עשב חיטה

משה אק

New member
עשב חיטה

מספר שאלות
א. מדוע אכילה על עשב החיטה ללא סחיטתו אינה מומלצת ?
ב. האם יש בעיה בהכנת משקה עשב חיטה בבלנדר רגיל ואחר כך סינון המשקה במסננת ?
ג. אני רגיל לשתות קפה "על הבוקר " ( אין מצב לשנות את ההרגל ) בכל אופן מתי מומלץ לשלב את המיץ באופו אופטימלי ?
ד. האם קיים הבדל מהותי בין סחיטת פלפל אדום לאיכלתו באופן הרגיל ?

תודה רבה

Octopussy

New member
מיצוי עשב החיטה

בבלנדר לא ניתן למצות את עשב החיטה, אלא לקצוץ אותו בלבד. לא יצא מזה כמעט מיץ. לצורך הכנת מיץ מעשב יש להשתמש בסוחט אשר מועך את העשב בין משטח קבוע ומשטח נע.
כדי להכין כמות יומית של מיץ יש לסחוט כמות די גדולה של עשב, ונראה לי שזה יהיה מאד קשה לבלוע.
אינני יודע אם זה טוב מבחינת העיכול לאכול את העשב עצמו.
לגבי הפלפל - כשהוא נאכל במלואו הוא מכיל את הסיבים התזונתיים.

באשר לכמות יומית של סחיטה

חבילה סטנדרטית שעולה 11-12 ש"ח
מספיקה ליומיים לצרכן הקבוע.
קרי לחדשים, אף לשלושה וארבעה ימים.

כל החבילה כולה בסחיטה
מפיקה כוס מיץ עשב חיטה.

אין שום בעיה לבלוע...

ladybug6

New member
יש לנו פה מומחית למיץ עשב חיטה

איפה נעלמה לי הסיסמה?

עשב חיטה

א. כי באכילתו אין ממצים את הטוב שבו לעומת סחיטתו. גם אם תלעס 100 פעם, לא תצליח להפיק את כמות המיץ המופקת מכמה סיבובים של סחיטה. אין לנו את מבנה הקיבות של
איננו מעלי גרה ולכן לא עשינו כלום אם נאכל את עשב החיטה כעשב.
ב. בבלנדר זה לא יהיה מיץ עשב חיטה. זה יהיה עשב החיטה מרוסק ורובו יעבור את מערכת העיכול שלך מבלי שיתעכל כיאות ולא תצליח להנות מרוב הערכים התזונתיים שלו.
יש מכונה ידנית ויש מכונה חשמלית לסחיטת עשב החיטה והפקת המיץ. יש כמובן גם את מכונת העל - green star שהיא האידאלית על סיבוביה האיטיים אך יקרה מאוד.
ג. אופ טופיק, מציעה לעשות עם עצמך חסד וליחס ליכולותיך וכליך קצת יותר מאשר מכור לקפה ש"אין מצב לשנות את ההרגל".
לעצם שאלתך, תשתה את מיץ עשב החיטה דבר ראשון על הבוקר. אחרי חצי שעה אתה יכול לשתות את הקפה.
אם "אין מצב" והתכוונת שגם חצי שעה אינך מסוגל להמתין, שתה את הקפה, המתן שעתיים ואז תשתה את מיץ עשב החיטה.
בכל מקרה לא יאוחר מהשעה 14:00-15:00.
ד. אם אתה אוכל פלפל מרוסק בבלנדר, אין הבדל בינו לבין פלפל רגיל, למעט כמובן הבדלים הנובעים מחימום, עיבוד, וכמובן יכולת מיצוי בתהליך העיכול. יחסית הבדלים זניחים נגיד, לשם הדיון. אם כוונתך לסחוט את הפלפל במכונת מיצים קשים, אזי ההבדל הוא שאתה אוכל את הפלפל ללא הסיבים התזונתיים שבו, ויש הבדלים בערכים התזונתיים בין מיץ פלפל לאכילת פלפל.

למעלה