תודה, והרי תשובות:
חייתי והתגוררתי בארה"ב במשך שנה. אני חושבת שהתהליך שאני עברתי היה שונה מאד מהתהליך שבנותייך צפויות לעבור, אם כי אני לא יודעת בנות כמה הן ואם אני לא טועה, אתם לא מתגוררים זמן רב בחו"ל. נסעתי אחרי הצבא.בתחילה זו תוכננה להיות נסיעה של חודשיים. אבל אז הגיעה הפרידה מהחבר, והחלטתי להאריך את שהותי, עד כמה שייתנו לי. ונתנו לי. באופן מאד מפתיע ניתנה לי ויזה של שנה לארה"ב וניצלתי אותה עד תומה. התגוררתי בניו ג'רזי, ואף עבדתי שם בתור אופר. - וזה עונה על השאלה - מה היה קשה בלהיות בחו"ל. העבודה היתה לי מאד קשה, לא מתוך פינוק, אלא מתוך היותי אמא שנייה לשני ילדים, עבודה כמעט 24 שעות מסביב לשעון, דבר שלא הייתי רגילה בו. כשנסעתי, זה היה מתוך ידיעה גמורה שמדובר בתקופה מוגבלת. אני אוהבת את ישראל. לא היה לי ספק כי שנה זה די והותר עבורי ולכן היה לי יותר קל, אני חושבת, להבין את המצב שבו אני נמצאת. הכל היה מוגדר וברור לי. ולכן, כשאותה שנה נגמרה, שבתי ארצה בששון ובשמחה. בחו"ל היו קשים הגעגועים - למשפחה,לחברים, לישראל. ממש היה קשה בלי התרבות הישראלית, עד כמה מוזר שזה נשמע. וכששבתי ארצה, היה לי מאד קשה להתאקלם שוב. חזרתי לעיר שלא התגוררתי בה לפני ולכן כמות החברים שלי כאן,בישראל, היתה מוגבלת. אני חושבת שזה הדבר שהיה הכי קשה לי (ועדיין) - לנסות לבנות שוב חברויות ישנות, שאחרי תקופה של שנה, נראו קצת אחרת, ולהשיג חברויות חדשות,כשאין לי שום מסגרת חברתית להשתייך אליה... כמובן שהפרידה מאמא,שוב, היתה קשה. וגם להפרד מניו יורק, שפשוט התאהבתי בה... מקווה שעניתי על כל השאלות, את מוזמנת לנבור....ובהצלחה לבנות.