ערער שעוצב בדצמבר

אדם ק

New member
ערער שעוצב בדצמבר

עוצב בסדנת וולטר פל מאז שיניתי רק את הצמרת וחיכיתי לצמיחה מחודשת של ענפים באביב והנה התוצאות, אשמח לשמוע עצות להמשך העיצוב. האם גם לכם נראה שקיבל יותר מידי מים???

איתן em

New member
ערער שעוצב בדצמבר

שלום אדם,הערער היפה הזה מוכר לי מהסדנה,ישנה דילמה ,האם לשמור עליו בגובה הנוכחי ולדאוג לעיבוי העלוה ע'י גיזום מבוקר,שכן כרגע ישנה פרופורציה בין עובי הגזע והעלווה, או,אפשרות נוספת , מה שאני הייתי עושה , והיא : להעבירו לעציץ אימון יותר גדול ולאפשר לו לתפוס גובה ועיבוי הגזע,ןזה כרוך כמובן לתת לענף העליון בהמשך הגזע לצמוח ולהתעבות ,ןעם הגובה של הענף ופריצת ענפים חדשים ממנו,להמשיך עם הסגנון הפירמידלי שבו התחלת, בתנאי שישמר תמיד היחס הנכון של עובי הגזע לגובהו של הצמח ונפח העלוה. איתן

אולמוס

New member
ערער של אדם

אדם שלום, אכן ערער נאה. לטעמי רצוי ש"יתמלא" קצת בעלווה. אח"כ יטופל ע"י גיזום וציבוט שישמור על הצורה הכללית הנוכחית. אם דישנת באביב המוקדם, הוסף לו מעט דשן חומצי בשבועות הקרובים וראה מה יקרה תוך חודש. בשאר הפרטים אני מצטרף בהחלט להמלצותיו של איתן.

אדם ק

New member
תגובה לאיתן

תודה על העצה, לדעתי הרעיון של פיתוח העץ הוא נכון וטוב. אך להעתיק לכלי גדול יותר??? הוא בדלי... אולי להעתיק לאדמה? או שעדיף בכלי עם מצא יותר מאוורר?... כך או כך אני גם חושב שכדאי לעבות את הגזע אבל בעתיר יקוצר שנית ויחזור לגודל (גובה רוחב = פרופורציות) הקודם. ומה בנוגע לענפים? כדאי כבר לעצבם ולמלא את הנוף?

אדם ק

New member
תודה שמואל ( + תגובה)

לא דישנתי בכלל... אני אדשן באוסמוקוט (אם נכון לכתוב כך) לדעתי הבעיה היא עודף מים... אני מחכה שתצמח עלווה חדשה באיזור הצמרת...

אולמוס

New member
אוסמוקוט חומצי

אדם, קיים אוסמוקוט או דשן דומה - חומצי שניתן לרכוש בכמויות קטנות במחלקות חקלאיות ברשתות עשה זאת בעצמך או במשתלות מסחריות. מציע שתשתמש בו לערערים, אורנים ו"אוהבי חומציות" לסיגיהם.

איתן em

New member
תגובה לאדם

אדם שלום,אני שותל באדמה עצים לאימון רק לאחר שאני מניח בתחתית בור השתילה מרצפת או תחליף בעל קשיחות על מנת למנוע התפתחות שורש שפודי לעומק האדמה ,דבר שמקל ומונע צרות בעתיד בעת העתקת השתיל. לדעתי ,בדלי הנוכחי כבר אין מקום לשורשים,(אפשר כמובן לבדוק)ובאם אין מקום לשרשים ,הצמח יעשה "במקום דרוך".ולכן כדאי להעביר את הצמח למיכל גידול יותר גדול או ,לחלופין לאדמה בשיטה שהזכרתי. בקשר לענפים או לעלווה, אפשר לתת לעלווה להתמלא אבל לשמור על " מרחב מחיה"בין ענף לענף ,כדי שהצמח לא יראה כגוש אחד דחוס וצפוף. שיראה כמו עץ בטבע. איתן

אדם ק

New member
איתן ושמואל

שלום רב שמואל תודה על המידע, אני אחפש את הדשן. איתן, אני מכיר את השיטה שלך =] (של הנחת משטח שימנע מצמיחת שורש שיפודי וכדומה) אני חושב שכך אעשה או שאעביר אותו לכלי אימון גדול יותר... נחכה לסתיו כי כבר חם מידי לדעתי בשביל להעתיק ערער... למרות שאני לא אגע יותר מידי (ואפילו בקושי או בכלל לא) בשורשים... אני לא יקח סיכון לדעתי... נחשוב עוד קצת זמן... ונתכנן את כל התהליך. תודה על העצות חברים =] עזרתם לי מאוד! :)

איתן em

New member
אדם-העתקה למיכל יותר גדול לא

מצריכה שום גיזום או הקטנת נפח השורשים, ואותו הדבר אמור גם לגבי שתילה באדמת הגן.כך שאין כל מניעה לבצע זאת עכשיו.

איתן em

New member
צילומי פפארצ'י של אדם מקבל הדרכה

מ-ו. פאל בסדנה.אני מקווה שלא תיכעס אדם,ניזכרתי בצילומים

אדם ק

New member
לא איתן לא אכעס בכלל ../images/Emo6.gif

תודה על כל העצות... בקרוב אעדכן מה החלטתי =]

אדם ק

New member
איתן, ../images/Emo6.gif

תודה על התמונות! האם יש לך עוד? תוכל להעלות בבקשה? מאוד שמחתי לראותן =] שוב תודה :) יום טוב

noamrathaus

New member
ברזלים

הי, האם הברזלים (המלפפים) על העץ שם מדצמבר? אני מציע ברצינות לבדוק שהם לא פצעו את העץ.

אדם ק

New member
אני חושב שכרגע הכל בסדר

אבל אני אבדוק שוב בכל זאת, תודה

למעלה