ערעור על טסט

ykiki

New member
אין פניה שמאלה בכיכר. רק ימינה.

1. בתנועה במעגל אפשר לפנות רק ימינה - אל הנתיב הנמצא מימינך ויוצא ממעגל התנועה החוצה. היחס שלו לנקודת הכניסה שלך למעגל איננה רלבנטית בכלל. 2. תקנה 21 - חובת הזהירות הכללית - היא תקנה מאוד כללית ופתוחה, שניתן להבינה ולפרש אותה במגוון דרכים ופרשנויות. אבל, עצם העובדה שחצית נתיב אחר (הנתיב הימני) כדי לפנות ימינה, מעידה שלא פנית מהנתיב המתאים (הימני ביותר) ובעצם סיכנת עוברי דרך אחרים וקיפחת את זכותם לשימוש בדרך (בנתיב הימני). העובדה שאתה לא ראית אף כלי רכב אחר, לא אומרת שלא היה שם כלי רכב, או שלא היה עלול להגיח כלי רכב (למשל, נהג שיכור שדוהר ב-120 קמ"ש בעיר, או קטנוע שהיה בשטח המת של המראות שלך). יקירי, לפעמים קורה שאנחנו טועים (אפילו אם אנחנו בטוחים לגמרי שכל האחרים טועים...). זה חלק מהענין של להיות אנושי. ואומר לך עוד משהו: כאשר אתה ניגש לטסט, ולחובתך יותר משני טסטים בהם ניכשלת, אין ספק שהבוחן אומר לעצמו "אוהו, יש לי עסק אם אחד שלא יודע לנהוג" וכנראה שיקפיד הקפדה יתירה. משמעות הדבר, שאתה אמור לנהוג בהקפדה יתירה, זה הכל. נהג כחוק ובהיגיון בריא - ותעבור טסט. בהצלחה.

Kורן

New member
בוא ונראה....

המצב הוא כזה אין חוק כתוב כפי שאתה טוען ... בסדר אבל יש לבדוק את העניין לעומק לפני שאתה מתעצבן סתם. נתחיל בשאלות שאולי התשובה עלייהם ברורה מראש! אם אתה מתקרב לצומת ופונה (לא חשוב ימינה שמאלה) מסתכל טוב טוב מסביב ובמראות ואין כלי רכב אתה מאותת או שאין צורך?? אם אתה נוסע ב 4 לפנות בוקר ואין שום מכונית הולך רגל או כלב ברחוב תעצור ברמזור אדום או בתמרור עצור אם תתקל או תעבור? מה שאני מנסה להגיד שיש או אין מכוניות במעגל או בקרבת המעגל זה לא משנה את חובתך לזהירות!!!!!!!! יכול להיות רוכב אופנוע שיגיח משום מקום ולא הבחנת בו. בדיקה נוספת צריכה להיות האם ביציאה מהמעגל כלומר בכביש היו 2 נתיבים או נתיב אחד? ואני לא מתכוון לאחד שאח"כ התרחב ל-2 כפי שכתב כאן NEWUSER4 תכתוב יותר מדויק את הפרטים וגם את מה שכתב הבוחן בטופס ובטוח שאז דברים יתבהרו יותר איפה היה הטסט מעניין אותי לראות את המעגל הזה ואת הפנייה בטוח שאז נדע יותר טוב לתת עצה. לסיכום אני לא הייתי לוקח את הנתיב הפנימי למנוע מצב של סכנה בחציית הנתיבים בתוך המעגל (במיוחד אם המעגל והזרועות פנויים) שיהיה בהצלחה

Nicolush

New member
מצטערת לשמוע ... אבל...

אני אספר סיפור אני גם הייתי בקטע שכל הטסטרים מנייאקים ומכשלעם ובכלל לרגע לא חשבתי שיכול להיות שאני עשיתי טעויות קריטיות אבל בטסט החמישי שלי הופיע לי הטסטר רב בוחן שנכשלתי איתו בטסט הרביעי אז מה זה פחדתי שזהו הלך הלך הולך להכשיל אותי שוב ומה קרה נסעתי טוב באמת באמת טוס לא עשיתי שום טעות ו וואלה עברתי זה תלוי בך לרוב אומנם יש שחיתות מצד הטסטרים אבל שמעתי על סיפורים אבל לרוב תנהג טוב תקבל רישיון כי נגיד מה שסיפר שקרה לך במעל ולא הייתה מכונית סבבה אבל כן הייתה מכונית יכולת לפגוע במכונית ואז היה קורה אסון לא נראה לי שיש חוק האוסר על הטסטר לבחון אותך גם פעם שלישית אבל מה אכפת לך זרוק ז.. העיקר תנהג טוב תעשה הכל כמו שצריך וראה שלא כולם רעים ויהיה לך רישיון עליי !

600mh

New member
תודה על התמיכה...

אבל שוב כמו שאמרתי מכלל אין לי ספק אם זה היה בסדר או לא... להפך מה שאני רציתי לעשות היה מה שנכון, ומה שהבוחן חשב שצריך לעשות זה פחות נכון, בכל מקרה אין בכלל עניין של סכנה, כל הנסיעה הייתה בראשון בכיכר מאוד רחבה בלי שום מכוניות. גם המורה ששלי וגם מנהל ביה"ס לנהיגה וגם כל מישהו אחר שמעורב בעניין חושב שמה שהוא עשה היה פשוט טעות, בישראל הוראות לגבי נהיגה בכיכר דו נתיבית, אבל בכל מקום אחר בעולם צריך לעשות כמו שאני רציתי (לצאת שמאלה מהפנימי) ולא כמו שהוא רצה, שאני יעבור לימני ואז יצא... סכ"ה היה לי טסט מושלם ועשיתי בדיוק מה שצריך ואם היה לי את אותו טסט עם מישהו אחר הייתי עושה בדיוק אותו דבר, בה עוד אני יכול לעות, לא תמיד זה אשמתי ופה היה מקרה ממש קיצוני של טסטר שלא יודע את חוקי הנהיגה כמו שצריך.

Nicolush

New member
לפי דעתי זה ימיני כמו שאני יודעת

כמו שלמדתי וכמו שהמורה לימדה אותי ...

poldi1

New member
אם זה כמו בציור שלך . . .

אם המקרה היה כמו בשרטוט שלך : כלומר המעגל הזה הוא בעל 2 נתיבים כולל בכניסות שלו וביציאות שלו , הרי אתה ביצעת את הפניה בצורה נכונה לדעתי . הגעת למעגל בנתיב שמאלי , נכנסת למעגל מיד לנתיב השמאלי ( בתוך המעגל ) , ביצעת את הסיבוב שמאלה בתוך המעגל בנתיב השמאלי ויצאת לנתיב השמאלי . ביצוע כזה הוא נכון והבוחן לא היה צריך להתערב או להכשיל אותך . נכון שהחוק במדינה שלנו היום מציין שכל הפניות במעגל הם ימינה ולפי החוק הזה הרי הכניסה חייבת להיות בנתיב הימני לשמור בתוך המעגל על הימין ולצאת לנתיב הימני . זה נכון לגבי מעגל עם נתיב אחד אבל במעגל עם 2 נתיבים עפ"י החוק אין אפשרות לנסוע בנתיב השמאלי בכלל וזה לא הגיוני . ( לשם מה בנו נתיב שמאלי ? ) אם אתה ביצעת כמו כשתבתי בהתחלה כלומר כניסה בשמאלי נסיעה בתוך המעגל בשמאלי ויציאה לנתיב שמאלי זה הביצוע הנכון ביותר ולא הייתה שום סיבה הגיונית להכשיל אותך על זה !!

למעלה