ערפל וגוגלס

J3di

New member
ערפל וגוגלס

היי
אני חושב שיש רק דבר אחד יותר מבעס לחופשה משלג גרוע שלא יורד, וזה ערפל
לא יודע מה איתכם אבל מכל החופשות עבר שעשיתי תמיד היה איזה יום אחד לפחות (אם לא רוב החופשה) שהאתר היה מוצף בערפל בשעות מסויימות, ערפל כזה שאתה פיזית פשוטו כמשמעו לא רואה ממטר
וזה ממש משפיע על יכולות הגלישה וההנאה.. (לפעמים אתה מוצא את עצמך באופ פיסט, ולא כזה שהתכוונת לעשות...)
שמעתי שיש גוגלס עם עדשות שמפלטרות את תנאי התאורה כך שרואים הרבה יותר טוב בתנאי ערפל, רציתי לשמוע אם למישהו יש כאלה ואם באמת יש הבדל מורגש
אשמח להמלצות לגוגלס כאלה מסוגים שונים, ואיפה אתם ממליצים לקנות

תודה!

Cמן רשום

New member
יכול לחשוב על כמה אפשרויות

רדאר, סונר, IR...

פילטר מקטב יכול לשפר מעט (מעט מאד) את המצב. זה מוריד חלק מהשתקפויות האור ברסיסי המים שמסנוורות ויוצרות בוהק. יש גוגלס עם עדשות צהובות. לדעתי חרטא.

סתם תהייה, יש מצב ששמעת על גוגלס נגד אדים מבפנים שבאנגלית נקרא גם fog? כאלה קיימים, למעשה רוב הגוגלס באים עם ציפוי מונע אדים.

z x 7 r

New member
יש לי גוגל עם עדשה פולרייזד, ומשנה בהירות

זה עוזר קצת. כעבור רבע שעה בערך עם גלישה בערפל\ענן, העדשה נהיית אפורה צהובה מבפנים, ולא כהה. בשמש חזקה היא נהיית מאוד כהה מבפנים.
האם זה עוזר? לא לגמרי.

פתרון שאימצתי לפני שנים: חבר שאיתו אני גולש - תמיד עם מכנס זוהר (פעם היה כתום, עכשיו ירוק-צהוב) - הוא אוהב להוביל, אני פשוט עוקב אחרי המכנס בערפל. המכנס נעלם - סימן שצריך להתחיל לבלום.

o h a d d

New member
לי יש כאלה

כאשר אתה גולש בערפל אתה תגלה שהגוגלס הרגילים מכהים את הראות כך שללא גוגלס רואים קצת יותר טוב.....אבל זו בעיה לגלוש ללא גוגלס-במיוחד אם יורד שלג.
אם אתה מחליף למשקף ערפל רואים אפילו קצת יותר טוב מאשר ללא גוגלס בכלל, כך שבהחלט יש שיפור לעומת גוגלס רגילים-אבל לא הבדל מאוד גדול. שיש ערפל לא רואים טוב ואין ממש מה לעשות.

אם אתה גם ככה הולך להחליף גוגלס ואתה יכול להוסיף עוד כמה שקלים כדי לקבל משקף נוסף-לך על זה. לא הייתי מחליף משקף במיוחד בשביל זה, אם כבר עדיף לך שלג טוב!

z x 7 r

New member
אני מחכה שכבר ימציאו משהו כמו בתמונה

אמור לתת מענה לתנאי ראיה גרועים.
טכנית לא אמור להיות קשה גם - לייזר ירוק שסורק את השטח מלפנים, ומצייר רשת. כל הבליטות אמורות לעקם את הקו הישר של לייזר.

frodo9

New member
תקנה את הגוגלס הצהובות

לפני כמה חופשות, קיבלתי החלטה - אני משלם כל כך הרבה כסף על חופשה, אבל ללא ציוד טוב אני סובל במקום להנות. הלכתי וקניתי גוגלס צהובות (מתאימות למזג אויר מעונן\ערפילי) והשיפור משמעותי מאוד מבחינתי.
&nbsp
ובמקום לצאת עם שני גוגלסים (למקרה שתצא שמש באמצע היום או להפך), אני פשוט שם בכיס משקפי שמש. אם יוצאת השמש אני מחליף את המשקפיים שמתחת לגוגלס במשקפי שמש.

Cמן רשום

New member
למה אם כך לא לקנות את הגוגלס עם הזכוכית המתחלפת?

יש כאלה שבהם זאת פעולה מסורבל ויש כאלה שבהם זה רק להצמיד כמה מגנטים וכמובן כל הטווח שבאמצע.

frodo9

New member
מחיר :)

קיבלתי את הרעיון לשים משקפי שמש מתחת לגוגלס כשראיתי שיש גוגלס שנמכרים עם עדשה כהה נוספת שנצמדת במגנטים... אבל המחיר...

Cמן רשום

New member
יש בכל מיני רמות מחיר

בחנות הספורט ליד העבודה שלי עשו באביב מכירת סוף עונה והיה גוגלס ממש שווה ב60 יורו (חצי ממחיר רגיל) וכל עדשה נוספת 40 יורו.

יש דבר כזה

אבל התועלת מזערית, אם בכלל. יש לי זוג, כמעט שלא משתמש בהם. אם הערפל כבד, ממילא הולך לגלוש במקום אחר. הערפל לפעמים מקומי וכמה ק"מ משם יש שמש. או הולך לתרגל כל מיני דברים בפארק. אם הערפל קל אני מסתפק בגוגלס עם זכוכית שקופה שלא בולעים אור ששימושיים גם בימים מעוננים.

למעלה