עשביה

shlumbergera

New member
נדמה לי שאני מכירה את הפגע-רע הזה

היא נראית כמו דשא. נכון? רק כשמושכים החוצה מתברר שזה משהו אחר. מתרבה נורא מהר. לא מתרשמת מכיסוחים. אני הכחדתי אותה רק ע"י תלישה. לא חושבת שהפסדת. צפיתי בה עד 3 לפנות בוקר והיא היתה במצוקה גדולה וגם אני... אז הלכתי לישון עם תפילה שמישהו יעזור לה כבר ושהיסורים ייגמרו ויצא תינוק. באמת עזרו לה. עיסויים ולחיצות וכד'. ד"א, שידרו את הלידה באחת ממהדורות החדשות, אז כדאי שתעקוב, הם וודאי ישדרו שוב. זה אירוע כלל עולמי היות ולידה כזו התרחשה רק עכשיו אצלנו.

רוּפֵן

New member
אכן, זכיתי לראות את ההמלטה בטלויזיה

מקסים לראות כמה שהפילות אוהבות את המטפלים שלהם.. בקישור, ראיתי אמש, מטפל הנכנס לחצר שלהן, ו'תמר', הושיטה אחורה את זנבה, ישר לעברו.. הוא אחז בזנב ממשך בו קלות, כמו לחיצת יד, והיא הושיטה לאחור את רגלה האחורית, כמזמינה אותו לטפס על הגב שלה.. ומייד לאחר ההמלטה.., העובדה שהרשתה לכולם להסתובב לידם וליד הרך הנולד.., והמטפל שחיבק אותה... מאוד מרגש.. היחסים היפים הללו...

מייקלה1

New member
ולדעת שכל היופי הזה קורה בדיוק

קצת יותר מק"מ מהבית שלי [בקו אוירי]ונמצאת איתו גם, הפילה מיכאלה ואני מרגישה קצת מקורבת, כי גם אני מיכאלה. רק שיגדל ויתחזק הפילפילון.

רוּפֵן

New member
../images/Emo45.gif

נראה שהוא מטופל יפה מאוד... גם ע"י האמא וחברתה, שמגוננות עליו כל הזמן, וגם ע"י המטפלים "על שניים".. לידה זה דבר מאוד אינטימי ומוסתר אצל פילות ופילים בעד, בכלל.., לראות איך הן מתירות למטפלים להסתובב ביניהם, לגעת בפילון..., מאוד מרגש אותי..

מוטי בר

New member
רופי רופי, שבוע טוב. לא לכולם בגינה

יש אדמה עמוקה שתאפשר להם להשקות רק אחת לחודש, ובמקרים רבים מדובר על עומק של עד 25 ס"מ עומק לכל היותר, כך שהם כן נאלצים להשקות לפחות פעמיים בשבוע. סעידה מחזיקה היטב היטב גם במשטחים מרוצפים ומוצאת דרכה בקלות מרובה מבין האריחים שם לא משקים אותה כלללללללללל,,, היא ממש ירוקה ושופעת. כל מקרה לגופו.

רוּפֵן

New member
מסכים !

סיפרתי כבר על חקלאי ותיק במושבה שהזמים עגלה מלאה באדמה, אלךיו לגינה הקדמית... נו, פעם ראשונה שלא השגיח על מה שמביאים לו.. בקיצור.. יש לו יופי של "דשא" בחזית ! (סעידא כמובן !) שבוע טוב !

מוטי בר

New member
זו דרך תפוצתה העיקרית של הסעידה.גינ

ן וגננים לא אחראיים שמביאים אותה לגינות אנשים עם כל צמח ממקור לא מהימן כולל משתלות חנות שקוראות לעצמן משתלות אך הן חנויות הפצה בלבד. משתלות מקצועיות המכבדות את עצמן דואגות לבצע חיטוי מלא של קרקע לפני שתילה בה. הסעידה מעולם לא גדלה בירושלים עד שהביאו אותה עם החמרה לגינות הביתיות והציבוריות. וכך גם לשאר אזורי הארץ.

מה שלא יאומן לגבי סעידה זה

שהיא לא יוצרת זרעים בארץ. מה שאומר שאם אתה מחסל אותה בגינתך ומקפיד לא להביא אדמה נגועה היא לא תחזור- ובכל זאת כמעט לכולם יש סעידה בגינה.

מוטי בר

New member
כי כמעט כולם קונים במשתלות ללא ידע

מקדים כיצד נראית בכלל הסעידה בעציץ גביע ואו מה שזה לא יהיה, ולכן גם הזיהוי מאוחר מידי, רק לאחר שרואים עשב מוזר שכמה שעוקרים אותו הוא רק מפתח גרורות עצמאיות נוספות, כי כל עקירה מנתקת את שלוחות הסעידה הנשארות בתוך הקרקע, וכל נתק שלוחה שכזה הופך לצמח עצמאי ברשות עצמו וגטטיבית ודי בחלק קטן ביותר של שלוחה כזו בכדי להפוך לגוש עצמאי. זו גם הסיבה העיקרית שבהדברה כימית סיסטמית קשה מאוד להיפתר ממנה, כי תמיד יש פקעות ושלוחות בתוך הקרקע שאיבדו את הרצף שלהם לצמח שנעקר. חשוב ביותר אם מדבירים סעידה בריסוסים, להקפיד לא לגעת מכנית בקרקע. לא לעקור, לא לחפור ולא לשתוך דבר בחלקה זו עד להדברת הנגע סופית.

טסונמי1

New member
ואגב הזמן האידאלי לריסוס סעידה

הוא ביזמן הפריחה- גם טיון דביק ביזמן הפריחה מושפע הכי מהריסוס

מוטי בר

New member
../images/Emo45.gifהיום שנינו עונים במקביל,את זריז

ה יותר ממני כי אני דילגתי על יומיים של פורום ואני קורא קודם את החומר שהפסדתי.

שחיין

New member
וז הסיבה ש..

שלא הסכמתי שהקבלן יביא "אדמה גננית" לביתנו החדש. בין כה וכה הוא היה מביא רק שיכבה דקיקה לתת צבע על פני האדמה, מה שלא היה נשאר אחרי נעיצת הקילשון הראשונה. במכללת צפת בנו גינה חדשה. השקיעו המון ובנו משהו עגול ויפה. אח"כ שתלו פרחים למינהם. ומה יצא? כמובן, יער (!) אבל ממש יער, של סעידות.

שחיין

New member
לא ! זה משהו אחר...

שלחתי לשם מכר. נסע עם וולבו סטיישן. אמר לי שהוא לא הצליח להגיע לשטח כי מדובר באיזה מדרון ליד עמוקה ושם יש כזו ירידה (בשטח!) שהוא לא יכול לרדת אלא עם טנדר 4X4.... ולך תעלה עם 3 טון.....

sharon669

New member
הצילו 1

היום עבדתי שעות כמו חמור נשבר לי הגב התקשרתי לגנן שהניח לי את הדשא (הוא חטף קצת צעקות) הוא היה צריך לתת השקיה ,וריסוס לפעות פעמיים לפני שהוא הניח את הדשא !!! הוא הציע לי לא לכסח אלא להוציא ידנית את העשביה , כי כיסוח יחזק את העשב , אבל זה בלתי אפשרי , יש שם שני סוגי עשבייה , אחד יוצא ממש בקלות השני , נראה כמו כוסאב , כנראה שזה העשב שרופן תיאר (מצ"ב תמונות) ממש לא יוצא !! להוציא את העשב עם השורש שלו , זו משימה בלתי אפשרית והעשב הזה צומח במהירות מ ד ה י מ ה והוא מוציא שורשים מעל הדשא הקיים , זאת אומרת הוא יוצא החוצה , שולח ענפים אנכית , שמשרישים מכל מקום והשורש למעשה חודר לאדמה מעל הדשא פשוט מדהים !! המצב נראה ממש אבוד , ולא נראה לי שיש ברירה , מחר אני אכסח שרון

למעלה