עשביה

sharon669

New member
עשביה

שלום לכולם הנחתי שטיחי דשא על חמרה בגינה אחרי שבועיים העשביה עלתה על גובה הדשא פי 3 אני מפחד להשתמש בחומר הדברה (בסטה) כי אולי עם הטל בלילה זה יגמור לי על הדשא יש רעיונות ? תודה שרון

sharon669

New member
לכסח

ההגיון אומר שאם אני אכסח אז העשביה תתחזק אני מחפש רעיון לרסס בלי שיהיו שאריות רעל לדשא

L7

New member
העשבים חלשים מהדשא. הדשא מנצח

בגובהו המכוסח הטבעי. רוב העשבים אינם אוהבים תספורת מרינס קצרה.

מספיק לכסח, ואם אלו עשבים

דגניים חורפיים יתקבל דשא יפה בחורף ובאביב הם יעלמו.

oferessel

New member
לכרוע על הבירכיים

ולהוציא את העשב.

סודA

New member
יהיה קשה למצוא ריסוס בררני שלא יפגע

בדשא, מה עוד שאלו עשבים דגניים כנראה שזט גם המשפחה של הדשא. מה שנשאר זה לתלוש או לכסח, אני מכסח כבר שנים את העשב ובסופו של דבר הדשא תמיד מנצח. עצה קטנה, אם כבר אתה מכסח בתקופה הזו, כדאי לעשות את זה מוגבה יחסית לכיסוח בקיץ.

רוּפֵן

New member
נו, טוף...

אין כרגע מה לבכות על התהליך ש"פיספסת".. הדברת העשבייה והזרעים הנסתרים. לעתיד.. סה"כ ה'סעידות' שיעלו אצלך בדשא, נראות כמו דשא.. צבע ירוק ויפה, רק בעייה אחת, הן צומחות תמיד, יותר מהר מהדשא. אז אם כיסחת היום וכל המשטח נראה ישר ואחיד..., מחר, הסעידות כבר יהיו גבוהות מהדשא ב 2-3 ס"מ.. אז.. מה ?! מעכשיו, יש לך אינדיקטור הכי טוב שבעולם, לכמות ההשקייה הנכונה של הדשא. תשקה יותר מדי - תראה 'סעידות' תשקה במידה - תראה דשא, ללא 'סעידות'. השקיית דשא, כאמור, היא פעם בשבועיים שלושה. ואחרי חורף גשום, לא צריך להשקות עד לקיץ, כי הדשא העמיק שורשים וניזון ממים בעומק של מטר ויותר. ה'סעידה' לא מעמיקה כל כך, אלא שולחת שורשים וגרורות לרוחב. על כן, אם תשקה בצימצום ונכון, הדשא 'יחניק' את הסעידה. תשקה הרבה, תראה סעידה. עוד טיפ.. תשקה הרבה, שכבת האדמה העליונה תהיה לחה ותזמין אליה כל מיני 'מתנחלים' - ערצבים, דרנים וכו'. השקייה נכונה, תזין את הדשא העמוק, אך שכבת האדמה העליונה תהייה קשה וה"מתנחלים" ישברו את הציפורניים..!

geva

New member
רופן אני כל פעם מתפעל ממך מחדש

אני ממש אוהב את התחליפים הירוקים שלך לכל פיתרון רעיל. הלוואי וכולם ישתמשו יותר בפתרונות ירוקים מאשר בכל הרעלים הללו, אולי זה יעזור ולו במעט לשמירה על הסביבה שלנטו שגם ככה מזוהמת.

לסעידה (גומא הפקעים) יש פקעיות

כך שהיא לא כל כך מושפעת ממשטר השקיה. כיסוח מעודד צימוח סעידה , אשר אינה דגן,דשא. לשלוט בסעידה בעזרת משטר השקיה חלום רטוב של כל סובל אבל חלום. אין סיכוי להדביר סעידה אלא בעזרת חומרי הדברה כ-ראונדאפ, באופן שיטתי ובמיוחד בעת פריחתה. שבת שלום.

טסונמי1

New member
להדברת הסעידה יש חומר בשם ספטר

אין לי ניסיון איתו בריסוס על דשא-ואים אני זוכרת נכון גם חומר בשם בוראל יעיל כנגד הסעידה

nony11

New member
הדברת סעידה

בשטח קטן, שווה להשקיע שעה-שעתיים, ובעזרת את שתילה, לצוד את הפקעיות לאט ובזהירות. טיפול יסודי גומר את הסעידות. נוסה על ידי ועובד יופי.

רוּפֵן

New member
בהחלט ! להרטיב את האדמה הייטב..

ולהכניס את האצבעות לאדמה ולהתחיל "לשרשר" אותן החוצה.. עשיתי זאת ונפטרתי מכולן, למעט אלו שהגיעו באיזושהי צורה אל מתחת לדשא... באדמה, לאחר ששלפתי אותן, הן לא מופיעות יותר.

רוּפֵן

New member
"חלומות רטובים"

צר לי יקירי, אך לאחר כמה שנים של נסיונות, הצדק איתי. לא שכל כך מפריעות לי כמה 'סעידות' המבצבצות מהדשא.., אין לי בעיות מוחדות איתן, כי צבען ירוק ויפה, לא פחותץ מהדשא. אך מניסיון ארוך שנים (אני לומד ועושה את ה"דוקטורט" שלי, ישירות מהצמחים !) מצאתי כי דשא בריא שלא מרוסס במדבירים, או בדשנים כימיים, ולא מושקה בצורה מופרזת, כנהוג במדינתינו בעלת "עודפי מים ונהרות שוצפים".., לא מאפשר ל'גומא הפקעים' לבצבץ ולהשתלט על משטח הדשא. במקרים בהם השקיתי השקייה מרובה (לאחר הגבהת חלק מהדשא, ע"י הוספת שכבת אדמה), עלו וצצו ה'סעידות'. עם חזרה למשטר השקייה של פעם בחודש ! חוץ מהשקייה קצרצרה בבקרים של ימי קיץ חמים, הסעידה לא מצליחה לנצח במאבקייה נגש ה'אל-טורו' ומפסידה בגדול.

shlumbergera

New member
רופי,תוכל לתת צילום של סעידה?מאמינה

שאני מכירה היות וגידלתי דשא, אבל מעולם לא שמעתי את השמות הללו. ***ממליצה מאד שתחפש את השירשור של Rוני בו היא מספרת על הפילה תמר, הריונה ותחילת הלידה ומצרפת קישור לוידאו שהציבו בגן החיות הירושלמי. יש פילפילון חדש שמעורר התרגשות לא רק כאן אלא בכל העולם. מקסים לצפות בהם.

רוּפֵן

New member
הנה תמונה של 'סעידה' "משורשרת"

או "גומא הפקעים".. נראה לך שהפסדתי ?! סגרתי מחשב עם כניסת השבת ופתחתי.. עם יציאת השבת.. במבט על האמא החדשה..! (כן, גם "זואולוג חובב"...)

למעלה