ערעור על שיבוץ

blazers1

New member
ערעור על שיבוץ

במידה ושובצתי לחיל שלא בחרתי בו, באף אחת משלוש העדיפויות, האם אני יכול לערער על כך ?

kolio

New member
לא

זה צבא ! לא קייטנה! האמת שאפשר להגיש ערעור אבל אף אחד לא יתיחס אליך... (אלא אם יש לך סיבה ממש טובה)

blazers1

New member
אין איזשהו מאמץ של הצבא לשבץ אותי

אין איזשהו מאמץ של הצבא לשבץ אותי בהתאם לעדיפותיי ? וזה שזה לא קייטנה זה ידוע.

Senzafine

New member
סתם דוגמא

מישהו בוחר ב-3 עדיפויות 3 מקומות שהתראיין אליהם, אך המקומות לא רוצים אותו ... הצבא חייב לשבץ אותו לאחד מהם? לא תאמין לי שכנראה היה מאמץ לשבץ אותך לאחת העדיפויות (לא יודע כמה מאמץ, אבל זה כבר נושא אחר) ... וזה לא הסתדר מסיבה זו או אחרת.

eivi

New member
נסה למצוא בעצמך עתודאי שמוכן

להחליף איתך, ופנו שניכם לסמכויות שהתקבלתם אליהם ובקשו את הסכמתם להחלפה, אם הם מסכימים אז יש לך סיכוי.. אחרת זה די עבוד.. תחשוב על זה שעל מנת שאותך ישבצו עכשיו במקום אחר נדרש שמקום אחד יקבל פתאום עתודאי עודף, ואילו מקום אחר שכבר בנה על התקן שלו לא יקבל פתאום עתודאי... או לחילופין- עתודאי ששובץ באיזה מקום פתאום יקבל צו למקום אחר במקום. לא סביר שהצבא יסכים להסתבך עם זה רק כדי לעשות אותך מאושר. מקווה שבכל זאת תיהיה מרוצה מהתפקיד שתקבל, בהצלחה

Senzafine

New member
סיפור אמיתי הוא מקרה ספציפי

וכמובן שאינו מייצג את הכלל התיאוריה נראית הגיונית, אך מתעלמת לחלוטין מצרכי הצבא - שאומנם קל לנו מאוד להזניח ולהתעלם מהם, אך זו תהיה טעות. מה לעשות, במשולש צרכי הצבא, רצון היחידות ורצון העתודאי - צרכי הצבא הם עליוניים. וכן, גם רצון היחידות הוא עליון על רצון העתודאי ויתכן מאוד שהחלפה כזאת לא מסתדרת עם זה.

mike76tlv

New member
בצבא למדתי:אין דבר כזה שאין דבר כזה

כלומר נכון, זה לא מקרה מייצג, אבל בעיקר בצבא, זה שמשהו לא אפשרי "פורמלית" לא אומר שאי אפשר, עם הרבה מאמץ, רצון טוב וכמובן חתימת אל"מ (או במקרה הזה שניים). הבנה מעמיקה של מנגנון האישורים, התקנים, מי בדיוק מקבל את ההחלטות ומה האינטרסים שלהם תעזור במקרה הזה (כמו בכל מקרה אחר בו נלחמים בביורוקרטיה).

eladי

New member
עם הרבה תושיה - אפשרי

אצלי למשל, הפתרון היה עסקת חליפין בין היחידה שמשכה אותי (תקשוב) לבין היחידה שרציתי (בחי"א). יש לציין כי מדור עתודה לא היה מעורב בכל התהליך, ולא היו מוכנים לעזור - את השינוי בשיבוץ היחידות הביאו למדור כעובדה מוגמרת. בהצלחה !

MIKO1231

New member
ובנוסף...

"היחידה שרציתי בח"א " וזה מתקשר לשאלה שלי מלמעלה על המקצוע שלך - איזה יחידה בח"א כ"כ משכה אותך שרצית להגיע דוקא אליה ולא לתקשוב? (אני פשוט לא מבין כ"כ ולכן לא רואה כ"כ הבדל בין תקשוב לאויר..)

shacharm2

New member
ההבדל - חרא תנאים לעומת לא חרא

באופן סטטיסטי כמובן. אני שומע תקשוב עולה לי בראש צריפין. ועולה לי בקיבה קיא. קצת. מצד שני בטח נורא כיף בתפקידי שטח ב-2 החילות האלה... בהההההה.

mike76tlv

New member
הכל יחסי...

אם נוציא לרגע את הקריה מהמשוואה ונסתכל רק על ענייני ת"ש, אז צריפין, תל השומר וגלילות הן אופציות די שקולות (תלוי כמובן איפה גר הבנאדם - בראשון או ברעננה, בחיפה או בבאר שבע), וכולן טובות לאין שיעור מכל בסיס "שטח" שהוא. בסיסים בהם אתה חוזר הביתה כל יום יותר טובים מההבסיס הכי מפנק של ח"א. וזה מהיכרות אישית עם כל הבסיסים שציינתי פה (4 שנים בצריפין, 3 בקריה, עבודה מול גלילות, חברים בתה"ש, קפיצות מזדמנות לבסיסי ח"א). כמובן שהכי טוב - משרד מחוץ לקריה שבו אתה לא רואה ש"ג בבוקר

BMWE

New member
סדר תשובות

אלעד למד תואר ראשון מתמטיקה חשמל, ושני חשמל. איזו יחידה משכה אותו - לא יודע אם הוא רוצה לספר עליה, אבל לפי שיחות עם חברים אחרים שבח"א, זו מקום מעולה. מבחינת ת"ש - קרייה עדיפה. לילה טוב לכולם

mike76tlv

New member
כבר הרבה יותר מפעם

אני חשבתי לעזוב ולנטוש את הרחוב שעשה לי כל כך טוב

shacharm2

New member
מה עושה טוב מה?

זה הבניין לא הרחוב הרחוב = רחוב תל אביבי! עם עומס! וחניות! אז זה משנה שאנחנו 2 במדור ויש רכב קבוע+רכב מנהלת+רכבי משהב"ט+רכבי מפא"ת? (וואו לא שמתי לב שזה הרבה עד עכשיו). הי יש לי ת"ש לא רע!

למעלה