ערכם של בולים בצמודה וצמודת-גלופה

ערכם של בולים בצמודה וצמודת-גלופה

היי. יש לי מספר די רב של בולים מישראל משנות ה-70 שהם בצמודה ובצמודת גלופה - חלקם עם שובלים. היכן אני יכולה לברר מה שוויים? תודה והמשך שבוע חייכני לכולם.

python 4

New member
לפני שיגיע ניסים עם הנדוניה

ברוכה הבאה מתלהבונית ושבוע חייכני גם לך

ואני דווקא מריח כבר את סוף השבוע.

אני מצטער לאכזב. פעם היה מקובל שצמדות וצמ"ג הן פריט בעל ערך גבוה יותר מערך הבולים עצמם. האמונה הזו ניטעה בלב האספנים בעיקר בגלל שהשרות הבולאי ניסה בכל דרך לדחוף עוד מוצר למכירה. כיום מקובלת הדעה שפרט לבולים מאוד מסויימים מתחילת דרכה של מדינת ישראל, החל משנות השישים צמדות וצמ"ג אינן שונות בערכן, בד"כ, מערך הבולים. לקבלת תמונה מדוייקת יותר, כדאי לך להציץ לאחד הקטלוגים - גלעדי או בייל. פיתון - מה עניין ניסים והנדוניה? הפעם לא ירדתי לסוף דעתך. אגב, לדעתך באמת יש סוף?

nissim60

New member
|../images/Emo150.gif פיתוני.. ../images/Emo26.gif

זה בסדר אריק, פעם "עקצתי" מישהו ששאל על צמדי גלופה "עתיקים" משנות ה-60 . אני הבנתי אותו.

ארוחת ערב

חן חן על התשובה. מה שאומר שני דברים, אחד שאני לא מי יודע מבינה בעניינים היותר "ערכיים" (ובמקרה זה, הלא-ערכיים) של בולים - סתם נהנית לאסוף ולארגון בולים מכל העולם על פי נושאים . עשרים אלבומים מפוצצים ועוד היד נטוייה מזרחה). והשני - שהערב, אכין מכמה מהצמודים "
דלי-הערך" הללו ארוחת "סדר-שלישי" כשירה למהדרין - יש ביניהם בולי צדפים וקונכיות, בתוספת הגזר של סבא אליעזר והמון בולי "שקל" שבהם אקנה שמפנייה וגלידה לקינוח.

python 4

New member
בולי שקל?

למה הכוונה בבולי שקל? נשמע לי משהו מעורר תיאבון ביותר.

תמיר1991

New member
בולי השקל זו סדרת בולים גדולה

ורחבה שיצאה ב1980, לכבוד מטבע השקל. הנה אחד הבולים בסדרה, אחד מני רבים. תמיר.

האוסף הבא

היי פייטון. אחלה לזכות לקבלת פנים כה חמה. למזלך אני לא מאלו הקופצות על קצה הארון למראה עכברים. נהפוך הוא - דומני שהאוסף הבא שלי יתרכז במשהו הקשור לעכברים , אולי דוגמאות כירסום (כידועת אין דגמי הכירסום של עכבר עיר דומים לאלו של עכבר שדה, שלא לדבר על עכבר בעל שיניים תותבות). והעיקר - לא לפחד כלל

ronmerav

New member
גם בזה אוכל לעזור לך.

כבר מזמן החלטתי לאסוף עכברים, אבל בסך הכל יש לי ארבעה נחמדים. אחד מזכוכית, אחד מקרמיקה, אחד מבד ואחד מגניב מפח עם מפתח וקפיץ. לגבי דוגמאות כירסום, אוכל לשלוח לך תמונות (אמיתיות!) ויש לי במשרד גם כמה פריטים מכורסמים. אני משתמש בהם לצורך הדגמות בהרצאותי. הידעתם? עכברים וחולדות נוהגים לכרסם חפצים מוצקים לצורך שיוף השיניים, וזה בלי קשר למזון (שגם אותו הם מכרסמים, כמובן). בעיקר נוח להם לכרסם פינות (למשל משקופים, או פינה של צינור פלסטי) וכן כבלים -חוטי חשמל, צינורות של מכונות כביסה וכו'.

תגיד, רון -

זה נכון שאם הם לא משייפים שיניים, הן גדלות עד שהעכבר לא יכול לאכול יותר?

S i r i u s

New member
החולדות שלי רגילות לחתולים

(לארוחת בוקר) חח סתם... הם באמת לא פוחדים מחתולים.

../images/Emo45.gifכן אני יודעת

היום חתולים פוחדים מחולדות מה לעשות, דברים משתנים

python 4

New member
איזה מתוקים!

גם אני צילמתי את העכברים שלי לצורך הכנסתם לתזה שלי אבל אני לא יעלה אותם, על מנת שנישאר ידידים..

למעלה