אבל אין בזה שום היגיון
אנחנו אוכלים בריא יותר, לא בגלל ההימנעות מגלוטן, אלא בגלל תוצאות לוואי של הימנעות מגלוטן במדינה שלא ערוכה לאנשים שזקוקים לתזונה כזאת. אנחנו מבשלים הרבה מזון בבית מחומרים טריים, כי זו הדרך היחידה לדעת בדיוק מה יש בו ושלא השתרבב גלוטן - לא מתוך איזה חיפוש אחר בריאות יתר. אם היה לנו את כל המזון שאנחנו רק צריכים זמים ללא גלוטן עם כיתוב ברור והקפדות מחמירות, היינו כמו כל אחד אחר. כלומר - מי שרוצה לאכול בריא היה הולך על אופציות בריאות ומבשל בבית, ומי שלא, לא. להגיד שהלחם שלנו יותר בריא? שהקמחים שלנו יותר בריאים מקמח חיטה? במקרה הזה אני פשוט חושבת שזה לא נכון. לקמחים שלנו יש אינדקס גליקמי נמוך מאוד, פחות סיבים תזונתיים, במקרים רבים אפילו פחות ויטמינים ומינרלים (בהשוואה לקמח חיטה מלא). צריך להוסיף להם סיבים תזונתיים באופן חיצוני ועדיין האינדקס הגליקמי שלהם יהיה גבוה יותר ברוב המקרים. חלק מהם הם עם ערך תזונתי באמת די נמוך (קורנפלור, קמח תירס, קמח תפוחי אדמה - עמילנים טהורים ותו לא). אני לא רואה שום סיבה בריאותית להימנע מגלוטן, אלא אם מישהו ממש זקוק להגבלה חיצונית כדי להצליח להתרחק מאוכל מעובד שהוא לא מצליח להימנע ממנו בדרך הרגילה של להשאיר אותו על המדף בסופר. מי שרואה שאתה אוכל בריא יותר מחוץ לבית, יכול לעשות בדיוק אותו דבר. ההבדל הוא שלנו אין ברירה ולו יש... לא ברור לי למה צריך להחליט להימנע מגלוטן בשביל לבחור לא לקנות אוכל לא בריא.