ערן

ueran22

New member
ערן

שלום רב ושבת שלום, אני בן 27 בחור רזה בעל גובה ממוצע. אובחנתי כסובל מהפרעת קשב וריכוז ברמה בינונית והמליצו לי לקחת אומגה 3.
מהו המינון שצריך לקחת בשביל בעיה זו?
האם יש תופעות לוואי כלשהן?
האם התחושה תהיה כמו עם ריטלין, כלומר ממריצה ומפריעה לשינה?

0 אור 0

New member
"המליצו לי"

אני מאד ממליצה לך להגיע לאבחון של מטפל הוליסטי אמין בשיטה שמדברת אליך,
יש לרפואה המשלימה כלים לטפל בנושאים שונים, בהם הפרעות קשב,
כאשר לעתים חלק מהטיפול הוא תוספים להשלמה של חוסר שמגביר את הבעיה (כמו במקרה של אומגה 3) אך לעתים קרובות יותר שינוי תזונתי מהותי יותר אשר גם מיועד למנוע את החוסר, או במקרים אחרים הורדה של מאכלים שהרגישות אליהם מחמירה את הבעיה.
אתה צריך להבין שכאשר הבעיה שלך , או חלקה, נובעת מחוסר תזונתי או מרגישות למזון, אזי השינוי בתזונה לא יפתור את הבעיה בדרך של "כדור פלא" , אלא יאפשר לך להתגבר עליה לחלוטין בצורה מלאה , אם כי בהדרגה.
אני אישית לא ממליצה על דרך התזונה לבד, לא לשלב אותה בטיפול שעובד גם על ההבטים ההתנהגותיים - ללמוד דרכי התמודדות מדויקות עם בעיות הקשב והריכוז ולקבל כלים יעילים ללמידה ולעבודה.

בהחלט גם וגם

אומגה 3 יכול לעזור אבל לא תמיד...תבדוק טוב איך אתה מגיב לזה! ( לבן שלי זה החמיר את המצב).
בכל מקרה כדי לבדוק מה הגורם, את מקור הביעה ואומגה 3 לא תתן את התשובה לזה...צריך להסתכל עמוק יותר למה האי שקט ועל מה הוא יושב.
בהצלחה!

hal767

New member
תחליף את הממליצים.

אם ישנה בעיה תזונתית, כמו מחסור באומגה 3 למשל, הנכון הוא לפתור את הבעיה באמצעות תזונה טבעית נכונה ולא באמצעות תוספים מפוקפקים, שבמקרה הם כיום באופנה. תוספים אלה בהחלט עשויים להזיק.

אם אכן הבעיה קיימת כמו שאתה מתאר, יש צורך לאבחן אותה ביתר הרחבה ולפתור אותה בהתאם. מיגוון דרכים, בנוסף לתזונה, יכול לשפר את המצב.

ריטלין הוא בוודאי אינו שיטת ריפוי והוא תמיד מזיק.

לקחתי לפני שנה אומגה 3

מגיל קטן אני מאובחן עם קשב וריכוז, לפני שנה הלכתי לרופא טבע (או איך שלא קוראים לו מהחנות של הטבע), את הבדיקה הוא עושה לך בחינם.
לקחתי את הכדורים וזה עזר לי לעבור טסט, אין תופעות לוואי.
היום שאני לומד כבר עברתי לרטלין

hal767

New member
חנות טבע אינה מרפאה

ומוטב שלא אביע דעתי על איכות ורמת היעוץ שמקבלים שם. אני לא רואה איך בחנות ניתן להתעמק באדם, לאבחן ולהמליץ על טיפול. אלה שנמצאים בחנויות טבע ומתיימרים להיות יועצים הם למעשה מקדמי מכירות של תוספים ותרופות קסם מפוקפקות.

המלצתי היא להתייחס לנושא ברצינות רבה כמו שראוי להתייחס לכל נושאי הבריאות ולא לקבל יעוצים ברמה ז'.
רטלין הינו בחירה גרועה לדעתי ורב בו הנזק מהתועלת. זהו טיפול מסוכן ולא אחראי.

אני לא מתיימר להיות ממליץ

אני בסך הכל מדבר בתור אחד שעבר את הדילמה שלו.
הוא מאבחן דרך האישונים של העין.. תמיד טוב לקבל חוות דעת מעוד איש מקצוע.
הוא לא גילה לי את אמריקה (עשיתי 3 איבוחנים עוד לפני), בסך הכל המליץ על כדור שיכול לעזור ואכן זה עזר.

ueran22

New member
מסכים עם מה שאת אומרת...

קודם כל באמת צריך להסתכל על הבעיה בצורה רצינית. ותרשי לי להוסיף שכן יש עוד בעיות חוץ מקשב וריכוז. אבל אני בודק אולי אם הקשב וריכוז (שנמצא רק לאחרונה)היא המקור לכל.
שנית, מה את ממליצה לי לעשות? למי לפנות?
שלישית, אני גם חושב שריטלין זה לא הפתרון אלא רק תלות וגם תלות עם תופעות לוואי רבות.
אני ניסיתי אומגה 3 שמן דגים 600 מ''ג והרגשתי פשוט רע. לא יודע למה ואיך אבל פשוט רע. הרגשתי בחילות, שלשולים, הרגשתי נמרץ מידיי (כמו שריטלין עובד אני מאמין) עד כדי הפרעה בשינה. וזה מאוד הרגיז אותי כי הרי לא רשום שיש תופעות לוואי כלשהן. היתה לי הזעה מטורפת בלילות אבל באמת מוגזמת (!!).בנוסף וזה בעצם מה ששבר אותי התחלתי להרגיש חרדות ואני מדבר תחושה מאוד לא נעימה של לחץ כללי כל היום וזה כבר הקש ששבר את גב הגמל. המשכתי עם זה לפחות עד חודשיים כי נורא רציתי שזה ישנה משהו באמת אבל זה לא קרה וגם הרופא שהמליץ לי בכלל לא גיבה ותמך והרגשתי לבד ולכן אמרתי לעצמי לשם מה להמשיך. לבסוף הפסקתי ואני מודה לאלוהים או יותר נכון לעצמי שהיה לי הכוח להפסיק כי אני הרגשתי (סליחה על הביטוי) חרא.
סך הכל אני רוצה ורציתי שזה יצליח אבל כשזה נהפך לסיוט ללא תמיכה אז אין לי כוח לזה.
התנסיתי גם עם 300 מ''ג וגם פה היתה לי הרגשה נוראה. הרגשתי נורא חלש מדוכדך, כאילו לקחתי כדור דיכאון. לא ידעתי מה לעשות אבל היה לי רצון להמשיך אז המשכתי לפחות עוד שבועיים עם המינון הזה עד שלא יכולתי להמשיך עם זה. זה נורא הפתיע אותי אבל גם לא כי לפי דעתי זה דומה לריטלין או לכל תרופה העובדת כנגד הפרעת קשב וריכוז.
ומה שמצחיק שלא רשום שום תופעות לוואי על זה. (ברור אולי זה פשוט אינטרס שיווקי)
בכל אופן פניתי לפה כדי לקבל קצת הכוונה ושמח לראות היענות מהרבה אנשים פה אז תודה לכולם ותמשיכו להגיב

לפי מה שאתה אומר

על אחת כמה וכמה שכדאי מאוד שתגיע למטפל = שיודע לאבחן ולהבין מה עומד בשורש הדברים שאתה חווה (כל שיטה והתיאוריה שלה) ויכול לטפל בך בהתאם.
כמו שהוזכר פה כבר יש מגוון גדול של שיטות שיכולות להיות טובות, ופשוט תלך על מה שאתה מתחבר אליו אם ברמת השיטה ואם ברמת המטפל.
יש הרבה מטפלים שמעבר לטיפול במגע/ מחטים/ צמחים מה שלא תהיה הדרך שלהם לעזור מתייחסים גם לאורח חיים אם בתזונה ואם בפעילות גופנית או היבטים רלוונטיים אחרים.

עניין הקשב והריכוז הוא סימפטום, וככזה הוא יכול לנבוע מגורמים שונים שחסרים ו/או שעודפים או בכלל מסיבות אחרות. מה שאני באה לומר זה שלא ניתן לקבוע רק לפי סימפטום יחיד מהו חוסר האיזון שיוצר את הבעיה. אומגה3 אכן נמצא במקרים רבים בחוסר בתזונה מערבית ממוצעת אבל זה לא אומר שזו הבעיה שלך או שזה הגורם היחיד.
בכל מקרה ליווי של איש מקצוע (מטפל) יוכל לחדד לך מה לעשות בצורה הרבה יותר נכונה וטובה כדי לטפל גם בסימפטום וגם במה שגורם אותו.

הייתי יכולה לכתוב לך פה כל מיני דברים לגבי הקשר בין הזעות לילה לחוסר באומגה 3 או על ההבדל בין חומצות שומן חיוניות (שצריך אותן, לא דווקא במינון ובדרך בהן צרכת אותן) לריטלין שהוא חומר כימי שפוגע במוח ... אבל זה יכול רק לבלבל אותך

הנקודה היא שלתת עצות לגבי מה נחשב טוב באופן כללי זה לא רלוונטי, אלא רק מה מתאים לך - ואת זה ניתן לקבוע בעזרת תשאול ו/או אבחון, ולא ככה באויר.

בהצלחה

hal767

New member
ראשית אני גבר ולא אשה.

התופעות שאתה מתאר כתגובה לצריכת התוסף הזה מוכרות לי מהרבה מקרים. שמן דגים אינו מזון והוא למעשה פסולת מזיקה לגוף האנושי.
חשוב להבין שהגוף אינו צריך לקבל את מזונו בחלקים. את הגוף יש להזין במזון שלם המכיל קומפלקס של יסודות מזון הקשורים כימית אחד לשני ומטמיעים אחד את השני בגוף. מאד חשובה הפרופורציה של הכמויות בין החומרים השונים. זאת ניתן להשיג אך ורק במזון טבעי אמיתי כדוגמת פירות וירקות טריים.
הכלל הזה נכון גם כשמדובר באומגה 3 המצוי בכמויות הדרושות במזון צמחוני מתאים. מרגע שצרכת אותו כתוסף מרוכז הפרת את האיזון, מה עוד ששמן דגים מזיק לגוף האנושי כמו כל יתר מאכלי הדגים והשרצים שמקורם בים. הם פשוט נרקבים במערכת העיכול האנושית ומזהמים אותה ואת הגוף כולו.

אתה מבקש את הצעתי וכידוע, פורום אינו מקום ראוי ליעץ. כדי ליעץ עלי להכירך באופן יסודי מכל הבחינות. לדעתי, יש להתייחס לנושא הבריאות ברצינות ובמקצועיות. עליך למצוא מטפל שיוכל להכירך, ללוות אותך לאורך זמן, לתמוך ולעודד, להיות אוזן קשבת ולהיות לך מורה לדרך חיים בריאה. שים לב שלא הזכרתי שימוש בתרופות מכל סוג. אינני מאמין בהן.

נראה שיש מקום לעבוד איתך גם על הגוף וגם על הנפש. דרושים מצידך הרבה רצון והתמדה בדרך ואז תוכל לקצור את הפירות. באופן כללי ניתן לקבוע שלבעיות שונות הגורם הוא אחד, או שישנם כמה גורמי בעיה הקשורים לבעיות שונות בתחומים שונים. כך שמאד חשוב לאתר את גורמי הבעיות ולא לעסוק רק בסימפטומים שלהם.

ueran22

New member
לכנרת וhal767 שלום ותודה רבה....

על תשובתכם. אני מסכים אם מה שרשמתם. שניכם נשמעים רציניים ומעמיקים ומבינים עניין ואני אוהב ומעריך את זה.
שניכם אומרים את אותם הדברים בניסוחים שונים עם קצת דגש על דבר אחר מכל אחד. שניכם צודקים
אני בעיקרון מאמין שצריך מטפל/רופא שאכפת לו מן המטופל ושייתן לו תשומת לב והכוון הראויה לו. אני כרגע נמצא במעקב אצל רופא אבל זה במרפאה ציבורית שזה ממש (סליחה על הביטוי) חרא של מקום. אני כרגע שואל את עצמי אם ללכת לרופא פרטי על מנת לקבל תשומת לב איכותית יותר ואולי אולי (יותר חשוב) תשובות,הכוון וגם טיפול טוב יותר. הרופא שאליו אני הולך הוא סך הכול רופא וותיק בעל ניסיון רב שנותן יחס סביר עם הקשבה די טובה אבל המקום הגרוע שאליו אני הולך כדי לפגוש בו ממש פוגע באיכות הטיפול (אני צריך לומר לו). ואני חושב שאצל רופא פרטי אולי פשוט אקבל טיפול יותר טוב.
אבל מה שחשוב(!!) שתדעו הוא שקשה לי להזיז את עצמי מהמקום בו אני עומד. אני מרגיש שזה קשה מאוד וגם מפחיד לבצע שינוי כזה ( וזה לא רק פה מופיע הקושי הזה). ובנוסף קשה לי גם לחשוב על זה בצורה מעמיקה ורחוקת ראייה. חשבתי לפנות לרופא לשאול אותו לדעתו בנושא אבל אני חושש שהוא פשוט יענה מתוך אינטרס אישי שלו ולא טובתי האישית.
איך אני מבצע שינוי שאני חושב שמתאים לי כמו החלפת רופא? מעורב פה העניין שאני לא רוצה לפגוע בו.

אני שומעת בדבריך

הרבה מאוד בלבול.
אתה נמצא במצב בו אתה עומד בצומת בחיים ולא יודע לאן כל אחת מהדרכים מובילות ולכן לא פונה לאף אחת מהן (שמא זו לא הדרך הנכונה) - אבל מה שבפועל קורה זה שאתה תקוע בגלל משיכה/ דחייה לכל מיני כיוונים. לא מפתיע שהתקיעות הזו גורמת לך סבל רב (תקיעות עושה את זה בדרך כלל).

בו נחשוב על זה רגע יחד בהיגיון: אם תבחר בדרך כלשהי אז יש 2 אפשרויות למה שיקרה:
(1) שזה יעזור לך = סבבה לגמרי, או
(2) שתדע שהדרך הזו לא מתאימה לך/ לא עוזרת לך... ושצריך לחזור ולבחור אופציה אחרת = גם לא רע בכלל כי לפחות למדת משהו על עצמך והתקדמת בדרך למציאת פתרון.
מסקנה: מפחיד? נכון, אבל תזכור שכמה שאתה פוחד מהשינוי, כל זמן שלא תמצא את הכוחות לזוז מהמקום בו אתה נמצא גם לא תפסיק לסבול מהבעיה שממנה אתה סובל ומהתקיעות שבמצבך.

חשוב שתדע שאני ממש לא מזלזלת בפחד שלך, הוא טבעי ומובן. הלא מוכר מפחיד יותר מהמוכר גם במקרים בהם הוא (בוודאות) טוב יותר.
ההמלצה שלי היא (כפי שכתבתי לך קודם) לפנות למטפל לפי בחירתך (מטפל/ סוג טיפול ...) כדי לקבל עזרה, אפשר לעזור הרבה מאוד בדרך זאת.
מטפל יכול לעזור לך הן עם עניין הפרעת הקשב והן עם מה שאתה מתאר כאן - הקושי לבחור כיוון, וחוסר היכולת ליצור שינוי בחיים - הבלימה.

לגבי ההתלבטויות שלך לגבי הרופא אין לי מספיק מידע לגבי האפשרויות השונות העומדות לפניך כדי לייעץ מעבר לזה שפשוט צריך להתחיל איפשהו ולנסות.

בהצלחה

ueran22

New member
תודה רבה! עצותייך מחממות את הלב....

כרגע אין לי שאלות אבל אם יהיו לי בהמשך אז אשאל בתקווה שתעני.

יעל ND

New member
אומגה זה לא ריטלין, היא רק תטיב איתך!

לגבי המינון - יש לראות את המקרה.
בכלל, אני ממליצה לך לפנות לאיש מקצוע כדי לבדוק את התזונה שלך, את אורח החיים שלך, את מצב הבריאותי הכללי שלך וכו'.

ladybug4NLP

Active member
אומגה 3 אינו גורם לתופעות הלואי שהזכרת

פרט לאפשרות שבמינון ממש גבוה יש אפשרות לשלשול.

כמובן אם תיקח כמויות לא הגיונית (ו-600 מג' זה ממש הגיוני וגם1000 מ"ג לא גורם לכך)

מה שיכול להיות הוא שלקחת עוד משהו
או
שיש לך אמונה כלשהי שהאומגה לא טוב בשבילך (שהרי גם ב-300 מ"ג היו לך "תופעות לואי" כמו ב-600 מ"ג

כן מילת אזהרה:
מי שלוקח כדורים למחלות לב, לחץ דם ומרחיבי ורידים/עורקים למיניהם כמו קומדין, ליפיטור וכד' חייב להתייעץ עם רופא
מאחר ואומגה 3 מתפקד גם כמדלל דם.

בהצלחה

יעל ND

New member
כנראה שלחת לי בטעות:

לא אמרתי כלום על תופעות לוואי של אומגה. כנראה מישהו אחר.

ladybug4NLP

Active member
יעל-כמובן שהתשובה לא הייתה אלייך

אלא למי ששאל את השאלה בראשונה

תפוז יש לו את השגעונות שלו היכן הוא ממקם את התשובות

למעלה