ערכי TSH ושאלות נוספות.

thyroid

New member
ערכי TSH ושאלות נוספות.

שלום דר' תורג'מן, יש לי השימוטו,נותחתי בגלל PAPILLARY CARCINOMA, טופלתי ביוד (50), ואני לוקחת 100MCG אלטירוקסין.מרגישה מצוין. רציתי לשאול: 1.מהי רמת הTSH הרצויה ע"מ לשמור על SUPRESSION. 2.לאחר כמה זמן נעלמים ה Tg ab ואיך מתייחסים לערכי Tg כאשר יש Tg ab? האם ה Tg ab נעלמים עם הזמן או רק פוחתים? 3. לאחר כמה זמן נעלם ה Thyroid Peroxid? והאם הוא נעלם? מה בכלל משמעות ההשימוטו ללא בלוטת תריס? ========================== להלן ערכי בדיקות הדם: Tg < 0.50 ng/ml (0.8-55) Tg Ab<20 Iu/ml (0-40) Tyroid Peroxid 13.6 Iu/ml (0=35) TSH= 0.02 mIU/L (0.35-5.5) FT4 22.0 pmoI/L (10-20) TOTAL T3 1.90 pmoI/L (0.92-2.8) אני יודעת שערכי הTSH נמוכים. האם הם נמוכים מידי? מהי רמת הTSH הרצויה במקרה שלי? מה לגבי רמות הT4 ,T3. מה המדד לאי חזרת הCARCINOMA? בברכה ובתודה, THYROID

TSH ועוד

שלום לך, ראשית נשמע כאילו אין לך אנדוקרינולוג/ית. את שואלת שאלות אלמנטריות וקשה לי להאמין שעם אבחנה כמו שלך ועם הטיפול שעברת לא הסבירו לך את יעד הטיפול וסיבתו. TSH מדוכא הוא TSH מתחת ל-0.1. מידת הדיכוי שנשמרת היא פונקציה של סבילות הפציינט. ישנם פציינטים שסובלים טוב TSH מאד נמוך וכל עוד ואין סימנים אוביקטיביים לכך שהם בצורה מובהקת בטיפול יתר הכל בסדר, לעומת זאת יש פציינטים מאד רגישים שמפתחים תופעות לוואי ואצלם חייבים להתפשר על דיכוי קצת פחות נמרץ. הטיפול עצמו לא קשור לנוגדנים. יש לך נוגדנים בגלל שיש לך השימוטו, או יותר נכון הייתה לך בלוטה עם השימוטו. הבלוטה איננה אבל הנוגדנים עדיין קיימים. יתכן כי יעברו אבל אין מה לבנות על כך. לנוגדנים עצמם כרגע אין משמעות מבחינת תפקוד הבלוטה. הבעיה היחידה היא שנוכחות של נוגדנים אלה מונעת קביעת רמת תירוגלובולין. חלבון זה הוא סמן נוח למעקב אחרי חולים עם סרטן של בלוטת התריס, ובמקרה שלך לא ניתן להשתמש בו. לגבי הבדיקות שלך, אם את מרגישה טוב הן בהחלט בתחום הרצוי. המדד לאח חזרת הסרטן במקרה שלך יהיה המי0וי הכל גופי, ומעקבים אנטומיים באמצעות אולטרה-סאונד.

thyroid

New member
TSH ועוד

שלום דר' תורג'מן, אני מודה לך על תשובתך המהירה. יש לי אנדוקרינולוגית חדשה שאינה מסבירה דבר. אני יודעת שערכי הTSH צריכים להיות קטנים מ0.1 . השאלה שלי היא עד כמה הם צריכים להיות נמוכים ע"מ להבטיח SUPRESSION. הרופא הקודם שלי טען שערכי הTSH שלי היו נמוכים מידי, אבל, לדאבוני אינני זוכרת את ערכי הTSH שעליהם המליץ, ואין לי אפשרות לשאול אותו. טענתו היתה שערכי TSH נמוכי מידי עלולים להאיץ תהליך אוסרופורוזיס. אני לוקחת 2 TUMS מידי ערב. ערכי הקלציום בבדיקת הדם שעשיתי, לאחר יומיים ללא TUMS, היו בגבול הנורמה, אבל בתחום הנמוך. אשר לנוגדני ההשימוטו, ולנוגדני ה Tg,כמותם ירדה באופן דרסטי מאז שבדקתי אותם לפני כ שנתיים וחצי, לפני נתוח ה TT. לפני כחודש עשיתי US, והבדיקה היתה תקינה. זו היתה הבדיקה היחידה שעשיתי לאחר האבלציה ביוד לפני כשנתיים. לאור מה שכתבתי... 1. מה רמת ה TSH הרצויה לדעתך? אני לחייבת לציין שאני מרגישה מצוין, ללא תופעות מיוחדות. 2. אם ערכי ה Tg אינם מדויקים בגלל נוכחות הAB, האם אני חייבת לעשות מפוי?(הרופא המנתח המליץ רק על מעקב US).אני ממש לא מתלהבת להחשף לקרינה, אם הדבר אינו הכרחי. 3.האם אין בדיקה רגישה שיכולה לנטרל את הAB ולתת תשובה נכונה לגבי רמת הTG? 4. באיזו תדירות עלי לבדוק TG והאם יש לזה משמעות כלשהי כל עוד יש AB? תודה ושבת שלום

את חייבת מיפוי

שלום לך, ראשית. TSH מתחת ל-0.1 זה בהחלט דיכוי. הערכים שציינת לגבייך הם טובים. רמת הקלציום בדם לא תגיד דבר לגבי אוסטאופורוזיס. אין שום דבר שינטרל את נוכחות הנוגדנים ויאפשר קבלת בדיקה אמינה של תירוגלובולין. את חייבת מיפוי כל גופי. כמות הקרינה שתקבלי במיפוי היא זניחה לגמרי. הבעיה היא לא הקרינה, הבעיה היא הפדקת האלטרוקסין, אבל גם את זה אפשר לעשות במינימום הפסקה אם מתכננים נכון.אם לא הציעו לך מיפוי כל גופי, זו טעות. ושוב אין משמעות לתירוגלובולין בנוכחות של נוגדנים, כך שאין מה להמליץ כאן על תדירות של בדיקה, היא מיותרת בשלב זה. חייבים לוודא, אחת לכמה חודשים, שה-TSH נשאר מדוכא. אבל דבר ראשון הוא לעבור מיפוי כל גופי, כי אולי האבלציה לא הושלנה ותצטרכי מנה נוספת. בת כמה את? מה היה גודל הגידול בפתולוגיה? האם היו בלוטות?

thyroid

New member
TSH וכו

שלום דר' תורג'מן, מתי את נחה. שלחתי לך מסר אישי, האם קיבלת?

למעלה