ערק בטעמים

Symbolic

New member
ערק בטעמים

היי לכולם לקחתי 2 בקבוקי ערק, באחד שמתי כמה מקלות קינמון, ובשני מקל וניל (חתוך) כמה זמן לדעתכם אני צריך להשאיר את הערק בצד ל"חיתון טעמים" ? למישהו יש ניסיון ב"הכנת" ערק בטעמים? תודה
 

DMO4

New member
אין לי ניסיון כלכך בהכנת ערק בטעמים אבל..

אחד החברים בקןרס ברמנים הכין בבית ערק תמרים ויצא משהו מטורף. הוא לקח בקבוק ערק והוסיף לו סילאן (דבש תמרים) בערך רבע מהבקבוק יצא משהו טעים גם לי שאני ממש לא אוהב ערק. הוא הכין את זה עם בקבוק של ערק 50% אלכוהול עם 40% לדעתי יצא יותר טוב. לפי מה שהוא אמר הוא שעם את הסילאן עם ערק ניער משהו כמו 10-15 דקות ואז במקרר לכמה שעות ממולץ ביותר
 

S1ndrome1

New member
גם אני ניסיתי...

בזמנו בקורס גם אני ועוד חבר עשינו ערק בטעמים... יצא ממש להיט! אני לא זוכר את הכמויות המדוייקות אבל חלק מהמטרה הייתה להוריד את אחוז האלכוהול, ככה שלמשל אם שמים ערק וסילאן(מעט מהול במים כי זה ממש מתוק) ביחס שווה אז האחוז יורד לחצי מהמקורי... חוץ מזה עשינו עוד טעמים כמו תפוח וקנמון, דבש, מנגו(שלפי דעתי היה מעולה... האחרים בקורס לא חשבו כמוני :)) הערק שלנו עמד במקרר משהו כמו שבוע והטעמים התמזגו בצורה מעולה. ערק בטעמים - אחלה משקה לאחר צהריים חם.
 

DMO4

New member
צודק תגיד רגע..

S1ndrome1 איך עשית את הערק תמרים (אם יש לך את המתכון) כי שטעמתי בקורס יצא קצת יותר מידי אלכוהולי בשבילי. ואפשר את המתכון לערק מנגו ? נשמע מבטיח..
 

S1ndrome1

New member
המתכונים...

לא יודע אם אפשר לקרוא לזה כל כך מתכון אבל... מכיר את המנגואים הקטנים האלה? כמו מעיין מנגו מרוכז מתומצת ממש מתוק וממש אבל ממש טעים. אז כתשנו איזה 2 כאלה בתוך צנצנת של איזה חצי ליטר פחות או יותר ןאחרי זה הוספנו את הערק. זה אבל משקה שצריך לעמוד לפחות שבוע כדי שיספוג טוב את הטעמים. את הערק תמרים אני לא ממש זוכר כי זה גם היה לפי הטעם, במהלך הזמן כל הזמן הוספנו ושינינו מינונים, אבל כמו שכתבתי, הרעיון היה להתגבר על אחוז האלכהול הגבוה ולכן כמות נדיבה של סילאן מהולה בקצת מים, לא יותר מידי, עורבבה עם ערק פחות או יותר במידה שווה. בגדול המשקאות לא תוססים או עוברים איזשהם תהליכים רציניים, אז מן הסתם אפשר לטעום כל כמה ימים ולשחק עם הטעמים.
 
למעלה