ערפדים בספרות

ערפדים בספרות

אני בדיוק באמצע להתכונן למתכונת שלי בספרות, ואני מתה משעמום (מה לעשות, ביאליק לא ממש מעניין אותי) ויש לי שאלה: איזה ערפדים ספרותיים אתם אוהבים? ולמה אתם אוהבים אותם? נמקו והסבירו. מקווה שלא פתחתי שרשור חדש סתם. (או, והצעת עבודה מתעכבת כי אני צריכה עזרה ביצירת קרב-וואחד-שוס-מפחיד-מגניב-מהשזהלאיהיה. תעזרו קצת. בחייכם)

ShAhArnavonXD

New member
דרקולה

את הסיבה אני פשוט יצטט מאתר שקארתי בו לפני הרבה זמן..עוד בתחילת דרכי של חובבת ערפדים.. "סיפור יצירתו של דרקולה והקישור בינו בין הנסיך ולאד דרקול הוא מעניין במיוחד מאחר שהוא קשור בצורה מוזרה עם האנשים שיצרו באותו הזמן את התנועה הציונית. יש כמה קשרים מוזרים בין הספר דרקולה והתנועה הציונית. הספר פורסם לראשונה ב-1897 כאשר כונס הקונגרס הציוני הראשון, שמכנסו, הרצל, היה במוצאו הונגרי כמו דרקולה. מסתבר שאפילו הדמות של דרקולה ושל מחסלו, ואן הלסינג, יש להם קשר ל-הרצל." אני אוהבת לחשוב שיש קשר בין הציונות לערפדים... כי בדר"כ זה לרב קשר של הנצרות לערפדים...כל הסמלים שדוחים ערפדים...צלב,מים קדושים..וכו'.. וחוץ מזה...דרקולה הוא קלסה... חחחחחחחחחחXD

קרניjack

New member
לדעתי

ג'ושוע יורק מ"חלום קדחת" , ערפד מיסתורי עם חלום, אבל עם הרגליים בעולם שלנו. הייתי שמחה לשמוע עוד על אחרי "חלום קדחת". קאל תומפסון הצעיר מ"פיפס" נשמעת כמו דמות צעירה, נועזת ומרעננת, למרות שלדעתי לא הכרנו אותו מספיק בסיפור למרות היותו הגיבור הראשי.

למעלה