ערפדים באמת קיימים ? O.O

במבה 88

New member
ערפדים באמת קיימים ? O.O

אני ממשממשממש אוהבת ערפדים , הייתי מ-ת-ה להיות ערפד =.= אבל אני עדין לא הבנתי, הם קיימים או .. לא ? ואם אתם אומרים שכן .. יש הוכחות ?

Berethor

New member
vampire all around you

you cant throw a rock in this city without hitting a vampire זה כבר הפך לשאלה נדושה כאן, כל שני וחמישי מישהו מגיע ושואל אם ערפדים קיימים ואז באים כל ה"מומחים" ומסבירים לו שלא. הפורום הזה הוא במחיצה של 'פנטזיה' ולא בתגליות, ככה שאף אחד כאן לא מתכוון ולא מתיימר להוכיח שערפדים קיימים. אין הוכחות, בדיוק כמו שאין הוכחות שהנפש והאל קיימים, את יכולה לאמין או לא לאמין, זה לא פיזיקה ולא מתמטיקה. אם ערפדים קיימים הם יודעים להסתיר את זה טוב מאוד, ובני תמותה לא אמורים לפחד עד כדי כך מיצורים שחיים בקרב האנושות משחר ההיסטוריה. ערפדים עצמם מעדיפים שלא יאמינו שהם קיימים. מישהו שיודע ומנסה להוכיח שהם קיימים רק צוחקים עליו. יש דברים שלא אמורים לדעת, הרבה אנשים היו מתים להיות ערפד, זה עוד סיבה שזה סודי.

ortori

New member
מה ערפד שונה מבאטמן?

זה עוד דמות מסרט כמו ערפדים, מה ההבדל? זה שהיה פעם איזה משוגע שאהב לשתות דם או אזושהי נסיכה חולנית שהתרחצה בדם לא הופך את זה לאמיתי. תמיד היו חולי נפש בעולם וגם היום לא חסר אבל זו סטייה ולא אמונה, זה כמו סרטי הסנאף שתמיד אנשים תוהים האם הם אמיתיים ועד עכשיו תועד רק מקרה אחד שהיה אמיתי, ככה גם אצל ה"ערפדים". ואני בטוח שאת ממשממשממש רוצה להיות ערפד רק בואי נקווה שלא תוציאי את זה לפועל.

Berethor

New member
מאיפה מגיעים כל הטיפוסים האלה

באמת קשה לאמין שיצוריים כאלה קיימים. תשמור תפראניות שלך ותלכלוך למקום אחר. צריך להיות באמת חולה נפש כדי לחשוב שבחורה עם הכינוי במבה תצא לרחוב ותתפוס לך תצוואר. כולה פירגנה קצת לערפדים אמיתיים, מה קרה. גם לפורום של מלחמת הכוכבים אתה נכנס ומזהיר את כולם שלא להפוך לסת' ? אין לך דברים יותר מועילים לעשות ? כנראה שלא. לא צריך פה 'שומרים'.

ortori

New member
אתה אידיוט עם אישורים אני מבין

אתה באמת אידיוט כנראה שאתה לא מבדיל בין סרט למציאות, מה אתה אומר לה שהיא יכול להאמין בזה או לא? זה סרט ולא שום דבר אחר. אל תהיה טיפש ותעודד אנשים להאמין בשטויות החולניות שלך.

Bartal j

New member
מי אמר שטויות חולניות?

שמעת על דבר כזה שנקרא סובלנות? כל אחד זכותו לאמין בה שבא לו. אולי כיום עושים את זה יותר מידי רומנטי קיטשי וזה לא ממש זה, אבל זה לא אומר שבגלל שאיזה כותב מדע בידיוני קיבל השראה לכתיבה מסויימת עושה את זה לא אמיתי. אני מאמינה שקיימים ערפדים, עובדה לא סתם הסיפורים הללו נפוצים הזה נפוץ בהרבה תרבויות שונות מרחבי הגלובוס שאין ממש קשר בניהם (נכון עם מעט שוני פה ושם אבל עם אותם מאפיינים) בסין, במלזיה, ואגב אליזבת' בת'ורי לא הייתה חולנית, נכון מעשה הרצח מתועב ולא מוסרי, אבל היא רצתה לשמר את נעורייה ודי הצליחה למען האמת, תתפלא אבל בדם יש תכונות משמרות נעורים (לא סתם ביהדות כתוב שהדם הוא הנפש) כיום יש אנשים שהם הרבה יותר חולנים ממנה ואין להם קשר לדם. ולאד היה סאדיסט ואין לא קשר ממשי לערפדים מלבד העובדה שהמיתוס סביבו שימש השראה לדרקולה של סטוקר. אני לא מוצאת בדם משהו פסול, נכון שיש מחלות וצריך להזהר בימיינו, אבל עדיין שתיית דם זה לא דבר חולני. אנשים לא אוכלים בשר? ולעיתים יש פה דם? אז מה דם חיות מותר? שורה תחתונה: בתורת במאגיה גם קיימים ערפדים לא ממש כפי שאתה מכיר. בפולקלור העתיק קיימים ערפדים וזה שימש השראה למדע הבידיוני ולשאר הסרטים של הז'אנר המודרני. החל מערפדים דמויי נוספרטו ועד אדוארד מדמדומים. לא סתם הסיפורים העתיקים האלה חיים ולא נשכחים, כנראה שיש משהו שעוזר לסיפורים האלה להשתמר לנצח. אבל זכותך להאמין במה שבא לך. רק לא לקטול אמונות של אחרים כי זה לא במקום לדעתי. וחוץ מזה אם עמים עתיקים האמינו בזה (למצרים הייתה חוכמה אדירה ושלא נדבר על הסינים) מי אתה שתבוא ותגיד שזה שטויות?

Bartal j

New member
ואגב אם תלמד להקשיב לאחרים

ולא תבוא בגישה מתנשאת של "אני יודע הכל" אתם סוטים שמדברים שטויות אולי גם תלמד משהו שלא ידעת , תתפלא לא כולנו יודעים הכל. אחרי הכל אנחנו רק בני אד וליקום יש דברים נסתרים שעליינו לגלות עדיין ולחקור.

Berethor

New member
אין לי הוכחה שערפדים קיימים

אבל יש כאן הוכחה שטרולים קיימים. חבל שאת מבזבזת עליו זמן, הוא לא שווה הודעות ארוכות ומפורטות כל כך. פורום שבמחיצה של 'פנטזיה' לא מתיימר להוכיח שערפדים קיימים ובטח שלא לגרום לאנשים לשתות דם, אבל זה גם לא המקום להשמיץ ערפדים ולפסול את קיומם באופן מוחלט. נראה לך שמפריע לו הערפד הרומנטי? לי זה נשמע שהוא ראה רק סרט אחד על ערפדים פסיכוטיים ובא כאן לשכנע אותנו ואת עצמו שזה רק סרט. אכן יש קשר בין מצריים העתיקה וערפדים. המצרים האמינו בחיי נצח וחקרו מגיה שחורה ואל מתים. הם ראו בשימור הגוף אחרי המוות כמשהו מחייב. לשתות דם זה לא חולני, לאכול בשר טכנית הרבה יותר חולני.

Bartal j

New member
אלוהים קיים? אם כן יש הוכחות?

האם יש חוצנים בחלל? למרות שיש עדויות על חלליות ועב"מים שחוטפים אנשים? את בוחרת להאמין במה שבא לך. אפשר להביא לך מיליון וחצי הוכחות, עדויות של איכרים סלאבים. אבל העניין החשוב פה זה אמונה. אם אתה מאמין, אתה מאמין וזו כוחה של האמונה ואם לא אז לא.

Berethor

New member
שיחה מעניינת בין ערפד וקבליסט

Christof: the demon is no more Mendel: the golem was no demon Christof: it was and we have send it straight to hell Mendel: the golem was animated by the life force and his spirit now returns to Abraham bosom Christof: what? blaspheming sorcerer! this monster of clay has no soul! Mendel: I am no sorcerer, I am a cabalist and all life is from God, everyman, animal and creature. even this golem, even vampires such as thee Christof: lair! thou dost toy with my sanity! one such as I cannot be redeemed, I am outcast from heaven! Mendel: not so, all life comes from one place and to that place it must return Christof: why should God make such creatures? Mendel: to vex mankind, they are all part of the kingdom of God, sent to test our faith. as the devil did test the simple faith of job. how hast thy faith endured, crusader? Christof: not well, for God hath abandoned my soul Mendel: the question is not whether God hath abandoned thee, selfish boy, its whether thou wile abandon God and become a beast Christof: I shall consider thy words

למעלה