ערעור על ציון מגן

ערעור על ציון מגן

שלום לכולם, לפני כ 3 שנים סיימתי תיכון. ציון המתמטיקה שלי מתבטא ב 65 ו 66 ציון מגן הגשה לבגרות כאשר בבגרות קיבלתי ציון של 90 ו 100 ב 4 יחידות. ממוצע הציון שלי כרגע עומד על 78 במקום בערך 92 שיכול להיות לי ממוצע ללא הציוני מגן. הסיפור מאחורי ההבדל הגדול הוא שבסוף י"א עלו על הדיסלקציה + עוד כמה דברים ובפעם הראשונה עשיתי אבחון וקיבלתי טיפול. האם יש דך לאור הנסיבות המיוחדות שאוכל לערער על הציון הגשה שלי? זה פוגע לי מאוד בממוצע הציונים בייחוד שמדובר על ציון עם בונוס, וגם בכלל זה ציון במתמטיקה ותמיד רצוי שיהייה גבוה ככול האפשר. הסיבה שלקח לי 3 שנים היא שכעת שבאתי לשפר ציונים במוסד חוץ המליצו לי לעשות זאת. יש משהו שאני יכולה לעשות לדעתך? גורם כלשהו שאני יכולה לפנות אליו? בית הספר אמר שאין לי מה לעשות ומאוחר מידי אבל אני לא מרימה ידיים. זה חשוב לי מידי. יש לכם רעיונות?

moogy1

New member
ציון מגן

ערב טוב, קודם לכל כל הכבוד על הנחישות. אני בטוחה כי עם רצון כזה תצליחי בכל משימה שתציבי לעצמך. את ציוניי המגן לא ניתן לשנות לאחר קבלת ציון בבחינות הבגרות, ואין זה משנה אם הנסיבות השתנו. הציון ניתן על ידי בית הספר ולא משרד החינוך, תלוי בשיקולים פנימיים, ולכן לא ניתן לשינוי. כל מה שניתן לעשות כעת הנו לגשת פעם נוספת לבחינות המדוברות והפעם ללא צייון מגן, כך שהכל תלוי רק בך. בהצלחה אלמוג

תודה על תשובתך

אני יודעת שבטח הייתי צריכה לערער על הציון עוד לפני ההגשה לבגרות אבל הצפיי לא היה לכזה ציון גבוה. אם מנסיונך או לידיעתך למרות הלקויות למידה, העובדה שקיצרו לי את הבחינה לבית ספרי וכו'.. ההפרש המשמעותי של 30 נקודות שבעבר היו מבטלים למיטב ידיעתי את ציוני המגן בהפרש כזה.. עדיין אין לי שום סיכוי?? לאיזה מחלקה במשרד החינוך אני יכולה לפנות? גם ככה מערכת החינוך פגעה ב"חינוך" שלי בתירוצים למשך כל השנים ורק אחרי ש"הידרדרתי" (דגש על מבחינת ציונים) טוטאלית נדלקה להם נורה אדומה.. הם באמת גם יכולים לפגוע בי עכשיו בקבלה לאוניברסיטה? ההפרשים האלה מתבטאים כמעט בכל הציוני בגרות מגן שלי, אם הדבר רלוונטי. אולי שווה להתחיל מלחמה מול מערכת החינוך בנסיון לבטל אותם ולתקן את הנזק? לימודים עיונים הם קשים לי מאוד עקב עומס החומר, מתמטיקה יהייה מבחינתי להתחיל הכל מחדש כי אני לא זוכרת כלום ושינו את התוכנית כך שלגשת מחדש לא מהווה אופציה.. HELP ANYONE???

זהבה נ

New member
ברוכה הבאה לפורום

ראשית אני חייבת להודות שלא נפגשתי עד כה עם סוגיה כזו בעבר. לדעתי העקרונית יש זמן מאוד מוגבל להגיש ערר להחלטות במסגרת חוקי החינוך הראגיל והמיוחד ואני מאמינה שגם על ציונים, שלוש שנים הן הרבה מאוד זמן ולא תוכלי לשנות דבר מלבד לגשת שוב לבחינות בכדי לשפר ציונים, דבר שעוטשים הרבה צעירים לאחר הצבא במכינות. שנה טובה,

למעלה