עשב חיטה

עשב חיטה

אני לא מבינה בכלל בגינון ואני רוצה להתחיל לשתות עשב חיטה ביתי אפשר לשתול עשב חיטה בעציץ (בשביל לשים בחדר)? איך בעצם ניהיה עשב חיטה? שותלי את גרעיני החיטה שמוצאים מהחיטה? ויש כמה סוגי חיטה? תוך כמה זמן הזרעי חיטה הופכים לעשב? ואם לא שאלתי עוד שאלות אני אשמח אם תוכלו לענות לי בכל אופן מי שגידל כבר עשב חיטה לשימוש ביתי.. תודה :)

Rebeccan

New member
עשב חיטה

צריך לגדל את הזרעים לגודל שאפשר לגזור ולהכין מיץ הרעיון הוא לגדל לא באדמה, אלא על מים - ולקבל גידול "נקי" בתחילה צריך להנביט בחצי אור / חצי חושך, ואח"כ להעביר לגידול באור - כדי לקבל עלים ירוקים. לפני כשבוע הביאה הלינקה שיטת גידול לנבטים של חילבה, זו התחלה טובה גם לנבט חיטה פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

איזו מהירות!!!

להנביט על מיים זה אומר לקחת את הזרעי חיטה לשים אותם אפילו בקערה גדולה עם מיים? חצי אור\ חצי חושך זה לא מובן לי.. לשים אותם בחדר 12 שעות בחושך ו12 שעות אור? אחרי כמה זמן להעביר אותם לגידול באור? (24 שעות אור בחדר?) אז לבקש נבט חיטה מסוג פרינצסה? פעמיים מיים באיזה כמות וזה ליום? זה תארליך ארוך עד שהזרעים גודלים לגודל הרצוי? ותוכל להביא לי קישור לשיטת גידול נבטים של הלינקה זה יהיה טוב.. תודה והמון שאלות כי באמת אין לי מושג!!

Rebeccan

New member
אהבתי "נבט חיטה מסוג פרינצסה" ../images/Emo23.gif

OK - כמו שכתבה הפייה - לקנות חיטה בחנות התבלינים והקטניות או שקית בדוכן בסופר לשטוף היטב, להניח בקערה עם מים חמימים, לשטוף ולהחליף מים מדי 3-4 שעות. זה ייקח 12-16 שעות, ורואים שהזרעים תפחו. אח"כ להעביר למסננת ולהשאיר במקום בו אין יותר מדי אור - כלומר על השיש, למשל או במקום לא מואר במטבח למשל. צריך לשטוף ולהרטיב את הזרעים הנובטים - מדי 4-6 שעות, עד שיתחילו להצמיח שורשים ועלה ראשון. אחרי שהגיעו לאורך 3-4 ס"מ, אפשר להניח את המסננת על גבי כלי עם מים (2 קומות - קומה אחת מסננת ותחתית עם מים) ופשוט להניח לנבטים לצמוח עד לגודל הרצוי. בתוך 10-12 ימים לדעתי יש לך נבטים מספיק ארוכים לשימוש. וכמו שכתבה פייה - לגזור לשימוש ולהשאיר את היתרה לפעם הבאה. אם משתמשים באופן רציף - כדאי להכין מגשית כל שבוע - תלוי בכמות הרצויה
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

הלינקה

New member
אני מגדלת עשב חיטה בתוך 2 עדניות

כשבאחת יש עשב מוכן לשימוש, בשניה נזרעים זרעים חדשים.

Michelle1

New member
איך מכינים מיץ?

סליחה על הבורות, אבל המתחיל במצווה... אשמח לדעת איך בדיוק מכינים את המיץ.

Rebeccan

New member
יש מכונה מיוחדת

(ראיתי בטלויזיה מכונה כזו) ולדעתי יש אפשרות גם במכונה להכנת מיץ גזר (אבל אולי כדאי לשאול את הלינקה או את פיטר פן) פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

bel011

New member
אכן, יש לקנות מכונה מיוחדת לשם כך

ויש גם מי שמביא אותה לארץ

bel011

New member
למה בריא לחניכיים? הרי אין כאן

הרבה לעיסה לא? והטעם ...ממש לא משהו

אני גידלתי גם באדמה וגם בארגז קרטון

שמונח על האדמה. אם אין גינה אפשר גם בתוך מגש פלסטיק עם שכבת אדמה עליו. מפזרים על האדמה שכבה של גרגרי חיטה ( מחנות קיטניות) מפזרים מעל לגרגרים עוד שכבה דקה של אדמה משקים ושומרים על קרקע לחה קציר אחרי כ10 ימים ( גוזרים את הכמות הנדרשת במספריים ומתחילים להכין מגש נוסף.

ראיתי שיטה של גידול על תחתיות

של אדניות. לא יודעת מה החומר שעליהן שוכבים הזרעים. אולי צמר גפן? בכל אופן התוצאה הסופית יפה מאוד לעין.

דר'פנינה סלע ממליצה על גידול במגשים

עם שכבת אדמה. תחתית של אדנית היא כמו מגש. גם בספר שלה יש תמונות יפות של מגשי עשב

נחל

New member
דרך אגב את המכונה מוכרים בדוכן

לכלי בית בקניון M הדרך.

גבי 26

New member
מייקלה "קצת" דשא

דשא טעים לעומת מיצוי של עשב החיטה
, אולי אני אנסה כמו שהלינקה אמרה, ללעוס את העלים... זה בריא, אבלללל....

מייקלה1

New member
../images/Emo4.gif האמת היא שיותר מרבע כוס

אני לא מסוגלת לשתות...חחחח...וגם עשיתי את זה במשך שבוע. בסוף , אכסנתי את המסחטה [שעלתה ים כסף] והחלטתי שזה לא בשבילי.

למעלה