אני שומעת בדבריך
הרבה מאוד בלבול.
אתה נמצא במצב בו אתה עומד בצומת בחיים ולא יודע לאן כל אחת מהדרכים מובילות ולכן לא פונה לאף אחת מהן (שמא זו לא הדרך הנכונה) - אבל מה שבפועל קורה זה שאתה תקוע בגלל משיכה/ דחייה לכל מיני כיוונים. לא מפתיע שהתקיעות הזו גורמת לך סבל רב (תקיעות עושה את זה בדרך כלל).
בו נחשוב על זה רגע יחד בהיגיון: אם תבחר בדרך כלשהי אז יש 2 אפשרויות למה שיקרה:
(1) שזה יעזור לך = סבבה לגמרי, או
(2) שתדע שהדרך הזו לא מתאימה לך/ לא עוזרת לך... ושצריך לחזור ולבחור אופציה אחרת = גם לא רע בכלל כי לפחות למדת משהו על עצמך והתקדמת בדרך למציאת פתרון.
מסקנה: מפחיד? נכון, אבל תזכור שכמה שאתה פוחד מהשינוי, כל זמן שלא תמצא את הכוחות לזוז מהמקום בו אתה נמצא גם לא תפסיק לסבול מהבעיה שממנה אתה סובל ומהתקיעות שבמצבך.
חשוב שתדע שאני ממש לא מזלזלת בפחד שלך, הוא טבעי ומובן. הלא מוכר מפחיד יותר מהמוכר גם במקרים בהם הוא (בוודאות) טוב יותר.
ההמלצה שלי היא (כפי שכתבתי לך קודם) לפנות למטפל לפי בחירתך (מטפל/ סוג טיפול ...) כדי לקבל עזרה, אפשר לעזור הרבה מאוד בדרך זאת.
מטפל יכול לעזור לך הן עם עניין הפרעת הקשב והן עם מה שאתה מתאר כאן - הקושי לבחור כיוון, וחוסר היכולת ליצור שינוי בחיים - הבלימה.
לגבי ההתלבטויות שלך לגבי הרופא אין לי מספיק מידע לגבי האפשרויות השונות העומדות לפניך כדי לייעץ מעבר לזה שפשוט צריך להתחיל איפשהו ולנסות.
בהצלחה