ערכים...

מפיקי הסמינר אינם ישרים...

עורכי הסמינרים האלו, משתמשים בשיטות שטיפת המוח הכי ברוטליות שיש, ממש כמו בכתות מסוימות מהמזרח הרחוק. הצוות, בעבודה משולבת, לא נותן למתלבטים זמן לשאול שאלות אמיתיות, ומפעילים לחץ חברתי חזק על המשתתפים. הצוות, משזיהה חולשה ונטיה להשתכנע אצל אחד המשתתפים, לא יתן לו מאותו רגע להיות לבד, ולא יתן לו להיות עם משתתף הנראה בטוח יותר בחילוניותו. המרצים מתחלפים, ולמשתתפים לא נותנים זמן לנוח ולחשוב. העובדה היא, שאף אחד מהמרצים ועורכי הסמינריונים, לא מסוגל לנהל דיון מוצלח בפורומים המיועדים לכך, לא בפורום חופש ולא בנטעים. אין אפשרות להפיק תועלת מסמינר כזה, אין!

ברוריה2

New member
מוכר מוכר

לצערי אבא שלי נפל ברשת הזו לפני שנים רבות ומאז שחזר בתשובה הוא מגוייס מדי פעם לעשות רוח על כל מיני.. >ברוריה כבר מיובשת מרב רוח שעושים עליה<

old friend

New member
אני הייתי שם

לפני הרבה שנים כשזה רק התחיל. נדמה לי שזה היה עוד בערד. הסמינר היה מיועד לתלמידי ישיבות תיכוניות בשמינית. מלון (גם כן מלון) - בחינם. אוכל (נו..אוכל). אבל היה לנו זמן לבלות כמה חברים טובים יחד, שיחקנו קלפים כל הזמן. ראינו יחד יום חמישי את המשחק של מכבי. אף אחד לא העיר אותנו בבקר... אורי זוהר נתן מופע גדול כרגיל, שאלות בסוף... עד עכשיו אנחנו מחכים לסוף. ואחרי היום הראשון עוד נתנו לי פטור מוחלט מלשאול שאלות או להשמיע את הדעות שלי... האמת זה לא היה פטר אלא איסור מוחלט... תסעי לשם עם עוד חברות ותעשו חיים... אין הרבה מתנות חינם היום במדינה - אם אתה לא שייך למפלגה הנכונה.

אבל מה עושים עם

רגשות האשם? אולי אם הייתי הולך הייתי משתכנע? מה איכפת לי ללכת, אולי אני מפחד? וכן הלאה אבל רגשות אשם הם משהו לא טוב, והם גם לא נגמרים אם הולכים לסמינר זה או אחר. הם תמיד צצים ממקום כלשהו. אני לא הייתי הולך, כי הייתי מת משעמום או מעצבים בחצי שעה הראשונה. וגם כי אני מעדיף לעשות דברים טובים יותר בזמן הזה כמו קריאת ספר טוב או להתחיל עם בחורה. או לקרוא/לכתוב בפורום. שיזדיינו הדוסים ורגשות האשם. בא לך לראות סרט? (שתי ציפורים במכה)

בנשק

New member
לכי לכי ושלא יפחידו אותך

הפחד מהליכה לסימינר מלמד על חוסר בטחון עצמי ענק. לכן, יורה, אל תחחשי, תלכי בראש מורם ופתוח, בלי דעות מוקדמות, את נשמעת מספיק אינטלגנטית להחליט בעצמך. שום דבר רע לא ייצא מזה. מקסימום תסלדי מהם יותר או לחילופין הם ישכנעו אותך. הפחד מ"שטיפת מוח" הוא פחד פאנטי שלא הייתי מצפה לראותו כאן בפורום

לא לאבד ערכים...

חברים יקרים, צר לי לאכזבכם, חדווה היקרה התקשרה אלי שוב אתמול, ושוב הייתי נורא נחמדה (קיבינימט, זה לא בשליטה...), חוצמזה לא חשתי כ"כ בטוב, ואמרתי לה שאין לי מושג מה יהיה עד שבת ולא נראה לי שאוכל להגיע, חדווה הביע דאגה רצינית ממצבי האנוש (ומכיוון שעם אימי אני לא מדברת כבר 4 ימים - מאז הסיגריה...) היה לי נורא כיף להתרפק על קולה האימהי ועל דאגתה הכנה... איזה כיף זה להיות מסכנה, כמעט וביקשתי שתבוא להכין לי איזה כוס תה (משהו אומר לי שהיא באמת הייתה באה...) האמת היא שכבר כמה ימים אני מתכננת מה להגיד לה, הייצר הרע שלי והייצר הטוב נאבקו, הייצר הרע רצה להוכיח אותה על טעותה, ולשטוף אותה בטיעונים אידיאולוגיים, חברתיים, נפשיים, סוציאליים, מנטליים וקוגניטיביים, לעומתו הייצר הטוב, נתמלא חמלה, כמיהה, הבנה, געגוע, והתרפקות (איכסה...) בסופו של עיניין אתם כבר יודעים מי ניצח. סה"כ הגברת הייתה מאד נחמדה, ולא מגיע לה לספוג את כל המרמור וכל התסכולים שלי (למרות שהיה נחמד אם היה לי איזה שק איגרוף אנושי...), סה"כ היא עושה את העבודה, וכל מי שעבד פעם בטלמרקטינג, מכיר את התחושה של ניתוק טלפון בפרצוף - וזה לא דבר נעים, האמינו לי. אז לפני שאנחנו פורקים את כל המתח שלנו על אחרים - ואפילו שאנחנו הכי צודקים בעולם, בואו לא נאבד צלם אנוש גם העומד מולינו הוא רק בשר ודם...

טוב

New member
יורה, בלי קשר , עם קשר

גם אם את הולכת לסמינר וגם אם לא, אם את צריכה מישהו שיכין לך כוס תה אני באה אלייך היום אחה"צ או מתי שתבקשי. <טוב מכינה תה מעלים שאוספים בחצר. זה יוצא הכי טעים>

יופידו....../images/Emo140.gif

איזה יופי חמודה, אין כמו עשבים להניח את דעתי... (גם תה בסדר
) ואם יש לך זותא, לא תהיה מאושרת ממני!

למעלה