעמוד עם הצד עם הפקק כלפי מטה 4. ממלאים את האגזוז בחומר מפרק שומנים כמו מנקה תנורים, או מפרק שומנים תעשייתי (יותר טוב) מלא עד הסוף שהחומר כמעט ישפך 5. ממתינים 2-3 שעות שהחומר יפעל בצורה מיטבית 6. מוציאים את הפקק ועושים לאגזוז שטיפה (חוקן) בעזרת צינור עם מים בלחץ (ורואים את כל השומנים והפיח יוצאים) 7. מעמידים את האגזוז לייבוש (עם המוצא כלפי מטה) רק כמה דקות, לא חייבים להגיע לייבוש מלא, תוך כדי עבודה האגזוז יתחמם ויתייבש. 8. מרכיבים את האגזוז ונוסעים בראש שקט לעוד כמה שנים

hofnoan

New member
צודק!!

לגבי השיטה של הניקוי עם חומר ידעתי שיש אותה עכשיו גם אני יודע איך עושים! תודה!

OK

עכשיו אני הרבה יותר חכם

../images/Emo53.gif

כמה שאלות: 1. אני מבין שאתה ממליץ על שיטת מסיר השומנים מאשר על שיטת ה"שריפה"? 2. כמה ליטר של מסיר שומנים אני צריך להכין (בערך) עבור התהליך הזה? 3. היכן ניתן לקנות מסיר שומנים כזה?

מסיר שומנים

יש את מנקי התנורים הרגילים, ובתוכם כמובן- סנט מוריץ. משהו חזק יותר יהיה פשוט סודה קאוסטית, זה מסוכן לאללה, ושלא תחשוב אפילו על לערבב אותה עם כלום, אבל אני הייתי עובד איתה להסרת שומנים קשים וזה חזק ביותר. אבל דיר בלאק-תשתמש בכל מיגון אפשרי-כפפות מסיכה ומשקפיים, זה מסוכן מאוד! ושלא תחשוב אפילו על לערבב אחד מהחומרים האלו עם חומר אחר-זה נפיץ במקרים מסוימים

עידכונים מהשטח...

מכירים את המשפט "אם זה עובד אל תיגע..." אז היום למדתי את זה על בשרי... אחרי שהשתכנעתי שהחורים שעשו לי באגזוז לא הכרחיים ושיש שיטה טוב לנקות את האגזוז, החלטתי ללכת על זה. בבוקר שמתי פעמיים להום סנטר וחיפשתי מסיר שומנים, לא מצאתי אבל במקום זה מצאתי חומצת מלח, לקחתי את החומצה בריכוז הכי גבוה 30% בכמות של 4 ליטר (שיהיה...) אחר כך החלטתי שבגלל שאני הולך לנקות את האגזוז, החורים כבר לא רלוונטים ואפשר לסתום אותם, בדרך הביתה עברתי באזור המוסכים וביקשתי מאיזה מוסכניק שירתח לי את החורים שמח וטוב לב אני עולה על הקטנוע מניע ו... הקטנוע מסרב לזוז (מוציא מלא עשן אבל בקושי זז מילמטר) אחרי אינספור ניסיונות הרמתי טלפון לגרר וגררתי אותו הביתה להמשך טיפול בבית (אחרי שנרגעתי קצת מהעצבים) פרקתי את האגזוז ושפכתי לתוכו (בזהירות!) את החומצה המלחית (בערך 2 ליטר) ...מבעבע בטרוף. בנתיים המשכתי לעבודה (בית קפה) והשגתי עוד 2 ליטר של מסיר שומנים "תיקני", כשחזרתי שפכתי את החומצה המלחית ובמקומה נתתי למסיר השומנים לעבוד למשך כל הלילה... דו"ח נזקים עד עכשיו: חומצה מלחית 4 ליטר - 34 שקלים ריתוך חורים באגזוז - 20 שקלים גרר - 80 שקלים הרבה זיעה והרבה עצבים עידכונים בבוקר
אחלו לי בהצלחה... לילה טוב

עידכונים מהשטח II

אז אחרי הסאגה המתמשכת היום אחרי שחיברתי בחזרה את האגזוז ה"נקי" עשיתי כיבת ניסיון, במהלכה הקטנוע קצת קירטע לא היה כתמול שילשום והמשכתי היו גם כמה פעמים שהמנוע "נחנק" ונכבה (הפתרון ההולם שמצאתי, כמה דפיקות עם חפץ קהה על האגזוז) המשכתי לעיסוקי היום... באמצע הדרך חזרה הביתה (500 מטר בערך...) באמצע העליה הקטנוע נחנק סופית וסרב להמשיך (אני הגררתי אותו בשארית כוחותי הביתה
) החלטתי סופית להחזיר את המצב לקדמותו , לקחתי מקדחה ואחרי עבודה של שעה חורים חזרו למקומם. ושוב נסכם: "אם זה עובד אל תיגע..." -THE END-

למעלה