ערר לביטוח לאומי

hmishel

New member
ערר לביטוח לאומי

קבלנו הכרה רק מיום האבחון ואנו מגישים ערר להכרה עוד קודם. גם קצבה קבלנו רק מיום האבחון , שום דבר רטרואקטיבי. לבני היו בעיות אזניים עם ירידה בשמיעה דבר שעכב את האבחון כ-PDD בעוד חצי שנה. שאלתי היא האם בעית אזניים שמנעה אבחון ואף נתנה תסמינים דומים ל - PDD (חוסר בדיבור) תעזור לי בצורה כלשהי להכרה לצורך הערר. תודה מראש.

doroniz

New member
מועד תחילת הזכאות

באתר הפורום יש דוגמאות לסוגי ערר שונים. הדוגמאות נכתבו ע"י עו"ד רוני רוטלר. אחת מהן מבוססת על תקדים תביעה שהוגשה ללבית הדין לעבודה הקובע שמועד תחילת הזכאות הוא מגיל 90 יום, ללא קשר למועד האבחון. התקדים קובע שעדות ההורים מספיקה בשביל לקבוע את תחילת הזכאות מלידה, או בעצם מגיל 90 יום. אני עשיתי שימוש בדוגמא הזו. תבענו תחילת זכאות בגיל 90 בהסתמך על עדות ותצהיר שלנו וזכינו. בהצלחה, דורון.

doroniz

New member
כמה שבועות

אני לא ממש זוכר, אבל כל התהליך לא ארך זמן רב. זומנתי לוועדת ערר בחיפה, למרות שאנחנו שייכים לסניף כרמיאל. את הערר שלחתי בדואר רשום כך שיכולתי לעקוב אחר קבלת הערר בביטוח לאומי. דורון.

alra

New member
אני שולחת לך קישור

זה פסק דין לגבי פ.ד.ד. בעלי קרא ואמר שאפשר לקבל גם רטרואטיבית החל מגיל חצי שנה. חברה שלי קרא באתר אלו"ט על החוקים ושם היא אמרה גם רשום שיש מקרים שמגיל שנה משלמים. http://www.pigur.co.il/court/autism1.htm#P1 בהצלחה

למעלה