ערכי קורטיזול

רועיבת

New member
ערכי קורטיזול

שלום ד"ר תורג'מן, אני לא מרפה.... בעקבות ערכי קורטיזול גבוהים שהיו אצלי בדם נשלחתי לבדיקת שתן (איסוף). היום, קיבלתי את התוצאות הנ"ל: CREATININE, U 24h 853 (ערכי הנורמה 740-1570). זוהי הבדיקה לקורטיזול? אני מניחה שהיא תקינה...? המון תודה! רועי בת

זה רק הקראטינין

שלום לך, לא מה שקבלת הוא רק הקראטינין שבא לוודא שהאיסוף מלא. הקורטיזול כפי הנראה לא מוכן עדיין. אגב, איפה את גרה ובאיזו קופה את מבוטחת, כי אם את מבוטחת קופת חולים כללית ואת גרה באזור תל אביב הקורטיזול בשתן, צר לי לומר זאת, לא שווה את הנייר שעליו הוא כתוב!

רועיבת

New member
באמת?

כי זה בדיוק אני.... אפשר לשאול למה? אז מה את ממליצה לעשות? תודה!

בדיקת קורטיזול בשתן

שלום לך, מה אומר לך? למה בעצם בדיקה זו נחוצה? זו בדיקה שמבוצעת רק כשקיים חשד של הפרשת יתר של קורטיזול. במקרה שלך, עם סיפור המנופאוזה בגיל 27, אם בכלל יכול להיות חשד לתת פעילות של בלוטת יותרת הכליה. בדיקת קורטיזול בשתן אינה דרך מקובלת לבדוק אפשרות זו. בכל מקרה, אם הבדיקה הזו מאד חשובה, כדאי לעשות אותה במקום אחר. מה שאני עושה עם התוצאות האלה תלוי ברמת החשד שלי. אם מדובר בפיינט שרמת החשד שלי (על סמך בדיקה של הפציינט והכרות אישית) נמוכה, ואם התוצאה נמצאת בתחום הנורמה של המעבדה האמורה, אני קונה את התוצאה. אם לעומת זאת, אני חודשת חזק הפרשת יתר, גם אם התוצאה נמצאת כביכול בתוך הנומרה, אני מוצאת דרכים לחזור על הבדיקה הזו במעבדה אמינה. אגב, ההסתייגות שלי מהמעבדה הזו מוגבלת לבדיקות ספציפיות ואינה גורפת. שלא תביני אותי לא נכון. ספרי לי מה הייתה בדיוק הסיבה לבדיקה, ומה התוצאה לכשתקבלי אותה.

רועיבת

New member
ד"ר תורג'מן

בוקר טוב, את בדיקת הקורטיזול אני עושה מכיוון שבמסגרת כל בדיקות הדם והבירורים בעקבות התופעה _הארורה) ממנה אני סובלת, גילו שערכי הקורטיזול שלי בדם גבוהים (762, כשהנורמה 130-660). האמת, ממה שראיתי באינטרנט ערכי הקורטיזול עולים בלחץ, ואני, ברוך השם, בחודשיים האחרונים (ובמיוחד בזמן שהבדיקה נעשתה) איך אומרים, לא כ"כ רגועה... מה הסממנים של עודף קורטיזול? האם יש דרך על פיה אוכל לדעת אם אני "בסיכון"? למרבה האבסורד, אשמח לגלות איזשהו חוסר איזון הורמונלי, כי אז, אולי, ישפיע עליי טיפול בסטרואידים... (אני כמובן זוכרת מה שאמרת לי לגבי סיכויי ההצלחה של טיפול כזה, אבל זה כרגע הסיכוי היחיד שלי, אז עוד לא לגמרי איבדתי תקווה...) המון תודה,ושבוע טוב, רועי בת

sagits

New member
בדיקת קורטיזול

היי רועי, האם קיבלת את תוצאות האיסוף לקורטיזול (UFC). שמי שגית ואני חולת קושינג כ-11 שנה. כמו שד"ר תורג'מן ציינה בדיקת הקריאטנין אינה אומרת כלום בינתים. אני מקווה שתוצאות האיסוף יהיו תקינות. שגית

רועיבת

New member
ד"ר תורג'מן - חזרתי

קיבלתי את התוצאה הבאה: CORTISOL,U FREE 24h 163 ערכי הנורמה: 590- 79. כזכור לך, עשיתי את הבדיקה בכללית - מרפאת זמנהוף... היית ממליצה על בדיקה נוספת? (ערכי הקורטיזול שלי בדם היו 762, כשהנורמה 130-660, אבל, חייבת להודות שהייתי בלחץ נפשי נוראי). יש אילו תופעות / סימנים שכדאי שאעקוב אחריהם? המון תודה!

תוצאה נוספת

שלום לך, כפי שאת רואה התוצאה בתחום הנורמה. אני לא יודעת איך להתיחס לתוצאה זו לאור מקורה. אבל האמת היא שאני מניחה שאין לך באמת עודף קורטיזול והרי בדיקה זו באה לבדוק אפשרות זו. כך שאם אין באמת סימנים מחשידים בכוון זה (עליה בשמקל, יתר לחץ דם, סימני מתיחה בעור וכו'...) הייתי עוזבת את הנקודה הזו. ראיתי שאת פעילה בפורום פוריות. משהו חדש?

רועיבת

New member
בוקר טוב ד"ר תורג'מן

שוב המון תודה לך, עדיין אין חדש אצלי - אני ממתינה לשאר בדיקות הדם, ואמןרה לעקוב אחר ערכי הLH וה- FSH שלי תחת השפעת פרוגילוטן. מבטיחה לעדכן בהמשך (מקווה שיהיו חדשות טובות...) רועי בת

למעלה