עשוי להכיל גלוטן

• פותח הנושא ngong
  • פורסם בתאריך

ngong

New member
עשוי להכיל גלוטן

בבלוג העוסק בנושאי צרכנות, רשמתי הבוקר על הכתובית שמופיעה על חומוס אחלה "עשוי להכיל גלוטן". מה בדיוק אתם עושים כשאתם רואים אזהרה כזאת. אותי מעניין למה כותבים עשוי ולא מכיל.

תעיין קצת בפורום

תעשה חיפוש על עלית ושטראוס ותבין. על קצת המזלג, אחרי הסיפור של פסח, אז התגלה גלוטן במה שלא אמור להיות, הם הוסיפו כיתוב לכל המוצרים שלהם ש"עשוי להכיל גלוטן". סוג של כסת"ח שעבורינו הוא קצת מעיק כי גם אם זה כסת"ח, רובנו מעדיפים שלא לקחת את הסיכון שיש גלוטן.

solnoshka

New member
הפתרון הטוב ביותר הוא

לאכול חומוס צבר שאינו מכיל גלוטן... בתאבון :)

solnoshka

New member
רשום עשוי להכיל

ככל הנראה מהסיבה שהסביבה בה מכינים את החומוס מכילה גלוטן, כלומר, פס הייצור אינו נקי מגלוטן ב 100%.

Martinu

New member
אחלה חומוס

ביום אחד, בלי להצהיר על כל שינוי במרכיבים, בלי להחליף את בית החרושת החליטו בעלית-שטראוס להוסיף "עשוי להכיל גלוטן" על מוצרי החומוס שלהם. ברור שהמרכיבים לא השתנו. אין גלוטן בפס הייצור. אף אחד לא מוסיף קמח לחומוס - מבין גדול בחומוס הסביר לי פעם שזה מקלקל את המוצר במהירות. פשוט, עלית החליטו לשים עלינו Xין גדול, לוותר על קהל הצליאק באופן סופי - וזהו. למה? ברור, בגלל התביעה המגוחכת נגדם. בגלל שהם לא מוכנים להתמודד עם תהיעות כאלה בעתיד. נראה לי שאת הנעשה אין להשיב, וברור לי שחברות אחרות יצטרפו לחרם עלינו. חבל.

נילוס11

New member
העיקר שיש תחליף

אז לא נאכל חומוס אחלה,אלה נקנה את "צבר" שהוא גם שייך לאוסם. וגם נעודד את המשפחה והחברים להעדיף תמיד לאכול את החומוס ובכלל את כל המוצרים שכן מותר לנו לאכול פשוט לנגן להם שזה בריא יותר כי מה שלא מכיל גלוטן בריא גם למי שכן מותר לו לאכול. בתאבון.

נילוס11

New member
בתקופה האחרונה

אחדים מאלה שכן אוכלים גלוטן טועמים את הלחם שאני אופה למשל ומבקשים את המתכון,רואים שאני אוכל בריא יותר ולא מטוגן גם מחוץ לבית בבית הקפה או במסעדה ומבינים שאנחנו אוכלים אולי בריא יותר לכן הכוונה היתה שגם אלה שמותר להם,לעיתים מבינים שהקמח שאנחנו אוכלים הוא אולי יותר בריא מהקמח הרגיל. למשל בת דודה שלי עברה לאכול לטגן ולאפות בלי הקמח הרגיל אלה עם קמח אורז,תירס,סויה או תפוחי אדמה. כי היום גם היא מחפשת אוכל בריא יותר,ואין לה בעיית גלוטן.

אבל אין בזה שום היגיון

אנחנו אוכלים בריא יותר, לא בגלל ההימנעות מגלוטן, אלא בגלל תוצאות לוואי של הימנעות מגלוטן במדינה שלא ערוכה לאנשים שזקוקים לתזונה כזאת. אנחנו מבשלים הרבה מזון בבית מחומרים טריים, כי זו הדרך היחידה לדעת בדיוק מה יש בו ושלא השתרבב גלוטן - לא מתוך איזה חיפוש אחר בריאות יתר. אם היה לנו את כל המזון שאנחנו רק צריכים זמים ללא גלוטן עם כיתוב ברור והקפדות מחמירות, היינו כמו כל אחד אחר. כלומר - מי שרוצה לאכול בריא היה הולך על אופציות בריאות ומבשל בבית, ומי שלא, לא. להגיד שהלחם שלנו יותר בריא? שהקמחים שלנו יותר בריאים מקמח חיטה? במקרה הזה אני פשוט חושבת שזה לא נכון. לקמחים שלנו יש אינדקס גליקמי נמוך מאוד, פחות סיבים תזונתיים, במקרים רבים אפילו פחות ויטמינים ומינרלים (בהשוואה לקמח חיטה מלא). צריך להוסיף להם סיבים תזונתיים באופן חיצוני ועדיין האינדקס הגליקמי שלהם יהיה גבוה יותר ברוב המקרים. חלק מהם הם עם ערך תזונתי באמת די נמוך (קורנפלור, קמח תירס, קמח תפוחי אדמה - עמילנים טהורים ותו לא). אני לא רואה שום סיבה בריאותית להימנע מגלוטן, אלא אם מישהו ממש זקוק להגבלה חיצונית כדי להצליח להתרחק מאוכל מעובד שהוא לא מצליח להימנע ממנו בדרך הרגילה של להשאיר אותו על המדף בסופר. מי שרואה שאתה אוכל בריא יותר מחוץ לבית, יכול לעשות בדיוק אותו דבר. ההבדל הוא שלנו אין ברירה ולו יש... לא ברור לי למה צריך להחליט להימנע מגלוטן בשביל לבחור לא לקנות אוכל לא בריא.

נילוס11

New member
לא באתי להתווכח ולבדוק בצציות

כל אחד אוכל ושיאכל מה שהוא אוהב וחושב שזה בריא לו וטעים .

oj12

New member
קשה לי להבין את חברי למחלה

המצב לפני פסח האחרון היה שעלית רשמה "לא מכיל גלוטן" על מוצר שעוי היה להכין גלוטן (כפי שהתגלה בבדיקות שעשו בחברת glutenno לחטיפים שיצרו בקו הכשר לפסח וכתוצאה מכך לעלית היו האומץ והאינטגריות להודיע לכולם על הממצא). שום דבר לא קרה בפסי היצור, רק שעכשיו רושמים את המצב לאישורו. כך גם עם פרכיות האורז: גם קודם המוצר היה עשוי להכין גלוטן, אך לא טרחו להודיע לנו. עכשיו הם מודיעים, וכל אלחד יעשה את שיקוליו ויחליט. מה שבאמת מפריע זה שהם לא מנקים את פסי היצור ו/או מקפידים שהמוצר לא יכיל גלוטן. וזה לא הזתנה. מה שכן השתנה שעכשיו הם מודיעים על כך. ואם זה מאד מפריע, כך טוש ותמחוק ותאכל.

נועית7

New member
ואם זה כן ישתנה פתאום?

הרי הם מבחינתם כבר מכוסים, ולכן גם אם כן יתערבב להם בטעות קצת קמח רגיל הם לא יטרחו להודיע. זו הבעיה שאי אפשר לחלוטין להתעלם מאזהרה שכזו.

Martinu

New member
עלית והגלוטן

עד לפסח האחרון, עלית היתה מפרסמת רשימת מוצרים שהם מבחינתה נטולי גלוטן, והרשימה היתה חלק מהמדריך למוצרים ללא גלוטן שהעמותה נוהגת להוציא ולעדכן. עכשיו - קאפוט. כל המוצרים שקודם ברור היה שהם נטולי גלוטן - "עשויים להכיל". כפי שכתבתי למעלה, החומוס, באופן בסיסי, אינו מכיל גלוטן, וקשה לי לראות איפה בקו הייצור של "אחלה" יש גלוטן. בטחינה? בחצילים? בפלפל החריף? אבל עלית החליטו, על מוצר זהה, שהוצהר קודם כנטול - להפוך ל"עשוי". זה לא שקודם היה ולא הודיעו ועכשיו מודיעים. קודם לא היה והודיעו שכך, ועכשיו עדיין (כנראה) אין ומודיעים שאולי יש. עלית עשו "שוברים את הכלים" איתנו. ומישהו שחושב שזה לא בגלל התביעה המטופשת - שיסביר לי מה פתאום. יש תחליפים, נכון. אבל השוקולד המריר 70% של עלית הרבה, הרבה יותר טוב מהשוקולד המצ'וקמק משהו של כרמית (45%).

למעלה