ערכים...

ערכים...

לפני דקות ספורות צלצל הטלפון הנייד שלי, מעברו של הקו נשמעה אישה חביבה שדרשה בשלומי (כבר חשוד...), האישה החביבה החלה מספרת ששמעה עלי דברים מאד טובים ורצה היא לעניין אותי בסמינר "ערכים" לאקדמאיות - טרחה היא גם להזכיר (שוב ושוב..) שלמרות שאיני אקדמאית (מצטערת, לא עמדתי בלוח הזמנים) היא שמעה שאני חכמה ומפולפלת, מבינה עניין וחדת לשון (כמובן שאין יסוד לדבריה..), עוד היא טרחה להבהיר שהסמינר אינו עוסק בעינייני הלכה אלא בהגות (דרך להרגיע אותך שאין מדובר בשטיפת מח) מפה לשם נתגלגלה לה שיחה, אני הייתי נורא סבלנית (כפי שציין שותפי לחדר) אף התעניינתי, שאלתי והתקלתי, כשהתעקשה שוב על כך שאיני אקדמאית, ציינתי בפניה שאיזי זקוקה ל"שטיק אוף פפיר" ע"מ להוכיח דבר, משגיליתי בקיאות בשפה היידיש אורו עיניה (כך לפחות חשתי מעבר לגלי הקול...) "או... ואת גם מבינה יידיש" (איזה כיף עכשיו אני גם חכמה וגם שורשית...) "אז מה הרקע שלך"?, שאלה, "אני באה ממשפחה דתית" ניסיתי להיות פוליטיקלי קורקט, "ואת"? שאלתי, "אני חרדית...אבל עם ראש פתוח" מיהרה להוסיף בהתנצלות, "אני אוהבת לשמוע וללמוד, אני פתוחה לרעיונות" ואפילו שלפה שפן מוצלח מהכובע שכל "מחזיר בתשובה בפוטנציה" חייב לעצמו "אני אפילו מיודדת עם אנשים חילונים... נורא נחמדים" - אכן בן אדם פתוח, "ואפילו הסתובבתי השבוע ברבי עקיבא עם בחורה חילונית" (וואו.... לשתיהן שלום, אגב) ועוד בלה בלה בלה. לסיכומו של עיניין היא מאד תשמח למרות היעדר השכלתי (איזה קטע, פעם ראשונה שהיא מזכירה את זה) שאשתתף ואתרום מבינתי. אז מה אתם אומרים אנשים, שאלך לספוג קצת ערכים? נ.ב: לדעתי זו בכלל קונספירציה של סבתא...

לא ללכת לערכים

הייתי, ברחתי באמצע, זה סיוט, סיוט מההפטרה. החברה שם חושבים שהם הכי חכמים בעולם, והם ממש לא. בקיצור רדי מזה. חבל, אבל אם היה אפשר למצוא הייתי מוצא לך את ההודעה שכתבתי טרם בורחי מהסמינר. אבל תודיעי אם את הולכת, יהיה אחלה קטעים, יחרפנו לך את הראש שם וכו´ נו, שמישהו ימצא את זה בחיאת דינק, אני כתבתי את זה מתוך ההשראה זה היה אם אינני טועה, תחת הכותרת "חויה מטורפת לא תאמינו"

האחד

New member
תן לי 5 שקל

ואני מייד מוצא לך

קח חמש וחצי, תמצא את זה

ותעשה העתקה, או קישור אני ממש יודה לך. ותכסף, כשנתראה אבל תודה אתה נורא אדיב רגע, יש קומבינה למצוא מה, או שצריך לחפס, אם יש ספר לי.

האחד

New member
יאלה תכין הכסף קבל קישור

ובדרך אגב שום קומבינות פשוט זוכר תתאריכים בעל פה זו תקופה שעוד היתה "קדוש" נ.ב 5.5 ש"ח אפרופו נדיבות ממש

פעם נעתרתי

אחרי תחנונים רבים בבית, ואחרי 3 שעות במקום ימים מספר כבר לא הייתי שם. בלעעעע אם בא לך לראות רבנים (?) מהלכים כטווסים הפורשים משנתם בפני עלמות פעורות פה, יש סיכוי שתהני. מה שהיה הכי מעניין זה שמספר החרדיות בקהל היה מאד מאד גדול. יתכן שזה נועד לא רק להחזיר בתשובה אלא גם לשמור בתשובה על מי ששם... בינתיים עשית בשיחה מצווה גדולה כי עכשיו היא אפילו מדברת עם חילונים בטלפון. גלינג גלינג יש מישהו בבית היהודי?

מפקפק

New member
למעונינים

לשמוע תשובות על שאלות שעדיין לא עלה במוחם הקודח, "ערכים" הוא הפתרון האידיאלי, שם יאמרו לך, יש שאלות, ואלו הן.....והתשובות.... אם יש לך שאלות קודם הגעת לסמינר, חבל לך להכנס..תשובות לא תקבל.. נכתב ממש לא מנסיון, כ"א בידיעה ובאמונה למרצים. לפחות כך "הם" אומרים. ועכשיו משו קטן לרבי הקדוש....איך אני??? (סתאאאםםם)

דידית

New member
מוכר, מוכר,

בדיוק מישהו מערכים מנסה ליצור איתי קשר. לי אישית נמאס כבר מללכת להרצאות ורבנים. המחב"ת האחרון נתן לי חופש ממחזירים בתשובה למיניהם לתקופה הקרובה. אם בא לך לצחוק אז לכי על זה. ואם משעמם לך אז בכלל זה אחלה. אני משום מה שהולכת למקומות כאלה רק מתחזקת יותר בדרך שלי. אז יש פה בעצם התקזזות באתי להתחזק ויצאתי מחוזקת. דידית. <בשבילי זה על אותו משקל של חתונות דוסיות או משה 45>

אחר

New member
הייתי בסמינר של ערכים

לפני כמה שנים. בעיקר בגלל אמא שלי שטענה שכל עוד לא בדקתי באמת אני לא יכול להיות ישר עם עצמי. הלכתי. אני לא יכול להגיד שמה שהם אמרו לא גרם לי להרהר. לאחר ההרהור אני נשאר בשלי, אבל יתכן שמישהו אחר יחשוב אחרת. אני באמת לא רואה סיבה למה לא ללכת. מה, את מפחדת שמא תחזרי בתשובה? אגב, אני סיפרתי למי שרשם אותי בדיוק מי אני, אבל לא לשאר המרצים. למרות שכולם הסתובבו שם עם תגי שמות, אני סירבתי כי ידעתי שחלק מהמרצים מכירים את המשפחה שלי. רק בסוף הסמינר המנהל, ידיד של אבא שלי, גילה מי אני ורתח מזעם. הזעם שלו נבע מהעובדה שאני עוררתי אצל חלק מהחבר´ה שם כל מיני שאלות שהם לא חשבו עליהם- היחס של התורה לגויים, לנשים וכו´. אני כמובן אמרתי לו שברגע שסיפרתי למי שרשם אותי מי אני אין לו הצדקה לבוא אלי בטרוניה. נפרדנו כידידים והוא ביקש ממני למסור ד"ש לאבא שלי (_שעד היום אני לא חושב שיודע שהייתי בסמינר הזה)

ראש בקיר

האמת שלפני מספר שנים הייתי בסמינר כזה שיועד לבנות שסיימו שמינית ובנות שירות לאומי (אני הייתי לפני שמינית ובכל זאת קיבלו אותי... יכול להיות שזה בגלל שאני "נורא" חכמה..) בכל אופן הלכתי עם חברה, אמרנו יאללה, ארבעה ימים בבית מלון (פה הייתה הטעות שלנו... מלון "מרכז" לא עומד תחת ערך מלון...) בירושלים, יהיה צחוקים. מה שלא ידענו זה שהמרגע שנכנסת אין דרך חזרה - שטיפת המח החלה... "תראי, את יכולה לצאת לעיר, אנחנו לא ממכריחים אף אחת להישאר (נכוווןן....) אבל פשוט נורא חבל כי יש בדיוק עכשיו (וגם קודם ואח"כ) הרצאה מדהימה!!!, וכך את נשארת לשמוע למה אסור לתרום למדינה ואסור לעשות שירות לאומי (צבאי הוא אפילו לא אופציה) כי בעצם זה גזל מהמדינה ובאותו זמן את יכולה כבר לגשת לעיניינים ולהתחיל להעמיד צאצאים יראי שמים וכו... וכו... בסופם של ארבעה ימים, אם את יוצאת מתוסכלת, מבולבלת ומבוהלת - מסקנה: הסמינר הצליח!!! מכאן תדפקי את הראש לבד...

מכשפית

New member
למה, לכל הרוחות, הלכת?

טוב אתם לא מכירים אותי, אבל אני קוראת אתכם מדי פעם, "יוצאת" (יותר נכון "מוצאת") גם אני, אבל וותיקה (8 שנים... יוווו). מיקמתי את עצמי בנוחות בנישה של "שומרת מסורת" = עושה מה בא לי, בשבילי זה יותר "חופשיה" מאשר "חילונית". שתיתי כבר 5 כוסות קפה מהבוקר, אבל כוס תה אם תציעו, עם עוגיות או בורקס, ילך יופי. אז לענייננו. מחב"תים שונים ומשונים שיחרו לפתחי (במיוחד כשגרתי בדירה אחת בלי חופה וקידושין עם בן זוגי דאז, ר"ל (הן מהבנזוג והן מהמגורים המשותפים...). אני מעולם לא נתתי להם לקשקש איתי, או לשכנע אותי לבוא לסמינר, או השד יודע. פשוט כי אני לא מתלבטת! מצאתי את דרכי! ואם בכל זאת אתלבט וארצה להתעניין במשהו, אעשה את זה ביזמתי, אפנה למקורות המידע שאבחר, ולא לסוכנים בשיטת מכירות מדלת לדלת! אז מה אתם אומרים: שאשאר כאן, או שארכיב שוב את משקפי השמש? נ.ב. הייתי במופע של הרבנית קוק לפני 3 שנים, והיה מטורף. מופע של אסי וגורי עולה 80 שקלים הכרטיס, אצלה צחקתי באותה מידה, ובחינם.

יש קוסם בסוף...

אחותי תישארי, צחוקים פה... חוץ מזה אני עושה אחלה חיקוי של הרבנית קוק, אז שווה...

אפשר לחבוש משקפי שמש בפורום ../images/Emo11.gif

לא צריך לצאת בשביל זה מפה. כוס תה ליפטון פטל-אשכוליות עם דבש ולימון ועוגיות חמאה קטנות עם אגוזים שעושות נפצוצים בפה, יעשו טוב אחרי ערימות הקפה. יש כאן גם אגף מכשפות מיוחד שמאד ישמח לקבל שחקנית חיזוק. ברוכה הבאה

אני קונה בעשר שקל

ולא בעשרה שקלים. כל עוד אני לא צריכה לעשות הגהה - אני עושה מ-ה ש-ב-א ל-י!

סיפרתי לך

איך נחשדתי פעם בהשתייכות לעדת עולי בבל יצ"ו? כך או כך- גם היום, כבכל יום, יצא לי לחייך לבנאדם שביקש בחשיבות יתרה עשרה פיתות ושלושה סובגניות. והוא, מסכן, חשב שאני פשוט מוכר חביב...

נו נו ספר ספר...

ואתה באמת מוכר נחמד רק שגם אתה לא יודע את זה. איפה ההיבריס שלך כשצריך אותו?

למעלה