עשה זאת בעצמך

רזמטז

New member
עשה זאת בעצמך

שלום לכולם,פעם ראשונה שלי פה ורציתי לדעת איפה אפשר ללמוד על הכנת ערק ביתי ולקנות ציוד? אני שואל בגלל שאני משוכנע שאין על ערק אוזו וודקה תוצרת בית ודרך אגב,לא שזה משנה לי,האם יצור ביתי חוקי בארץ?

siete

New member
לא

לא חוקי בארץ. אני לא מכירה מדינה אחת בעולם שזה חוקי בה (תקנו אותי אם אני טועה). זה מסוכן מאד. תזהר על העיניים. תזהר לא תמות. ובכל מקרה, תבדוק את התוצרת שלך במעבדה. למה אתה משוכנע שאין על ערק אוזו וודקה תוצרת בית?

רזמטז

New member
תוצרת בית

לאחר אין ספור טעימות אני משוכנע שמשקה ביתי כגון ערק ואוזו עולים באיכותם וטעמם על משקאות מסחריים!!! וזאת ממספר סיבות:חומרים יותר איכותיים,אופן הזיקוק האישי,והכמות הקטנה(כדוגמת הרסר:בישול לגדוד=זבל לעומת בישול לקצינים=איכות) וכמובן צריך לדעת להכין אותם ויותר קשה להשיג אותם,כי האנשים שמיצרים אותם שומרים על תהליך הייצור כמו סוד צבאי!

bujored

New member
פעם חבר שלי זיקק אלכוהול במעבדה..

אומנם נוצר תזקיק אבל לאחר השתיה ממנו קיבלתי כאב ראש רצחני!! זה לא צחוק :)

siete

New member
חשבתי לעשות ניתוח ליזר...

להסרת משקפיים עם הליזר שיש לי פה במעבדה, הוא דיי טוב, ואני נותנת לו טיפול ממש אישי. רוצה להתנדב להיות המטופל הראשון? אמנם אין לי רשיון לעסוק ברפואה, אבל קראתי המון באינטרנט! למה לך ללכת לרופא שכבר עשה אלפים כאלה? זה סתם מיסחרי ולא שירות אישי... נ.ב. אם טעמת ערק/אוזו ביתי ולא מתת, למה אתה לא מבקש עזרה ממי שהכין אותם?!

D r a m b u i e

New member
תן לי לגלות לך סוד

גם הבישול לקצינים לא מי יודע מה... ערק הוא פשוט מדי, וזול מדי בלאו הכי, בשביל שיהיה שווה לעשות בבית לדעתי...

רזמטז

New member
אחלה פורום יש לכם פה

חשבתי שאפשר לקבל פה עזרה כנראה שטעיתי אני גם אוהב אנשים שנותנים דעה בלי שמץ של מושג(איך אתם חושבים שמשקאות הומצאו אם לא דרך אנשים פרטיים???)באיכות! ואם ערק הוא משקה פשוט אז מה עם דרמבוי?הרי המשקה הומצא כתרופה לשיעול וגרון כואב!!!

D r a m b u i e

New member
קיבלת את כל העזרה שבעולם

אנשים הסבירו לך על הבעייתיות בזיקוק אלכוהול, ועל הסיבות בגללן לא ממש כדאי לעשות ערק בבית. תבין, ערק זה משקה פשוט, נורא פשוט וגם זול. הערק הכי טוב שיש לא עולה למיטב ידיעתי יותר מכמה עשרות שקלים. ברור שעושים גם ערק בבית, אני בטוח שאתה יכול למצוא אנשים, חברי הפורום פה מן הסתם לא עושים. תבקש מתכונים לליקרים ביתיים ומיד יקפצו עליך מלא חברי פורום שישמחו לעזור לך. אבל ערק? מה לעשות, כנראה שלא.

MidNight Flame

New member
כמה עשרות?

16-17 שקל לבקבוק ארק טוב! יש מיובא ב35 אבל לאחר השוואה הגעתי למסקנה שהוא לא משו אני בכלל מעדיף ראקי

siete

New member
אז לך למקום אחר

למה אתה מצפה שיעזרו לך? לא כולם רוצים להיות שותפים לדבר עבירה. וזה שאנשים המציאו את האלכוהול, זה לא אומר שלא היו כמה שמתו בדרך... בתקופת השפל דיי הרבה אנשים מתו בנסיונות לזקק אלכוהול. דרמבוי הוא ליקר. אם אתה רוצה להכין דרמבויי בייתי, כל שעליך לעשות הוא להשרות עשבים שונים בווסקי סקוטי. יש כמה מתכונים על הרשת כדי ליצור משהו דומה. אלא אם כן אתה מטומטם מספיק ורוצה לייצר ווסקי בבית...

רזמטז

New member
1234

1.ברור שזיקוק זה דבר מסובך ולכן צריך לדעת מה עושים ואיך ומכאן עצם השאלה שלי 2.יש הרבה משקאות,חלקם פשוטים וזולים וחלקם לא,אבל זה לא אומר כלום לגבי טעמם ורק מי שניסה ערק ביתי ידע על מה אני מדבר,פשוט כוסית של אושר טהור,נסו ותדעו! 3.לגבי החוק,בתקופת היובש לא השפל,האלכוהול היה בלתי חוקי,אז אם ניתן לממשלות לקבוע מה אסור ומה לא לא נגיע רחוק!החיים קצרים מדי!!! 4.אין לי זמן לחכות שוויסקי יתיישן,ובשביל להכין דרמבוי צריך להוסיף דבש לא עשבים(תדייקי בפרטים)

D r a m b u i e

New member
נראה לי שזחלאווי

עולה יותר משבע עשרה שקל... צריך גם דבש וגם עשבים, לא צריך להתרגש. מה שאנחנו אומרים בגדול זה ששמחים פה לעזור, מה לעשות והבקשה שלך לא ממש לעניין, ואני לא חושב שיש פה מישהו (ובצדק) שמתעסק בזיקוק ביתי. נסה, תצליח, ואני בטוח שנשמח לשמוע מה יצא לך שם.

רזמטז

New member
זחלאווי זה ערק נחמד

אבל יש טובים יותר ולא בהכרח על בסיס אניס לא הבנתי מה לא בסדר בשאלה שלי,אם אין אף אחד שיודע אז זה עדיין בסדר,אין הרבה אנשים שמתעסקים בזיקוק ביתי ולכן חיפשתי מידע!! ולידעתי משקאות ביתיים עדיין עולים באיכותם על משקאות מסחריים(בירה,וכהילים)

MidNight Flame

New member
ארק ולא על בסיס אניס?!

לעוד מישו יש בעיה עם המשפט הזה? ז"א, ראיתי ארק נעשה מפירות למיניהם אבל תמיד הנחתי שלארק יש טעם של אניס - טעיתי?

D r a m b u i e

New member
ארק זה משקה על בסיס

אניס. הוא גם נותן את מירב הטעם בערק, או אפילו את כולו. אני לא חושב שיש כזה דבר ערק לא על בסיס אניס...

marsala

New member
רזמטז

זיקוק ביתי יהרוג אותך בסבירות של אחד לחמש ויעוור אותך בסבירות של אחד לשלוש ,עדיין מעוניין?? M

itayuri

New member
ארק

הוא לא על בסיס אניס למיטב ידיעתי האניס מושרה בו (כמו בפסטיס , ראקי ואוזו) אחרי הזיקוק . ככלל תהליך זיקוק בדרך כלל מעלים את הטעמים המקוריים של הפרי. בקשר לזיקוק ביתי , מניסיון לא שווה את המאמץ שבבניית מזקקה , התססה , זיקוק (תהליך איטי נורא) ובדיקת התוצר במעבדה . איתי

D r a m b u i e

New member
סבבה, אף אחד לא אמר

שמזקקים אניס. אבל אניס הוא הדבר הבסיסי ביותר בערק, תוציא אותו מהערק ומה תקבל?

רזמטז

New member
מומחים גדולים יש פה

קודם כל יש ערק על בסיס כל מיני פירות שנית,ביוון כל בית קפה מוכר ערק ביתי,והיוונים חיים כבר הרבה זמן לא??? וגם הראיה שלהם בסדר ודבר אחרון תודה על כל העצות והעזרה=(%^&^&$%#%)!!!

למעלה