עשה ואל תעשה?

• פותח הנושא WTR
  • פורסם בתאריך

WTR

New member
עשה ואל תעשה?

שלום יש לי מחשב נייד כבר בערך 3 שנים אז השאלה באה בדיליי רציני
רציתי לדעת האם יש דברים שכדאי/אסור לעשות עם המחשב, כדי להאריך את חייו לדוגמא אם יש מקום שלא כדאי להניח אותו עליו, עד כמה ניתן להעמיס עליו, האם יש בדיקות שכדאי לבצע למחשב כל כמה זמן? דברים לגבי הפחתת קרינה שכדאי לדעת? כל דבר אחר שחשוב לדעת ותרצו להוסיף... ושאלות ספציפיות: 1. המחשב שלי דלוק לפחות 24 שעות רצוף אבל לא יותר מ-48 שעות שמתי לב שלפעמים המחשב ממש רותח כמה זמן הוא יכול להשאר דלוק רצוף? והאם כדאי ממש לכבות את המחשב או שניתן להסתפק ב-Hibernate או Suspend? 2. המחשב נמצא על שולחן שבשעות מסויימות ביום מוקרנת אליו הרבה שמש. האם יש איזשהו מגן שמש שאפשר לשים על המחשב? תודה וערב נעים לכולם

bar666xp

New member
בגדול הוא יכול לעבוד 24/7...

כנס לקישורי/מדריכי... הפורום אני מאמין שלכל אילו+- יש שם תשובות... לגבי שמש... סגור את הLID וכסה במשהו {זהירות לא לחסום את פיתחי האיוורור}. לגבי טמפ' גבוהות... רצוי לבדוק וירוסים ורוגלות.. לשקול אפילו פירמוט/איחזור {לאחר גיבוי מסמכים} והתקנת התוכנות מחדש.. סביר שכדאי לחדש/להחליף סוללה אם הוא אמור לשמש כיעודו {נייד}... מומלץ גם לאתחל את המחשב אחת לשלושה ימים+- {RESTART}.

WTR

New member
תודה על התשובה ../images/Emo140.gif

ראיתי פה כמה שכתבו שאפשר להוריד את המסך ולתלות... זה אפשרי בכל מחשב נייד? יש לי במחשב הנייד צורב רגיל שקורא DVD אבל לא צורב DVD. הטכנאי מחשבים שלנו אמר שזה סיפור להחליף, מאוד מאוד יקר. זה נכון? הוא גם אמר שאי אפשר להחליף כרטיס מסך. ועוד שאלה, איך אפשר לנקות את המסך והמקלדת מאבק בלי לפגוע במחשב? תודה רבה

WTR

New member
ועוד שאלה (מצטערת../images/Emo9.gif)

ראיתי שכתבת בנוגע לחיי סוללה "סוללה טעונה לאורך זמן על 100% נשחקת מהר יותר מסוללה במצב אחסנה {=מנותקת מהמחשב טעונה ל30-50%}." מה נחשב "אורך זמן"? וכמה זמן רצוי שתהיה במצב אחסנה?

bar666xp

New member
ניקיון יש ערכות יעודיות בעליות של כ40-50ש"ח..

אאל"ט במחירים... נוזל למסכי LCD ומטליות לא שורטות.. מברשת למקלדת וכדומה... אישית משתמש בערכה כזו ובנוסף מברשת צבע {חדשה שלא צבעה כלום בחייה} כדי להגיע למקומות כמו המרווח בין הLID למחשב {בין הצג לחלק התחתון} ועומק במקלדת וכו'... יש שאפילו שואבים את המקלדת כדי להוציא פרורים וכדומה {אישית פעם ב... מפרק אותה בנייד שלי זה מעוד קל לפירוק והרכבה}. יש כמה וכמה דברים שצריך לקחת בחשבון ומשום מה מדלגים על קח בקריאתו... 1. עבודה ללא סוללה וללא UPS = סיכון גבוה במקרה של אובדן מתח {הפסקת חשמל}. 2. סוללה לא תחזיק בכל מקרה יותר מ3-5 שנים מהיום יצור שלה. לדוגמה... לאורך זמן זה לא יום יומיים או שבוע... אישית רק אם ידעתי מראש כי המחשב הולך להישאר כמו שהוא {מחובר לחשמל לצורך הורדה ארוכה מהאינטרנט וכדומה} או בקיצור מעל חודש הוצאתי את הסוללה למצב אחסנה... בעיקרון במקרה של סוללה במצב אחסנה צריך אחת לכחצי שנה עד שנה לעשות בה מחזור טעינה.. איך לדעת/להעריך... מטעינים ל30% משאירים במצב אחסנה חודש מחברים ובודקים כמה אחוז יש בה.. סביר שהיא תעבד עד 2% אם עבדה יותר מ5% כניראה יש בסוללה גם בעיה של פריקה עצמית גבוה אבל זה לא ממש קשור כרגע... חזרה לעיניין אסור לסוללה לרדת מתחת ל2%-3% היא עשויה לא להיטען חזרה לכן אם היא איבדה 2% ופחות 30% מספיק לחצי שנה עד 5% עדיף להטעין ל50% כי 6*5=30 כלומר בחצי שנה היא עשויה להגיע מתחת ל3% העיניין הוא שיש כמו שכתבתי שם עוד כמה גורמים משפיעים כמו חום וכדומה ולכן זה קשה מעוד לומר לך X+Y=Z כי יש יותר מדי גורמים שהם רחוקים מלהיות אחידים... לסיכום הנושא, צריך תמיד להעשות בשיקול דעת.

למעלה