אז ככה (תשובה גם לאלון)
ה-נושא שלגביו הלכתי לטיפול היה נושא הזוגיות. לא באתי הכי אופטימי לגבי זה אבל אמרתי שאנסה.

פסיכולוגית שהיא גם מאמנת זוגיות: ההרגשה הייתה שהיא לא מבינה את המקום שבו אני נמצא, מה קורה לי מול הבחורות שאני פוגש וכל פעם התעסקנו בזו שיצאתי איתה אתמול ולא הצליח.

הלכתי לטיפול ב NLP: ניסתה כל מני שיטות שלא ממש עזרו או קידמו. מהר מאוד הגענו לנקודה שבה הרגשתי שהיא לא מבינה את המקום שבו אני נמצא, נתנה לי תשובות שנשמעו כמו מנטרה קבועה או כאלה שהיה לי ברור בראש אבל בפועל, לא ידעתי איך ליישם. אני לא זוכר מה היה במפגש האחרון אבל זה היה משהו בסגנון שאין לה מה להמשיך איתי. לא זוכר את הסיבה, אם הייתה כזו, שהיא נתנה לי.

הלכתי למטפלת NLP אחרת, שנחשבת לבכירה בתחום: היה נחמד, שוב אותן שיטות אבל שוב כאלה שלא הבנתי מה רוצים ממני ומה הקשר וזה כמובן לא קידם אותי לשום מקום. הרגשתי שאני מגיע, עובר משהו, משלם כסף וחוזר הבייתה בלי שבאמת היה שינוי כלשהו.

הלכתי למאמנת למציאת זוגיות: דווקא אז התחלתי לצאת עם האקסית האחרונה שלי. זה רק חיזק לי את זה שטיפול לא רלוונטי כי הנה, לא השתנה כלום (היינו רק אחרי 2 מפגשים), לא שיניתי דבר והנה מצאתי בת זוג (אחרי תקופה ארוכה שלא מצאתי). זה הפך למפגשים על הזוגיות, כשהיה קצת קשה עד שלבסוף נפרדנו (אני והאקסית). הכימיה עם המאמנת הייתה מאוד טובה אבל בדיעבד הבנתי שזה היה בגלל שחשבנו בצורה מאוד דומה אבל אז גם הבנתי שזה לא פעל לטובתי כי תמיד הייתי "צודק" אצלה.

הלכתי לעוד מישהי שאיתה זה היה פשוט זוועת עולם, הרגשתי שהיא יותר לומדת ממני מאשר מאמנת אותי, זה נגמר ברע. מלכתחילה האינטואיציות שלי היו נגד אבל אין לי מושג למה התחלתי ללכת אליה, אז נשים אותה בצד. יש מספיק אחרים כמו שאתם רואים

הלכתי לפגישת מיקוד אצל מאמן: הייתה פגישה אחת שבסופה הוא אמר לי על מה נתמקד באימון אבל לא התחברתי לזה וגם הכרתי את ה"קונספט" שהוא דיבר עליו (שינוי האמונה/אמונות) ולכן לא הלכתי מעבר למפגש המיקוד.

הלכתי למאמנת זוגיות והסברתי לה את המקום שבו הייתי בטיפולים הקודמים ואפילו דיברנו על תיאום ציפיות לגבי זה ואמרתי לה שאני "בעייתי" ואיך "לטפל" בי במקרה הזה אבל לבסוף קרה איתה אותו דבר. התחיל טוב אבל עבר לסוג של התנצחויות, שוב הרגשתי שהיא לא מבינה אותי ושאנחנו מדברים בשפות שונות עד שהיא אמרה שאין טעם להמשיך.

אולי היו עוד אבל אלה העיקריים.

עכשיו לחלק שלי: אני מאוד שכלתני, אני יודע שאני בעייתי בטיפול ומשתדל לומר זאת בהתחלה אבל כנראה שכל מטפל חושב שאיתו זה יהיה אחרת ואז כשאני מתחיל להסביר את המקום שלי, אני מרגיש שהם לא מבינים אותי ושאני לא מצליח להעביר את המסר ושאנחנו רודפים אחרי הזנב של עצמי עד שזה מתפוצץ. לאחרונה קרו דברים נוספים שהגדישו את הסאה וממש חשוב לי לדבר עם מישהו עליהם. אולי עצם הדיבור יעזור אולי ארצה שגם יעלו נקודות מחשבה ופתרונות, אני לא באמת יודע, אני לא מטפל. כרגע זה כבר מעבר לזוגיות אלא לחברויות וזוגיות (לאו דווקא רומנטית) באופן כללי.

נכון, בבעיות בריאותיות המצב קל יותר (מבחינתי) אבל זה לא המקרה אצלי. יותר מזה, בבריאות אני רואה את הדברים בצורה מאוד חדה, בדיוק כמו שתיארת אבל במקרה שלי, שבו מעורבים עוד אנשים אחרים או בת זוג, יש בעיה כי זה לא רק אני מול עצמי אלא יש עוד גורם נעלם שאני לא יודע מי הוא ומה הוא ויותר מזה, הוא משתנה כל פעם (במקרה של דייטים).